Christendom Nederland Zomer

Overzicht Christelijke zomerkampen voor kinderen en tieners

30 mei 2016
Christelijke zomerkampen

Toen ik klein was had je verschillende Christelijke zomerkampen voor kinderen. Daar kon gezellig knutselen, liedjes zingen en leuke dingen doen met leeftijdsgenootjes. Heb jij dezelfde positieve herinneringen? Wil je dat ook meegeven aan je kind(eren)? Dan volgt hieronder een handig overzicht

Ik dacht een tijdje dat de christelijke zomerkampen voorbij waren. Dat vond ik jammer. Het uitgebreide aanbod van de In de Ruimte kinderkampen sprak altijd tot mijn verbeelding. Ze hadden zelfs een paardrijkamp! Maar mijn bezorgdheid bleek voor niets. Nu hebben mijn dochters er de leeftijd voor. Inmiddels hebben ze ook al een zomerkamp bezocht. Daar waren ze zo enthousiast over, dat ze volgend jaar weer gaan.

Overzicht Christelijke zomerkampen voor kinderen

Stichting Jozua

Stichting Jozua is een christelijke organisatie. Al meer dan 40 jaar organiseren zij zomerkampen voor kinderen. Er is een kinder- en tienerkamp. Tijdens de kampen wordt er aandacht besteed aan geloof in God en Jezus Christus. Dat alles vanuit de Bijbel. Ook is er veel ruimte voor sport, spel en avontuur. Bij het kinderkamp heb je onder andere een vossenjacht, knutselen en zingen. Bij de tienerkampen een nachtspel, Bijbelstudie en Survival. De kampen van Stichting Jozua zijn in de omgeving van Putten.

Chakika

De Chakika kinderkampen worden georganiseerd door CWN. Dit is een werkgemeenschap van christenen. Zij zijn afkomstig uit verschillende tradities, kerken en gemeenten. Maar ze hebben een paar dingen gemeen. Samen zoeken ze naar vernieuwing, verdieping en verbreding van hun persoonlijk en gemeenschappelijk christen zijn. Er is een bijzondere aandacht voor (het werk van) de Heilige Geest. Het tiener- en jeugdwerk wordt gedaan door CWJ. In de zomer organiseert de CWJ kinderkampen. Kinderen van de basisschoolleeftijd (8 – 12) kunnen naar Chakika. Zit je kind op de middelbare school? Dan zijn er tienerkampen. Voor tieners tot zestien jaar worden Zwalk en Outdoor georganiseerd. Vanaf zestienplus is er het Ardennenkamp en het Rivalkamp.

Kaleb zomerkampen

Ook Kaleb organiseert Christelijke zomerkampen voor kinderen. Daar hebben ze een toplocatie voor: Schiermonnikoog. Tijdens de kampweek is er ruimte voor veel verschillende dingen. Creativiteit, sport en spel en het praten en leren over God en geloof. Bovendien maak je veel nieuwe vrienden en vriendinnen. Deze blijf je de rest van het jaar tegenkomen tijdens andere activiteiten van Kaleb.

Herikon

Al meer dan 60 jaar organiseert de Herikon Christelijke zomerkampen. Het begon in Friesland. Maar inmiddels zitten ze ook in Putten. De kampweken bieden een veilige omgeving voor kinderen. Er is voldoende en toegewijde staf. Verder is er plaats voor individuele aandacht en structuur. Het programma is gevarieerd. Er is tijd voor toepasbare Bijbellessen, ontspannende en inspannende activiteiten op maat. Maar ook voor ontmoeting en meer dan voldoende plezier. Inschrijven kan via de website.

Stichting Zeilkampen Gaastmeer

Stichting Zeilkampen Gaastmeer organiseert christelijke zeilkampen voor kinderen en jongeren. In de leeftijd van 9 tot 22 jaar. Dit doen zij op vrijwillige basis. Maar vanuit een passie voor het zeilen en de unieke kampsfeer.

De kampen staan onder leiding van enthousiaste schippers, kooksters en Ketelbinkieleiders (18 – 30 jaar). Zij hebben hun liefde voor God en het zeilen met elkaar gemeen. Het christelijke karakter is belangrijk. Zo wordt er gebeden en gedankt voor het eten. Er is een avondsluiting en op zondag gaat men naar de kerk. De kampen zijn in Zuid-West Friesland.

Vast & Zeker-kamp

Vast & Zeker christelijke jeugdkampen organiseert kampweken voor jongens en meisjes. De kampen zijn vanaf 10 jaar tot en met 17 jaar. Deze worden opgedeeld in twee leeftijdsgroepen. Zo is er een groep van 10- 13 jaar en een groepje van 13- 17 jaar. Ook worden jongens en meisjes gesplitst. Er zijn bijvoorbeeld spelletjes en er wordt gesport. Kinderen krijgen Bijbelverhalen te horen . Maar er is veel ruimte om ze te leren hoe je contact maakt met God.

Camp4kids

Mijn dochters zijn nu al 2x mee geweest met Camps4Kids. In 2016 een algemeen kamp en in 2017 gingen ze mee op een soort van Kookkamp. Beide keren vonden ze geweldig. Ze keerden terug met veel leuke verhalen en anekdotes. Maakten vrienden. Bovendien viel het me op dat ze daarna veel serieuzer bezig waren met de Bijbel. De christelijke kinderkampen van Camps4Kids helpen daarbij. Dat komt door nieuwe frisse programma’s. Hierdoor leren kinderen de Here Jezus kennen. Het leuke aan Camp4Kids is dat ze kampen hebben gebaseerd op thema’s en activiteiten. Zo kan je een kamp kiezen die bij de interesses van je kind past.

Yoy kampen

YoY kampen is een christelijke organisatie die zomerkampen voor kinderen en tieners organiseert. In drie weken zomervakantie vinden 9 verschillende kampen plaats. Kinderkampen zijn al vanaf 4 jaar. Tienerkampen vanaf groep 8.

Stichting onvergetelijke zomerkampen

Stichting Onvergetelijke Zomerkampen organiseert christelijke zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren. Met of zonder kerkelijke achtergrond. Ze willen via de kampweken, kinderen, tieners en jongeren een onvergetelijke vakantie geven. Waarin zij mooie avonturen mogen beleven. En op een ontspannen manier mogen ontdekken hoe waardevol ze zijn in Gods ogen. Ze proberen een goede balans te vinden tussen sport en spel en God leren kennen.

Christelijke jeugdkampen Aalsmeer

Net zoals de hierboven genoemde stichtingen, organiseert Christelijke jeugdkampen Aalsmeer ook kinderkampen. Elke zomer organiseren we zomerkampen voor kinderen en jeugd in de leeftijd van 8-18 jaar. Vanaf 16+ zijn er gemengde kampen. Mocht dit een eis zijn van je tiener. Kamplocaties zijn Woudegge (8-16) in Otterlo of naar Malmedy (16+) in de Ardennen! Tijdens deze kampweken staat het evangelie centraal, maar ook vriendschap, ontspanning en een heleboel nieuwe herinneringen.

Oase kampen

Tijdens de Oase kampen ben je lekker actief bezig. Er is volop ruimte voor plezier en nadenken over de Bijbel. Geniet van het kampvuur, zwemmen, speurtochten en zingen. Er zijn jongens- en meisjeskampen. Vanaf groep 5 t/m klas 1 of 2 van de Middelbare school. Vanaf een jaar of 17 zijn er gemengde kampen.

Make A choice

Make A choice betekent maak een keuze. Daar draait het leven. Doe je je best op school? Met welke vriendjes ga je om? Kies je voor junk food of ga je voor gezond? Kortom: hoe maak je verschillende keuzes? Kinderen leren dat door verhalen van Jona, Gideon en David. De kinderkampen zijn van 8 tot 12 jaar. Daarna kan je naar een tienerkamp. Deze zijn van 12 t/m 16 jaar. En ook daarna is er nog keuze zat. Van 17 t/m 24 jaar is er een jeugdkamp.

Royal Adventure

Als kind ging ik vele zomers naar de Betteld. Ik bewaar goede herinneringen aan de christelijke familiecamping in Zelhem. In de mei- zomer – en herfstvakantie organiseren ze op hetzelfde terrein speciale weken voor tieners. Deze zogenaamde Royal Adventure weken zijn voor tieners in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar.

Heb jij nog tips voor Christelijke zomerkampen? Laat het dan weten!

Ook leuk om te lezen:

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

christelijke zomerkampen voor kinderen en tieners overzicht

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]