Geloof Pasen

Paas DIY | Maak met je kinderen een Paasgraftuin

11 april 2020
DIY _ Paasgraftuin maken

Aankomende zondag is het Pasen. En juist in deze tijd is de boodschap van Hoop relevanter dan ooit. Samen met de kinderen maakte ik een Paasgraftuin. Om zo creatief bezig te zijn met het Paasverhaal.

Pasen 2020 zal waarschijnlijk de geschiedenisboeken ingaan als de Pasen waarop we allemaal binnen zaten. Of op zijn minst in de achtertuin. Ook voor ons staat deze Pasen in schril contrast met die van vorig jaar. Toen nam ik samen met de kinderen deel aan een Paasspeurtocht op kasteel Beaumaris in Wales. Het idee dat we destijds naar het buitenland konden reizen en met mooi weer buiten konden zijn samen met heel veel anderen leek destijds niet zo bijzonder.

Niet naar de kerk

Maar een jaar later besef ik opeens dat dit niet zo vanzelfsprekend is. Toch hebben we veel om dankbaar voor te zijn. We zijn gezond, hebben een dak boven ons hoofd, voedsel op tafel en bovenal hebben we elkaar. Deze Coronacrisis heeft ook een bepaald saamhorigheidsgevoel teweeggebracht. Hoop gegeven dat we anders met elkaar omgaan in de toekomst. Meer naar elkaar omkijken.

Dat besef kwam binnen toen ik afgelopen donderdag een compilatie van The Passion zat te kijken. In de afgelopen weken konden we als gezin niet naar de kerk. Gelukkig kan je op internet verschillende kerkdiensten streamen. Maar toch voelt het anders om niet op Paaszondag naar de kerk te kunnen. De welbekende liederen samen te zingen. Te luisteren naar het Paasverhaal. Nu komt het aan op geloven thuis. Om toch met ons geloof en het Paasverhaal bezig te zijn, maakte ik samen met de kinderen een graftuin met drie kruizen.

Deze staan op een open graf.

Benodigdheden Paasgraftuin

 • ijslollystokjes
 • tuinaarde
 • mini plantjes
 • versiering
 • lucifer stokjes
 • klein bloempotje
 • grote platte bloempot
 • lepel
 • lijmpistool

Zo maak je een Paasgraftuin

Paasgraftuin maken_the millennialmom

Grote bloempot met aarde vullen

Als eerste pak je de grote platte bloempot. Als deze een gat aan de onderkant heeft, is het slim om onder deze pot een bord of iets anders te zetten wat op den duur het water van de plantjes kan opvangen. Vul de bloempot met een beetje tuinaarde of potgrond. Dit deed ik op gevoel en ik liet mijn kinderen ook vrij om zelf te beslissen hoeveel zand ze in de pot wilden scheppen met de lepel

Graf maken

Vervolgens pak je het kleine bloempotje en graaft deze in. Leg het potje op zijn zij en graaf hem in, in  het zand dat je in de grote bloempot gedaan hebt. Je legt hem niet helemaal plat neer maar zorgt er voor dat de opening iets naar boven gericht is.

Bedekken met tuinaarde

Nu je het kleine bloempotje hebt ingegraven, kun je de bovenkant van het bloempotje bedekken met tuinaarde en de rest van de grote bloempot aanvullen met het potgrond.

Kruizen maken

Paasknutsels_inspiratie_the millennialmom

Tijd om de kruizen te maken en boven het graf te plaatsen. Wij maakten de kruizen van ijslollystokjes en luciferhoutjes. Knip of zaag het ijslollystokje door de helft. Lijm hem met een lijmpistool vervolgens vast op het grote ijslollystokje. Druk hem in de aarde en voila. Op dezelfde manier maak je vervolgens de kleine luciferkruisjes.

Plantjes

Zoals de naam al aangeeft, is het ook belangrijk om platen in de Paasgraftuin te plaatsen. Wij kochten een aantal miniplantjes bij het plaatselijke tuincentrum en groeven deze in de aarde in. Je kan helemaal zelf kiezen aan welke kant je de planten plaatst. Let er wel op dat ze voldoende tuinaarde hebben om te wortelen.

Looppad

christelijke Paasknutsels_the millenialmom

Vanaf de kruizen kun je met steentjes of gekleurd zand een looppad naar beneden naar het graf maken.

Hoe vier jij dit jaar Pasen?

Ook leuk om te lezen:

christelijke knutselinpiratie pasen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Josan
  12 januari 2016 at 21:40

  Hallo Bianca, Leuk dat je zo nu en dan mee leest. Sinds augustus ben ik weer gaan werken. 32 uur per week, maar dat is best veel dus dit jaar weer even kijken waar mijn prioriteiten liggen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!