DIY Feestdagen Pasen

Paaskrans maken | de leukste paasversiering voor je huis

21 maart 2017

Rond Pasen kun je in het tuincentrum vaak wel een creatieve cursus bloemschikken volgen waarin je leert de mooiste paasversiering te maken. Maar als je daar nu geen tijd of zin in hebt, kan dat ook vanuit huis. Op internet is genoeg materiaal te vinden om je eigen creatieve paasdecoratie te maken. Zo is de paaskrans helemaal hip. Je kan een paaskrans maken van takken. Maar bij de action kan je ook paaskransen kopen.

Leestip: inspiratie om de mooiste paasstukjes te maken

Met het maken van paasdecoratie haal je het voorjaar in huis.  Het is het ideale compromis voor mensen die niet van paasstukjes met mooie bloemen houden. Maar wel graag een paasversiering willen hebben dat bij hun strakke Scandinavische interieur past. Zelfs vind ik bovendien dat knutselen met bloemen iets therapeutisch heeft.

Inspiratie voor paaskrans maken

paasdecoratie paaskrans maken

Vrolijke sliertjes

Deze paaskrans schreeuwt gewoon Vrolijk Pasen. Hij heef gekleurde sliertjes, konijntjes en een strik. Ik kan er helemaal blij van worden en ik denk je kinderen ook als je hem samen met hen maakt. Hier leer je hem maken.

paaskrans maken GoodGirlsCompany

Paaskransen met wortels

Zoals ik ook al bij dit bloemstukje zei, vind ik paasversiering in de vorm van een wortel erg leuk. Het is voor de hand liggend omdat het binnen het thema past. Maar aan de andere kant zie je vaak zo’n overdaad aan eieren, paaskuikens en paashaasjes dat je het haast vergeten zou. Hier leer je hoe je hem maakt.

paaskrans van mos

Paaskrans van mos

Je hebt ze vast wel eens in de winkel zien liggen de kransen van mos. Meestal zijn ze de basis voor een krans. Met wat droogbloemen en versiering worden ze omgetoverd tot mooie decoratie voor in huis. Maar zoals je ziet, hebben ze helemaal niet zo veel nodig. Ze zijn mooi in hun eenvoud. Bovendien perfect om een paaskrans in de vorm van een paashaas van te maken. Hier  lees je hoe je ze verder maakt.

paaskrans met lintjes

Paaskrans met papierstukjes

Pasteltinten zijn altijd erg populair bij het maken van paasdecoratie. De zachte tinten doen denken aan de eerste vrolijke kleuren van het voorjaar. Met een ring van piepschuim, lijmpistsool, lint en papier maak je deze leuke paascreatie. Hier de tutorial om deze leuke paasversiering te maken.

Paaskrans met pom poms

Paaskrans met pom poms

Pom Poms en Pasen gaat geweldig goed samen. Steeds vaker zie ik de fluffy bolletjes opduiken in ontwerpen van allerlei paasdecoratie. In bovenstaande paaskrans worden ze gebruikt als staartje. Touw en wat paaseitjes doet de rest. Hier de tutorial.

Video paaskrans maken

In bovenstaande video zie je hoe je makkelijk een paaskrans voor buiten maakt met mooie twijgen en bloemen. En natuurlijk ook een strik om het helemaal af te maken. Door de zachte kleuren is dit meteen een blikvanger die elke bezoeker warm welkom heet.

paaskrans maken met washitape

Paaskrans met washi tape

Dat je met washi tape de leukste knutselwerkjes maakt, wist je natuurlijk wel. Maar je kan ze ook gebruiken om paaseitjes mee vast te maken op een paaskrans. Het fleurt al je paasdecoratie op. Hier zie je wat je nog meer nodig hebt.

paaskrans met kunstbloemen

Paaskrans

Kunstbloemen zijn ook ideaal om mee te knutselen. Ze blijven lang mooi en daarnaast kun je ze makkelijk in een een basis van kippengaas steken. Of op een kledinghanger gebruiken. De nep tulpen die hierboven gebruikt zijn om een paaskrans te maken, zijn een goed voorbeeld van hoe vrolijk je paasversiering daar door wordt. Hier instructies voor het maken.

paaskrans met paaseitjes

Paaskrans met paaseitjes

Deze paaskrans met paaseitjes maak je met druiventakken. Omwikkel de takkenvorm met mos en gebruik je lijmpistool om de kunstbloemen erop te plakken. De grote strik is natuurlijk de finishing touch. Hier vlug klikken om hem te maken.

Voorjaarskrans

In eerder getoonde video leer je om een voorjaarskrans te maken. Stap voor stap met paaseitjes en siertakken. De video is in het Nederlands. Dus als je de eerste te lastig vond, dan kan je hiermee wel uit de voeten.

regenboog paaskrans

Regenboog paaskrans

Van deze regenboogpaaskrans word ik helemaal vrolijk. Ja, het zijn echt paaseieren. Maar zoals je in de tutorials ook zal zal, zijn ze beplakt met een soort van tape. Het effect is echt verrassen leuk. En laat maar weer zijn dat als je verschillende knutselmaterialen combineert je de meest verrassende combinaties krijgt. Hier leer je deze paasdecoratie maken.

paashaas paaskrans

Paashaas paaskrans

Deze paashaas past perfect bij Pasen. De mooie paasdecoratie vrolijkt als deurhanger elke voorduur op. Maken leer je hier.

paaskrans met kunstbloemen

Paraplu

Okay, ik geef het toe. Dit is natuurlijk niet echt meer een paaskrans. Maar deze deurhanger is te leuk m hem niet in het rijtje op te nemen. Kijk, dan hoe vrolijk en leer het hier maken. Hier leer je hem maken.

Leestip: de leukste ideeën om paasslingers te maken

paaskrans maken met papierbloemen

Paaskrans van papierbloemen

Knutselen met papierbloemen is natuurlijk ook super leuk om het voorjaar in huis te halen. Deze paaskrans knutsel je met papierbloemen die je er op een de vorm van een krans plakt. Hier kan je hem leren maken.

regenboog paashaas paaskrans

Regenboog Paaskrans met konijntjes

Hier zie je wat je verder nog nodig hebt.  maken

Ook leuk om te lezen

paasversiering paasdecoratie paaskrans maken

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]