DIY Feestdagen Pasen

Knutselen voor Pasen; paasmandje maken met kinderen

21 maart 2015
knutselen paasmandje maken

Tijdens Pasen is het een traditie om gekleurde paaseieren te verstoppen. Deze moeten dan door kinderen gezocht worden. Natuurlijk kan je ze in een plastic cadeautasje stoppen. Maar met een beetje handigheid kun je een paasmandje knutselen. We geven je een aantal creatieve idee om een paasmandje te maken samen met je kinderen.

Lees ook 25 creatieve manieren om paaseieren te versieren

Met wat gekleurd karton of stevig papier kan je zelf en paasmandje maken voor je paaseitjes. Natuurlijk kun je kiezen voor paaskuiken, paashaas of lammetje. Het is immers bijna lente dus is het ook leuk om knutselwerkjes voor de lente te maken. Maar met wat fantasie zorg je voor een creatief Pasen.

Inspiratie paasmandje maken met kinderen

paasmandje knutselen

Gevlochten paasmandje

Dit is een klassiek paasmandje waarbij zelfs de edele kunst van het mandje vlechten gebruikt is. Voor de rest heb je wat papier en karton nodig om dit mandje te maken. Het ziet er super leuk uit. Hier vind je verdere instructies.

paashaasmandje maken

Houten mandje

Dit leuke mandje is een voorbeeld van wat voor een moois je kan maken als je een kant- en klaar product omtovert. Dit voormalige appelmandje werd met een likje verf, een vrolijk pom pom staartje en wimpers veranderd in een liefelijk paashaasmandje. Hoe ze dat deden zie je hier.

paas cadeauzakje

Paaszakje

Dit bovenstaande exemplaar laat zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Van een simpel papieren boterhamzakje maak je met een beetje creativiteit een geweldig cadeauzakje om je paaseieren in te stoppen. Ik houd er van! Hier de tutorial.

Paasemmertje

Paasemmertje

Het hoeft natuurlijk geen mandje te zijn. Het mag ook een emmertje zijn. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Zelfs de mama die knutselen haat, kan er niet om heen: nu heb je geen excuus meer om dit jaar met je kinderen voor Pasen te knutselen. Graag gedaan! Hier vind je nog wat instructies.

paasmand maken

Mandje met een rok

Een beetje creatieve moeder heeft een lijmpistool. Dat is namelijk ook wat je voor het maken van bovenstaande opbergoplossing voor je paaseieren nodig hebt. Neem 3 bij elkaar passende stukken stof. Stik de bovenrand en omkleed het mandje met de stukken stof. Meer uitleg vind je hier.

Mandje knutslen voor pasen

Paasmandje van papier

1,2,3,4 mandje van papier. Dat is toch wel het materiaal waarvan de meeste manden gemaakt worden. Vroeger toen ik klein was en nu jaren later nog steeds. Hier uitleg voor dit easy peasy mandje.

unicorn paasmandjes

Unicorn paasmandje

Unicorn paasmandjes? Yes, please! Ik vind het helemaal geweldig. En met helemaal bedoel ik eigenlijk met hoofdletters. Maar dat staat zo schreeuwerig. In elk geval begrijpen jullie mijn enthousiasme vast wel als ik zeg dat dit het mandje was wat ik in mijn jeugd miste. Hier zie je hoe je het maakt.

Lees ook zo maak je super stoere dinosaurus paaseieren

mandje van wasknijpers

Paasmandje van wasknijpers

Heb je houten wasknijpers in huis? Dan kan je dit mandje maken voor je paaseieren. Volgens de beschrijving maak je hem in 10 minuten. Dus misschien is hij daarmee wel een van de meest snelle mandjes om te maken. Hier zie je hoe je dit super snelle paasmandje maakt.

mandje maken voor Pasen met een kuiken

Paaskuiken mandje

Fijn om tussen alle paashaasjes ook nog een paaskuiken te zien. Gemaakt van een papieren wegwerpbordje dus ideaal voor degene die graag simpele spullen gebruikt om te knutselen. Gebruik en likje verf en je maakt er een vrolijke lentebeestje van. Hier staat de tutorial.

28 Osterdeko Ideen zum Basteln mit Holz, Papier und Pappe

Kartonnen paashaasje

Als laatste sluit ik af met dit paashaasje. Wil je dit paasmandje maken? Dan moet je even hier kijken.
Welke van de bovenstaande paasmandjes is jouw favoriet en zou je graag gaan maken met je kinderen?

Ook leuk om te lezen

Paasmandje maken

 

Liefs Josan
Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!