Food Recepten

Foodie Friday | Pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt

22 mei 2020
Pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt_kindvriendelijk recept

Deze pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt is een waar pronkstuk en zal het hele gezin verrassen. De kinderen kunnen helpen bij het bakken en zijn zo wel een middagje zoet. Dat wordt smullen!

Recept pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt

Ingrediënten

Pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt_themillennialmomVoor 1 pannenkoekentaart (16 pannenkoeken)

  • 4 eieren
  • 500 g tarwebloem
  • 600 g kokosyoghurt
  • 225 g diepvriesaardbeien
  • 1 l halfvolle melk
  • 1 tl zout
  • Blue Band Iedere Dag Vloeibaar
  • 500 g verse aardbeien
  • Poedersuiker, naar smaak

Lees ook: 7 tips voor de perfecte pannenkoeken

Bereidingswijze

  1. Doe de bevroren diepvriesaardbeien samen met de kokosyoghurt in een keukenmachine. Blend het tot een glad geheel. Bewaar de aardbeien-kokosyoghurt in de koelkast tot later gebruik.
  2. Zeef de bloem boven een beslagkom. Voeg hier de vanillesuiker en het zout aan toe. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Begin vanuit het midden te roeren met behulp van een garde. Schenk al roerend beetje bij beetje de melk in de beslagkom. Neem alle bloem mee van de zijkanten. Roer totdat er een vloeibaar maar dik beslag ontstaat.
  3. Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur. Voeg een scheut Blue Band toe aan de pan. Schenk een beetje beslag in de pan. Verdeel dit door de pan te kantelen over het gehele oppervlak zodat je een dunne ronde pannenkoek krijgt. Draai zodra de natte beslagbubbeltjes verdwenen zijn de pannenkoek één keer om. Laat de andere kant garen totdat de onderkant goudbruin gekleurd is. Zet het vuur laag en haal de pannenkoek uit de pan. Herhaal deze stap totdat het pannenkoekenbeslag op is en je een grote stapel pannenkoeken hebt. Laat de pannenkoeken afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de taart gaat maken.
  4. Leg -wanneer de pannenkoeken afgekoeld zijn- een pannenkoek op een etagère of mooi serveerbord. Bestrijk de pannenkoek met een dunne laag van de aardbeien- kokosyoghurt. Herhaal deze stap. Verdeel de overgebleven aardbeien- kokosyoghurt over de bovenste pannenkoek. Garneer de bovenste laag met verse aardbeien en strooi hier tot slot poedersuiker over.

Het feest kan beginnen!

Ook leuk om te lezen:

Pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

Foto credits: Blue Band

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]