Europa Kroatië Natuur Travel video en vlogs

Split Kroatië | Park Marjan met kinderen

7 september 2017
Park Marjan met kinderen

Vlakbij de stad Split ligt park Marjan. Een stadspark op een heuvel die bij uitstek geschikt is om samen met kinderen te ontdekken.

Park Suma Marjan ligt op een heuvel aan het uiteinde van het schiereiland waarop de Kroatische stad Split ook ligt. De heuvel torent boven de stad uit. En is bedekt met een dicht bos van mediterrane naaldbomen. Bijzonder aan Stadspark Marjan is dat het helemaal wordt omringd door Split en de Adriatische Zee.

uitkijkpunt Park Marjan

Video Park Marjan

In onderstaande video zie je hoe we met het treintje een ritje maken naar Park Marjan.

Klik hier als je het niet goed kan zien

Hoe kom je bij Park Marjan?

Vanuit Split kan je zonder problemen naar Park Marjan toe lopen. De heuvel op is een steile wandeling. Vanwege de hitte, kan je deze het beste vroeg in de morgen maken. Of natuurlik wat later op de avond. Maar een beetje wandelaar loopt in een uurtje de heuvel op. Er zijn verschillende wandelpaden die fanatiek worden gebruikt door de sportieve Kroatische bevolking. Zo is er een soort pad met ene parcours waar je zelfs allerlei oefeningen op kan doen. Erg leuk als je sportief bent aangelegd en tegen de hitte kan. Over de paadjes kronkel je door het dichte bos naar boven.

park Marjan

Onderweg heb je prachtig uitzicht over de baai en de jachthaven van Split. Aan de ene kant zie je de heuvels van het Kroatische vasteland. Aan de andere kant zie je het schiereiland Čiovo en de eilandjes Šolta, Brač en als goed kijkt zie je in de verte in Vis liggen.

Park Suma Marjan

Met een treintje naar Park Suma Marjan

Hierboven heb ik een manier beschreven om Park Marjan te bezoeken. Maar als je geen zin hebt om te wandelen. (Vanwege de hitte uiteraard), kan je ook kiezen voor een treintje. Deze vind je in het oude centrum van Split. Vlakbij een van de poorten van het paleis van Diocletianus. Niet alleen ziet het blauw witte treintje er geweldig uit. Hij spreekt natuurlijk tot de verbeelding van kinderen. Houd er wel rekening mee dat je niet echt een kinderwagen mee kan nemen. Een vouw buggy of kinderwagen die je heel compact kan opvouwen is wel mogelijk. Wij namen onze Easywalker Mosey mee in het wagonnetje.

mediterrane naaldbomen

via de verschillende woonwijken van Split rijd je naar boven de heuvel op. Onderweg heb je een mooi uitzicht tussen de bomen door. Je ziet het fonkelend blauwe water van de Adriatische zee. Op de piek aanekomen heb je (volgens mij) 30 minuten om rond te kijken voordat het treintje weer naar beneden vertrekt. Vanaf de top van heuvel heb je een magisch uitzicht over de binnenstad van Split, inclusief het Paleis van Diocletianus, de havens, de industrieterreinen bij Solin en de zee met een aantal Dalmatische eilanden.

Andere leuke uitstapjes in Split:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Sarah Online
  16 oktober 2017 at 03:43

  Ik vind het toch wel gek hoe snel dit is veranderd. Vroeger was het inderdaad echt anders. De school had altijd veel respect. Mijn ouders hadden gewoon veel contact met school hoor.

 • Reply
  Judith Jasper
  8 september 2017 at 09:27

  Mijn meisje werd ontzettend gepest door een leerling maar ook door de juf. Nu op de nieuwe school kwam ze aan op niveau groep 4, terwijl ze in 6 hoorde te zitten. Maar volgens de juf was ze te dom. Ze heeft in een half jaar tijd twee groepen ingehaald, en ook toevallig zit de leerling ook bij haar, en zijn ze vriendinnen. Ik klaag de school niet aan, maar de nieuwe school is wel een proces gestart..

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!