Geen categorie

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als je ziekt bent

17 juli 2018
Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als je ziekt bent

Als het mee zit, is ons nieuwe huis najaar 2019 klaar. We hebben al een keuken uitgezocht en zitten nu in de fase van het papierwerk. Ik had een overlijdensrisicoverzekering nodig. Maar tot mijn grote frustratie ben ik voorlopig even geweigerd. Men wil eerst wat meer informatie van mijn huisarts.

Stom vind ik dat. En eigenlijk ook heel onprofessioneel van de beoordelende partij. Ik vind namelijk dat ik voldoende informatie gegeven heb om een beetje een inschatting te kunnen maken. Het is de suggestieve vraagstelling waardoor je al meteen in een bepaald hoekje wordt gedreven. Beter word ik namelijk niet. Nee, ook niet na een behandeling.

Ben jij chronisch ziek dan?

Bijna 12 jaar geleden ontdekten artsen dat ik een afwijking heb in mijn bloed. Daarvoor was ik mij van geen kwaad bewust. Maar inmiddels weet ik al wel weer een heel aantal jaren dat ik sikkelcelziekte heb. En alfa thalassemie. Want waarom 1 erfelijkheidsziekte als je er ook 2 kan hebben? Omdat het erfelijk is, kunnen mijn kinderen het ook krijgen via mij. Ik weet dat Miss C het heeft omdat het sinds 2015 in de hielprik zit. Haar zussen zijn er nog niet bewust op getest dus ik ben benieuwd.

Lees ook: Ik werd teruggebeld na de hielprik

Samenvattend komt het op het volgende neer: ik heb chronische bloedarmoede. Mijn rode bloedcellen zijn niet rond zoals normaal. Ze zijn in de vorm van een half maantje. Deze gaan lastiger door aders en organen. Ze kunnen klonteren en blijven steken wat verschrikkelijke pijnen oplevert. Ook breken mijn rode bloedcellen zich sneller af dan die van iemand die gezond is. Met gevolg dat ik weer bloedarmoede krijg.

Wat merk ik daar nu van?

Als ik niet zwanger ben, ervaar ik in het dagelijks leven weinig klachten. Vermoeidheid? Ik weet niet beter. Het houdt me echt niet meer tegen om te werken, veel dingen te ondernemen en er op los te leven. Mijn bloed laat ik echt alleen onderzoeken als ik de vermoeidheid onaanvaardbaar vind. Maar dan moet er echt wel heel wat gebeuren. Toen ik afgelopen winter 6 maanden lang elk weekend kapot in bed lag, was dat voor mij bijna aanleiding om toch maar eens naar de huisarts te gaan. Maar het werd lente. Ik ging fanatiek sporten en ik vind het nu niet meer nodig.

Lees: Waarom ik weer geen Sporten

Mijn huisarts zie ik dan ook nooit. Het liefst blijf ik gewoon zoveel mogelijk onder de radar. Dat lukt vaak ook goed, totdat ik zoiets als een overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten.

Aanvullende informatie

Dit wordt mijn 4de koopwoning en ik weet niet eens meer mijn hoeveelste verzekering. Maar ik wist dus van tevoren dat er een vraag in zou zitten over bloedarmoede. Wanneer de diagnose gesteld is. Of ik een behandeling heb gehad en zo ja of het nu over is. Je moet het eerlijk invullen, maar toch…ik weet dan vaak al meteen wat er gebeurt. Niet veel dagen later kreeg ik een brief met het verzoek aanvullende informatie te geven.

Ik vind het niet zo schokkend dat na 15 jaar verzekeringsartsen blijkbaar nog steeds onvoldoende kennis over mijn aandoening hebben. Tijdens het decennia dat ik zwanger was, heb ik al gezien dat artsen maar weinig kennis bijleren. De laatste keer begeleiding van verloskundige, huisarts, gynaecoloog en internist verliep net zo chaotisch als de 10 jaar daarvoor. Wat mij het meest irriteert, is het simplisme. Alsof je altijd beter wordt na een behandeling. Soms is dat niet zo…

Zinloosheid van extra informatie

In mijn geval mag mijn huisarts er iets over zeggen. Nu kom ik zo weinig op de huisartsenpost dat ik niet eens een vaste dokter heb. Laat staan dat deze persoon iets zinnigs kan zeggen over hoe vaak ik afgelopen jaar afwezig was door ziekte. Of dat mijn ziekte mij er van weerhoudt mijn beroep uit te oefenen. Ik durf te wedden dat ze waarschijnlijk niet eens weten wanneer de diagnose gesteld werd. Dat hebben zij namelijk niet gedaan. En ze hebben al helemaal geen idee waar ik werk of wat voor een werk ik doe.

Dus toen ik vanmiddag een arts op mijn voicemail had staan die mij verzocht terug te bellen, wist ik wel weer hoe laat het was.

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als je ziekt bent

Als je een schuld hebt of een wanbetaler bent, kom je in een database te staan. Zo weten banken en verzekeringen met wie ze van doen hebben. Maar als je net zoals ik een ziekte heb die niet levensbedreigend is, moet je elke keer opnieuw deze rompslomp doorstaan. Tot op heden heb ik uiteindelijk altijd wel een verzekering gekregen. En ook nu vermoed ik dat de huisarts geen reden ziet om de aanvullende informatie ten gunste van mij niet in te vullen. Maar we zijn nu al weer wat weken verder en er zijn een hoop mensen druk mee. Ik zou het handiger vinden om in een database te staan. Zodat verzekeraars duidelijk kunnen zien dat ik tot nu toe nooit geweigerd ben. En wat mijn ziekte inhoudt. Eventueel wil ik dan wel beantwoorden of er veranderingen in mijn medische situatie zijn. Maar dat is een stuk handiger dan alles wat er nu bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering komt kijken.

Ben jij wel eens geweigerd voor een overlijdensrisicoverzekering of verzocht om extra informatie?
Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Marian Zw
  18 juli 2018 at 09:49

  En als je een verzekering af zou sluiten bij de verzekeraar waar je de vorige verzekering had lopen? Of maakt dat helemaal geen verschil? Ik zou namelijk simpel genoeg zeggen, dat ze je al eems geaccepteerd hebben, dus dat je prima een nieuwe verzekering af kunt sluiten

  • Reply
   Josan
   18 juli 2018 at 20:41

   Hoi Marian, Ik heb ene hoger bedrag nodig dit keer omdat het huis meer waard is. Vandaar…in de afgelopen jaren had ik er eigenlijk ook geen een omdat ik niet werkte. Maar nu ik weer werk had ik verwacht dat het makkelijker zou gaan. Daar heb ik mij blijkbaar op verkeken.

 • Reply
  Fem
  18 juli 2018 at 08:59

  Ik heb zelfs nooit geprobeerd om een hypotheek af te sluiten, omdat ik geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kan afsluiten (ik ben namelijk al volledig afgekeurd) en ik verwacht dat een overlijdensrisicoverzekering bij mij ook tegen flinke extra kosten komt.

  Ik heb een uitvaartverzekering en dat was al een zoektocht naar een verzekering die mij wilde verzekeren zonder extra premie (hallo, we gaan allemaal dood. Waarom zou ik extra betalen? Ik heb niet eens een kortere levensverwachting.)

  • Reply
   Josan
   18 juli 2018 at 20:40

   Hoi Fem, nou precies wat jij zegt. We gaan allemaal dood. En zeker wanneer het geen invloed op je levensverwachting heeft vind ik de huidige toetsingsnormen erg krom.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ⭐SMILE⭐ Het is weekend! In de afgelopen weken heb ik de tandarts vaker gezien dan mij lief was. Zowel Bailey als Chloe moesten een kies trekken. 😱 Maar het is gedaan en ik ben er trots op hoe goed beide meiden het deden en dat we nu weer verder kunnen. ❤ Nu ikzelf nog aanstaande maandag.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
Ben jij ook bang voor de tandarts?⁣
⁣
#tandarts #momblogger⁣
#related #momblog #mommyblog #mamablogger #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #motherhoodrising #dailyparenting #ig_motherhood #uniteinmotherhood #parenthood #momsofinstagram #mommyhood #mommylife #instamom #thepursuitofjoyproject #magicofchildhood
 • ⭐️It’s beginsignaal to look a lot like christmas⭐️ Het maakt niet uit hoe crappy ik me ook voel van kerst kitsch wordt ik echt mega blij. Stiekem hoop ik zelfs op sneeuw ⛄️ ❄️ dit jaar #christmasdecor #christmas #kerstboom #kerst #kerstdecoratie #kerstmis #kerstcadeau
 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless

Dit zijn wij!