DIY Feestdagen Pasen

Knutselen voor Pasen; paasmandje maken met kinderen

21 maart 2015
knutselen paasmandje maken

Tijdens Pasen is het een traditie om gekleurde paaseieren te verstoppen. Deze moeten dan door kinderen gezocht worden. Natuurlijk kan je ze in een plastic cadeautasje stoppen. Maar met een beetje handigheid kun je een paasmandje knutselen. We geven je een aantal creatieve idee om een paasmandje te maken samen met je kinderen.

Lees ook 25 creatieve manieren om paaseieren te versieren

Met wat gekleurd karton of stevig papier kan je zelf en paasmandje maken voor je paaseitjes. Natuurlijk kun je kiezen voor paaskuiken, paashaas of lammetje. Het is immers bijna lente dus is het ook leuk om knutselwerkjes voor de lente te maken. Maar met wat fantasie zorg je voor een creatief Pasen.

Inspiratie paasmandje maken met kinderen

paasmandje knutselen

Gevlochten paasmandje

Dit is een klassiek paasmandje waarbij zelfs de edele kunst van het mandje vlechten gebruikt is. Voor de rest heb je wat papier en karton nodig om dit mandje te maken. Het ziet er super leuk uit. Hier vind je verdere instructies.

paashaasmandje maken

Houten mandje

Dit leuke mandje is een voorbeeld van wat voor een moois je kan maken als je een kant- en klaar product omtovert. Dit voormalige appelmandje werd met een likje verf, een vrolijk pom pom staartje en wimpers veranderd in een liefelijk paashaasmandje. Hoe ze dat deden zie je hier.

paas cadeauzakje

Paaszakje

Dit bovenstaande exemplaar laat zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Van een simpel papieren boterhamzakje maak je met een beetje creativiteit een geweldig cadeauzakje om je paaseieren in te stoppen. Ik houd er van! Hier de tutorial.

Paasemmertje

Paasemmertje

Het hoeft natuurlijk geen mandje te zijn. Het mag ook een emmertje zijn. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Zelfs de mama die knutselen haat, kan er niet om heen: nu heb je geen excuus meer om dit jaar met je kinderen voor Pasen te knutselen. Graag gedaan! Hier vind je nog wat instructies.

paasmand maken

Mandje met een rok

Een beetje creatieve moeder heeft een lijmpistool. Dat is namelijk ook wat je voor het maken van bovenstaande opbergoplossing voor je paaseieren nodig hebt. Neem 3 bij elkaar passende stukken stof. Stik de bovenrand en omkleed het mandje met de stukken stof. Meer uitleg vind je hier.

Mandje knutslen voor pasen

Paasmandje van papier

1,2,3,4 mandje van papier. Dat is toch wel het materiaal waarvan de meeste manden gemaakt worden. Vroeger toen ik klein was en nu jaren later nog steeds. Hier uitleg voor dit easy peasy mandje.

unicorn paasmandjes

Unicorn paasmandje

Unicorn paasmandjes? Yes, please! Ik vind het helemaal geweldig. En met helemaal bedoel ik eigenlijk met hoofdletters. Maar dat staat zo schreeuwerig. In elk geval begrijpen jullie mijn enthousiasme vast wel als ik zeg dat dit het mandje was wat ik in mijn jeugd miste. Hier zie je hoe je het maakt.

Lees ook zo maak je super stoere dinosaurus paaseieren

mandje van wasknijpers

Paasmandje van wasknijpers

Heb je houten wasknijpers in huis? Dan kan je dit mandje maken voor je paaseieren. Volgens de beschrijving maak je hem in 10 minuten. Dus misschien is hij daarmee wel een van de meest snelle mandjes om te maken. Hier zie je hoe je dit super snelle paasmandje maakt.

mandje maken voor Pasen met een kuiken

Paaskuiken mandje

Fijn om tussen alle paashaasjes ook nog een paaskuiken te zien. Gemaakt van een papieren wegwerpbordje dus ideaal voor degene die graag simpele spullen gebruikt om te knutselen. Gebruik en likje verf en je maakt er een vrolijke lentebeestje van. Hier staat de tutorial.

28 Osterdeko Ideen zum Basteln mit Holz, Papier und Pappe

Kartonnen paashaasje

Als laatste sluit ik af met dit paashaasje. Wil je dit paasmandje maken? Dan moet je even hier kijken.
Welke van de bovenstaande paasmandjes is jouw favoriet en zou je graag gaan maken met je kinderen?

Ook leuk om te lezen

Paasmandje maken

 

Liefs Josan
Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]