DIY Feestdagen Lifestyle Pasen

DIY paasstukjes; met deze bloemstukken breng je je huis in paassfeer

9 maart 2019
bloemschikken paasstukje bloemstuk voor Pasen GoodGirlsCompany

Het kan mij niet schelen dat het nog een aantal weken duurt voordat het Pasen is. Ik ben er klaar mee. Met de de regen de wind en vooral de grijze luchten. Het liefst haal ik mijn kerstboom weer van zolder. Toch is dit de tijd waarin mijn favoriete lentebloemen in grote hoeveelheden in de winkel liggen. Daarmee maak je de mooiste paasstukjes waarmee je je huis in paassfeer brengt.

Lees ook Paaseieren versieren

Op een prachtig gedekte Paastafel hoort natuurlijk ook een mooi  Paas bloemstuk. Voor het maken ervan hoef je geen groene vingers te hebben. Onderstaande paasstukjes  laten zien dat gekleurde eieren met eenvoudige lentebloemen de beste combinatie zijn om je Paasonbijt op te fleuren.

De mooiste Paasstukjes om zelf te maken

Liefelijk gipskruid

Als ik vertel dat gipskruid een van mijn favoriete bloemen is, begrijp je wel dat ik dit bloemstukje geweldig vind. Ik houd van dit soort subtiele kleurtjes. En behalve een draadmandje heeft het eigenlijk niet zo heel veel nodig om de show te stelen. Hier leer je hoe je het maakt.

pronkerwt bloemstuk voor Pasen

Bloemschikken met pronkerwt

Pronkerwt behoort samen met ranonkel tot en van mijn favoriete lentebloemen. Het is kwetabaar, teer en voor veel mensen vast niet bijzonder genoeg. Maar juist dat maakt dat ik er helemaal weg van ben. Pronkerwt moet het niet hebben van zijn eigen schoonheid. Het is op zijn best met meerder stengels. Dan ziet het er uit als een weldadige bloemenzee. Hier zie je hoe je deze draadmand maakt.

paastukjemet Jellybeans

Paasstukjes met Jellybeans

Okay, ik geef toe. Met kleine kinderen in huis is dit waarschijnlijk er om vragen dat geplunderd wordt. Hij zit namelijk vol jelly beans. Maar ik vind die vrolijke kleurtjes gewoon perfect bij de lente passen. Hoe je zorgt dat de jellybeand droog blijven en de bloemen nat, leer je hier.

versiering-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Eitje erbij?

Dit Paasstukje is ook weer een variatie op de eerdergenoemde bloemstuk met gipskruid. Pasen is het moment om het mooie servies weer uit de kast te halen. Oubollige glazen schalen en etageres tover je in een handomdraa om om tot blikvanger met een paar gekleurde eieren en een mengeling van lentebloemen. Hier lees je wat je verder nodig hebt voor het bloemschikken.

IMG_0613

No Description

Blauwe druifjes

Hoe ouder ik word, hoe meer charme ik blauwe druifjes vind hebben. Ze zijn niet zo overheersend als hyacinten. En in vergelijking met tulpen en narcissen onopvallend. Maar misschien houd ik er daarom wel van. Zelfde soort kleurtjes maar dit keer geen eieren in een schaal maar op een matje van mos. . Zo krijgen de bloemen alle lof, maar stiekem weet je ook wel dat het zonder de eieren er wat karig uit gezien had.

Paastakken met eieren

Dit bloemstuk lijkt op degene met het draadmandje. Enig verschil is dat er dit keer niet gebruik is gemaakt van bloemen maar van takken. Lentebloesem hoort natuurlijk ook bij deze tijd van het jaar. Het is een perfecte stuik om je paastakken van te maken, Zoek een mooie doorzichtige pot of vaas, steek er een paar takken in en voila. Hier meer informatie.

Lees ook inspiratie om je paastakken te versieren

tafelversiering-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Bloemstuk van eierschalen

Natuurlijk kan je paaseitjes verven. Maar je kan de eierschalen ook heel leuk gebruik als bloempotjes voor een paasstukje.  Hoe leuk zijn deze versierde eitjes wel niet? Door het toevoegen van de bloemetjes (wederom gipskruid) stijgt dit toch wel naar de top van mijn favoriete bloemstukjes voor Pasen. Hier kan je er meer over lezen.

paastukje met wortels

Paasstukje met wortels

Dit bloemstuk is toch gewoon helemaal perfect?! Ik bedoel zou jij ooit op het idee zijn gekomen om wortels te gebruiken in je bloemstuk voor Pasen? Ik niet! Maar moet je nu eens kijken hoe charmant het er uit ziet met vrouwenmantel en een paar oranje tulpen. Wat mij betreft een absolute winnaar. Hier instructies voor hoe je het maakt.

cactus bloemschikken paasstukje

Cactus bloemstukje

In de afgelopen jaren stal de cactus de harten van vele hipsters. En net zoals de ananas en de eenhorn, heeft hij zijn plekje rondom de paastafel weten te bemachtig. Zo kun je al super hippe cactus paaseieren maken. En als je ze eenmaal gemaakt hebt, moet je er natuurlijk ook mee pronken. Dus zet ze op tafel. Groot voordeel: mochten planten bij jou altijd doodgaan, deze blijven heel lang goed. Hier meer info.

Leuke decoratietip: Maak je eigen Paaskrans

tafelstuk voor Pasen

Kunstig eierplankje

Volwassen worden betekent dat jezelf de tafel dekt. Met mooi servies en iets leuks op tafel zetten. En dat kun jij. Wat moet je immers verknallen aan bovenstaande bloemstuk? Je hebt wat eieren nodig een plankje en wat hooi of een ander gedroogd groen. Beetje mooi draperen en voila. Kan je heen buil aan vallen. Hier leren ze je de kneepjes van het vak.

Zelf Paasstukje maken

 

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]