DIY Feestdagen Lifestyle Pasen

DIY paasstukjes; met deze bloemstukken breng je je huis in paassfeer

9 maart 2019
bloemschikken paasstukje bloemstuk voor Pasen GoodGirlsCompany

Het kan mij niet schelen dat het nog een aantal weken duurt voordat het Pasen is. Ik ben er klaar mee. Met de de regen de wind en vooral de grijze luchten. Het liefst haal ik mijn kerstboom weer van zolder. Toch is dit de tijd waarin mijn favoriete lentebloemen in grote hoeveelheden in de winkel liggen. Daarmee maak je de mooiste paasstukjes waarmee je je huis in paassfeer brengt.

Lees ook Paaseieren versieren

Op een prachtig gedekte Paastafel hoort natuurlijk ook een mooi  Paas bloemstuk. Voor het maken ervan hoef je geen groene vingers te hebben. Onderstaande paasstukjes  laten zien dat gekleurde eieren met eenvoudige lentebloemen de beste combinatie zijn om je Paasonbijt op te fleuren.

De mooiste Paasstukjes om zelf te maken

Liefelijk gipskruid

Als ik vertel dat gipskruid een van mijn favoriete bloemen is, begrijp je wel dat ik dit bloemstukje geweldig vind. Ik houd van dit soort subtiele kleurtjes. En behalve een draadmandje heeft het eigenlijk niet zo heel veel nodig om de show te stelen. Hier leer je hoe je het maakt.

pronkerwt bloemstuk voor Pasen

Bloemschikken met pronkerwt

Pronkerwt behoort samen met ranonkel tot en van mijn favoriete lentebloemen. Het is kwetabaar, teer en voor veel mensen vast niet bijzonder genoeg. Maar juist dat maakt dat ik er helemaal weg van ben. Pronkerwt moet het niet hebben van zijn eigen schoonheid. Het is op zijn best met meerder stengels. Dan ziet het er uit als een weldadige bloemenzee. Hier zie je hoe je deze draadmand maakt.

paastukjemet Jellybeans

Paasstukjes met Jellybeans

Okay, ik geef toe. Met kleine kinderen in huis is dit waarschijnlijk er om vragen dat geplunderd wordt. Hij zit namelijk vol jelly beans. Maar ik vind die vrolijke kleurtjes gewoon perfect bij de lente passen. Hoe je zorgt dat de jellybeand droog blijven en de bloemen nat, leer je hier.

versiering-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Eitje erbij?

Dit Paasstukje is ook weer een variatie op de eerdergenoemde bloemstuk met gipskruid. Pasen is het moment om het mooie servies weer uit de kast te halen. Oubollige glazen schalen en etageres tover je in een handomdraa om om tot blikvanger met een paar gekleurde eieren en een mengeling van lentebloemen. Hier lees je wat je verder nodig hebt voor het bloemschikken.

IMG_0613

Explore Heather Christo’s photos on Flickr. Heather Christo has uploaded 24806 photos to Flickr.

Blauwe druifjes

Hoe ouder ik word, hoe meer charme ik blauwe druifjes vind hebben. Ze zijn niet zo overheersend als hyacinten. En in vergelijking met tulpen en narcissen onopvallend. Maar misschien houd ik er daarom wel van. Zelfde soort kleurtjes maar dit keer geen eieren in een schaal maar op een matje van mos. . Zo krijgen de bloemen alle lof, maar stiekem weet je ook wel dat het zonder de eieren er wat karig uit gezien had.

Paastakken met eieren

Dit bloemstuk lijkt op degene met het draadmandje. Enig verschil is dat er dit keer niet gebruik is gemaakt van bloemen maar van takken. Lentebloesem hoort natuurlijk ook bij deze tijd van het jaar. Het is een perfecte stuik om je paastakken van te maken, Zoek een mooie doorzichtige pot of vaas, steek er een paar takken in en voila. Hier meer informatie.

Lees ook inspiratie om je paastakken te versieren

tafelversiering-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Bloemstuk van eierschalen

Natuurlijk kan je paaseitjes verven. Maar je kan de eierschalen ook heel leuk gebruik als bloempotjes voor een paasstukje.  Hoe leuk zijn deze versierde eitjes wel niet? Door het toevoegen van de bloemetjes (wederom gipskruid) stijgt dit toch wel naar de top van mijn favoriete bloemstukjes voor Pasen. Hier kan je er meer over lezen.

paastukje met wortels

Paasstukje met wortels

Dit bloemstuk is toch gewoon helemaal perfect?! Ik bedoel zou jij ooit op het idee zijn gekomen om wortels te gebruiken in je bloemstuk voor Pasen? Ik niet! Maar moet je nu eens kijken hoe charmant het er uit ziet met vrouwenmantel en een paar oranje tulpen. Wat mij betreft een absolute winnaar. Hier instructies voor hoe je het maakt.

cactus bloemschikken paasstukje

Cactus bloemstukje

In de afgelopen jaren stal de cactus de harten van vele hipsters. En net zoals de ananas en de eenhorn, heeft hij zijn plekje rondom de paastafel weten te bemachtig. Zo kun je al super hippe cactus paaseieren maken. En als je ze eenmaal gemaakt hebt, moet je er natuurlijk ook mee pronken. Dus zet ze op tafel. Groot voordeel: mochten planten bij jou altijd doodgaan, deze blijven heel lang goed. Hier meer info.

Leuke decoratietip: Maak je eigen Paaskrans

tafelstuk voor Pasen

Kunstig eierplankje

Volwassen worden betekent dat jezelf de tafel dekt. Met mooi servies en iets leuks op tafel zetten. En dat kun jij. Wat moet je immers verknallen aan bovenstaande bloemstuk? Je hebt wat eieren nodig een plankje en wat hooi of een ander gedroogd groen. Beetje mooi draperen en voila. Kan je heen buil aan vallen. Hier leren ze je de kneepjes van het vak.

Zelf Paasstukje maken

 

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!