DIY Lifestyle Pasen

Paastakken versieren | Inspiratie en ideeën voor stijlvolle paasdecoratie

30 juni 2017
paastakken versieren stijlvolle paasdecoratie

Paastakken zijn de perfecte decoratie om de paassfeer mee in huis te halen. Meestal gebruiken we de krullerige takken van de wilg of krulhazelaar.  In het tuincentrum kun je verschillende takken vinden die geschikt zijn om te versieren. In dit blog delen we alvast een aantal ideeën om je paastak te versieren

Meestal vind ik voorjaarsbloemen zoals krokussen en hyacinten in een pot  niet zo erg origineel. Toch vind ik het wel leuk om in de lente een mooi bloemstuk op tafel te hebben. Vooral ook omdat planten het bij mij nooit lang doen. Paastakken  kun je gebruiken als ze in bloei staan of als ze nog gewoon kaal zijn, En dat kan weken duren, daarom zijn paastakken de ideale paasversiering.

Deze takken zijn geschikt om als Paastakken te kopen

In het voorjaar kan je in tuincentra, op de markt en op de bloemenafdeling van de supermarkt paastakken kopen. Natuurlijk kan je ze ook paastakken afsnijden van de bomen in je eigen tuin. Of van wilgentakken in de natuur. Er zijn verschillende takken die we gebruiken als paasdecoratie.

Berkentakken

Berken je aan hun rechte tak. Ze zijn niet zo bijzonder, maar ze staan prachtig in een modern strak, minimalistisch interieur.

Forsythia

De forsythia of Chinees Klokje heeft gele bloemen en brengt daardoor de nodige lentekleur in huis. Er past wel minder paasdecoratie in maar deze plant heeft ook niet veel nodig.

Kronkelhazelaar

De Kronkelhazelaar is de bekendste paastak. Zoals de naam al aangeeft, is dit een boomtak met een enorme veel kronkels. Zelfs de bladeren zijn gedraaid.

Krulwilg

De krulwilg is een boom met ontzettend veel krullen. Net zoals bij degene die hierboven benoemd staat, zijn ook de bladeren gekruld.

Magnolia

Ook een vroege voorjaarsbloeier zoals de magnolia kan je inzetten als paastak. Met zijn mooie zachtroze bloemen is het echt een eye-catcher.

Bij winkels als Action of Big Bazaar kan je nep paastakken kopen.

Inspiratie en ideeën voor paastakken

paastakken decoretie huis

Paastakken met paaseieren

Paastakken kan je ook combineren met paaseieren. zo vormen ze het perfecte bloemstuk op de paastafel. Gebruik de versierde eieren op de bodem en plant de takken daar tussen. Hier zie je een prachtige paastafel.

magnolia paastakken

Sandinavische paastak met veren

Ik houd van deze bovenstaande magnolia paastakken. Ze zijn eenvoudig maar ook vrouwelijk. En daar houd ik van in een interieur. Ook omdat het weer eens een keer dan de klassieke paastak. Hier lees je meer over hoe je deze Scandinavische paastak met veren maakt.

paastakken in bloei

Paastakken in bloei

Deze paastakken in bloei zijn prachtig. Zelfs de gekleurde eieren passen perfect bij de decoratie. Zet hem op tafel op op en bijzettafel zodat het een echte blikvanger is. Hier krijg je meer inspiratie.

paastakken

Paaskrans

Voor wie eens wat anders wil, dan een traditionele paastak is deze paaskrans een goede optie. Hij past geweldig binnen een minimalistisch interieur met natuurlijke elementen. Hier vind je er meer over.

paastakken decoratie huis

Paaseitjes in een tak

Als je binnen het eierthema van Pasen wilt blijven, kan je natuurlijk ook eitjes in je paastakken hangen.

Natuurlijke paastak

Een goede eitje, een gespikkeld veertje en een steen toveren deze paastak om toch een mooie blikvanger. Bron

stijlvolle paastak

Paastak versieren met gouden eieren

Doop een paasei in de gouden confetti en je hebt meteen een mooie paasdecoratie. Lovertjes kan natuurlijk ook. Als je maar zorgt dat het een klein beetje sprankelt deze Pasen. bron.

paaseieren versieren paastakken

Een paastak hoef niet in een vaas te zitten. Hij kan natuurlijk ook gewoon boven je eettafel hangen. Zodat je een prachtige hanger hebt boven je paaslunch. Hier vind je meer inspiratie.

minimalistische paastak

Witte bloesems

De witte bloesems zijn de perfect bij deze paastak. De ornamenten zijn gemaakt van karton en met de hand gesneden. Hier vind je de tutorial.

stijlvolle paastakken

Metallic

Hoe mooi is deze paastak met ombre en metallic koperen paaseieren. Aan de ene kant is het opvallend terwijl het aan de andere kant een strak wit interieur ook weer op haalt. Hier leer je hoe je paastakken combineert met je interieur.

paastak met pom poms

Paastakken met pompoms

Als laatste sluit ik af met deze stijlvolle paastak met pom poms. Maak ze in de kleur die bij je past. Hier leer je wat je allemaal nodig om hebt om het te maken.

Ook leuk om te lezen

paastakken versieren

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]