Lifestyle Reviews

Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! + winactie

12 juni 2016
Papa je snapt er ook helemaal niets van-GoodGirlsCompany-opvoedboek

Maak kennis met Tim. Een vader. Die net zoals veel vaders (en moeders) denkt goed bezig te zijn. Hij werkt, doet leuke dingen met zijn kinderen en bovenal; houdt veel van ze. Wat kan er fout gaan? Kat in het bakkie! Maar kinderen en dronkaards vertellen de waarheid. En zo komt het dat hij de zin “Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè!” voor de voeten geworpen krijgt van zijn dochter. AUW, reality check!

Wat doe jij wanneer je kent zegt: Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè? Als ouder kan je op zo’n moment 2 dingen doen. Omwentelen in zelfmedelijden en het je aantrekken dat je misschien wel een slechte ouder bent. Of er gewoon van leren. En dat laatste is wat Tim doet. Hij laat het idee varen dat hij alles weet en gaat opvoeden vanuit het principe ‘ik weet niets’.

Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè!

Leren van je kinderen

Die ervaringen, overpeinzingen en inzichten vormen de basis van dit boek. Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! is een boek over ouderschap maar vanuit een ander perspectief. In plaats van dat we stroomafwaarts leren, daagt het boek je uit om stroomopwaarts te leren. En het principe te omarmen dat je ook veel van je kinderen kan leren.

“Op het moment dat je beseft dat jij evenveel leert van je kinderen als zij van jou, ga je anders naar je kinderen kijken. Want zij voeden jou evenveel op als jij hun. Dat is de basis van dit boek, leren van je kinderen. Dit is geen opvoedboek maar een ‘hoe word je opgevoed door je kinderen’ boek.”

De 4 fases van opvoeden

Het boek Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! Beschrijft de 4 fases van opvoeding. De eerste fase ‘Echte Liefde’, gaat over de periode dat je kinderen nog helemaal onschuldig zijn. Dat je vol bewondering naar je kleintje kijkt en nog helemaal verliefd bent op alles wat je kindje goed, schattig en onbedorven is.

De tweede fase ‘ De Spiegel’ is een fase dat je kinderen jou gaan kopiëren. Of je dat nu leuk vindt of niet. Meestal de fase waarin je als ouder wat beter gaat nadenken over welk voorbeeld jij ze geeft.

Fase drie, ‘Veel Te Eerlijk’, gaat over de tijd dat ze in opstand komen. Dit is de tijd wanneer het (waarschijnlijk) verstandig is om wat flexibeler te worden en een beetje los te laten. Pick your battles en je moet niet op alle slakken zout leggen.

In de laatste fase, ‘Innerlijke Rust’, worden je kinderen onafhankelijk en kan de vrede weer terugkeren in huis.

ik houd van jou-GoodGirlsCompany-Tim van der Vliet

Review Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè!

Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! is een vermakelijk boek over opvoeding. Zonder dat het meteen te prekerig wordt. Eigenlijk totaal  niet. Door grappige krabbels,  grappige plaatjes, overpeinzingen en inzichten neemt Tim van der Vliet je mee in zijn wereld. Een wereld die herkenbaar is voor elke vader die wel eens stuntelmomentjes heeft en iets minder perfect is dan hij graag zou willen. Met humor en de nodige relativeringsvermogen laat jij je nadenken.

Net als een kind, past elke gedachte in dit boek in het geheel, maar staat ook op zichzelf. Je kunt daarom Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè op een willekeurige pagina openslaan en beginnen te lezen.

Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè?-GoodGirlsCompany-Tim van der Vliet

Win Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè!

Ik mag 1 boek van Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! weggegeven. Deze kan jij winnen voor je eigen lawaai papegaai. Wat je daar voor moet doen?

 • Like GoodGirlsCompany op Facebook ( delen van bericht op Facebook mag en levert je 2x invoering van naam op)
 • Beantwoord de vraag: Heb jij een enig idee wat je met de opvoeding doet?
 • Laat in de reactie hieronder je naam achter (met een geldig e-mailadres) en voor wie dit boek wilt winnen.

Extra kans maken?

Elk extra social mediakanaal betekent dat je ik je naam nog een keer invoer in het lotingsprogramma. (Gebruik jij dus 4 kanalen? Dan betekent het dat ik je naam 4x invoer). Wel even vermelden dus om hoeveel kanalen gaat.

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. En zielige verhalen worden gediskwalificeerd. Deze actie loopt tot en met 16 juni 2016. Op 18 juni 2016 maken wij de winnaars bekend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Liefs Josan

Heeft jouw kind wel eens gezegd: Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè?

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking.

 • Reply
  Nicolien
  16 juni 2016 at 13:21

  Ik zou het boek graag voor mijn vriend willen winnen. Hoewel ik nu nog zwanger ben en dus nog niet daadwerkelijk met de opvoeding te maken heb, heb ik wel ideeën over hoe ik het straks wil doen. Zo wil ik mijn kind graag niet teveel en lang voor de tv en ik wil de privacy van mijn kind beschermen door de foto’s niet overal op Social Media te zetten. Ook spreekt de Rapley-methode mij aan. Mijn vriend heeft echter nog geen enkel idee hoe hij de opvoeding voor zich ziet. Vaak hoort hij mijn verhaal aan en sluit zich dan bij mijn mening aan. Ik zou graag zien dat hij wat meer zijn eigen mening vormt en volgens mij is daar dit boek perfect voor.

  Ik volg je op Facebook, Youtube, Twitter en Pinterest voor wat extra winkansen. Ik heb je post niet gedeeld op Facebook, aangezien ik het graag als een verrassing hou voor mijn vriend.

  • Reply
   Nicolien
   16 juni 2016 at 13:22

   Vergeet ik helemaal te melden dat ik je ook nog op Instagram en Bloglovin volg, oeps!

 • Reply
  Marit de Boer
  15 juni 2016 at 11:44

  Grappige titel.
  Ik volg mijn gevoel en geef veel liefde.
  Boek is leuk voor mijn vriend

 • Reply
  Lise van Nunspeet
  14 juni 2016 at 14:03

  Ik heb geen idee wat ik doe of moet doen. Ik doe vaak maar wat en vertrouw op mn intuitie. Pak 99 van de 100 keer prima uit.

 • Reply
  Natasja Smit
  14 juni 2016 at 13:35

  we doen ons best met opvoeden en we zullen ongetwijfeld ook wel eens een fout maken. Wij zijn wel van het niet schreeuwen maar kalm zeggen. Opvoeden doet ieder op zijn eigen manier elk kindje is toch weer anders en reageert anders. Geregeld zegt ons manneke dat hij van ons houd en ons lief vind, dus zal het wel snor zitten 😉
  Ik wil voor mijn man meedoen, die zin papa je snapt er ook niks van is hier al geregeld gevallen 😉

 • Reply
  mamasliefste
  14 juni 2016 at 12:40

  hahaha geen idee, maar heb wel 2 vrolijke meiden in huis, dus zal wel iets goeds doen ;D

 • Reply
  elsbs
  13 juni 2016 at 14:54

  Heb je bericht geliked en gedeeld en volg je ook op twitter en instagram.
  Ik ben veel te lief in de opvoeding denk ik, maar ja ik doe ook maar mijn best en mijn man is dan weer veel te streng. Volgens mij is er altijd wel wat, maar ik zou graag dit boek is lezen.

 • Reply
  Ewoud
  13 juni 2016 at 08:28

  Hey Geliked en gedeeld 🙂
  Ik hoop dat ik alles goed doe op basis van opvoed gebied, extra hulp is altijd welkom 😉

  Momenteel al hulp obv hoogsensitiviteit..

 • Reply
  Manon
  12 juni 2016 at 21:09

  Hoi,

  Ik volg je op fb,instagram en bloglovin.

  Mama’s weten er soms ook niks van. ? Je doet je best en als iets niet werkt dan evalueer je en win je inlichtigen in bij andere papa’s en mama’s of opa en oma. Je doet je best.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  12 juni 2016 at 12:52

  Wat een leuk boek! Volgens mij geeft het je inzicht in hoe je bezig bent en je bewust na te laten denken. Ik doe niet mee met de winactie, maar vind het een leuk artikel om te lezen!

 • Reply
  Swenne Bijzet
  12 juni 2016 at 12:28

  Ik probeer een relaxte moeder te zijn en ik denk dat grenzen belangrijk zijn voor een opgroeiend kind. Binnen die grenzen mag er een hoop en doe ik niet al te moeilijk. Het consequent blijven bij het aangeven van de grenzen en er een actie aan verbinden als de grens wordt overschreden vind ik nog wel eens lastig.
  Ik zou dit boek graag winnen voor mijn man en geweldige vader, René. Zeker nu ik hoogzwanger ben van de tweede heeft hij het niet altijd makkelijk… ??

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!