Baby Babyspullen

Tips voor een origineel kraamcadeau

10 december 2019
Tips voor een origineel kraamcadeau

Het kopen van een origineel kraamcadeau kan een uitdaging zijn. Vooral wanneer de nieuwe telg niet het eerste kindje is. Je wilt immers niet het zoveelste kraambezoek zijn die met een setje kleding of nietszeggende knuffel komt aanzetten. Zoek je een origineel en leuk kraamcadeau? Lees dan onze tips

Als onze zoon straks geboren is, komt ook de onherroepelijke vraag wat als kraamcadeautjes willen hebben. Na drie bevallingen weet ik inmiddels echt wel wat ik leuke kraamcadeaus vind en wat niet. Beter gezegd: wat een plekje in huis of de babykamer krijgt of dat het onderin een kast of via de weggeefhoek verdwijnt.

Wat is een goed kraamcadeau?

Voor het geven van Sinterklaascadeau bestaat de 4 cadeautjes regel. Een handig ezelsbruggetje om het kopen van geschenken makkelijker te maken. En de kans te vergroten dat je geschenk ook echt nuttig is en gebruikt gaat worden. Het niet het zoveelste cadeau is dat op een grote stapel belandt. Ook een goed kraamcadeau voldoet aan een aantal eisen. Het is een:

  • cadeau die de pas bevallen moeder graag willen hebben
  • nuttig of handig cadeau
  • een cadeau die de ouders zelf op een later tijdstip kunnen uitzoeken
  • een bijzonder moment vastlegt of daaraan herinnert

Tips voor een origineel kraamcadeau

Cadeau die de pas bevallen moeder graag willen hebben

Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk is het dat niet. Iets geven wat de ander wil hebben, blijft lastig. Sommige mensen hebben er een handje van om iets te geven wat zij graag willen geven. Dat kan attent zijn, mits je de ontvanger goed kent. Of het iets heel persoonlijks is met een grote emotionele waarde.

Maar als het op kraamcadeaus aankomt, zijn het al cadeautjes die je niet hebben wilt. Zoals producten zelfgebreide truitjes die pijn doen aan je ogen. Cadeaus waar het afprijzingstickertje nog op zit, bergen knuffels of speelgoed met batterijen die een hoop lawaai produceren.

Een nuttig of handig cadeau

De geboorte van een kindje brengt veel veranderingen met zich mee. Kersverse ouders hebben hun handen vol aan weer in het ritme komen met de nieuwe baby. En je helpt ze het beste door ze werk uit handen te nemen. Kraamcadeautjes mogen dan ook gewoon nuttig zijn. Baby’s hebben immers bepaalde spullen nodig. Zoals luiers, verzorgingsproducten, een slab of badcape met naam. Door het te laten personaliseren met naam, zorg je er bovendien ook voor dat ze die van het makkelijk terug kunnen vinden bij de kinderopvang of babyzwemmen. En heb je meteen een origineel kraamcadeau.

Een cadeau die de ouders zelf op een later tijdstip kunnen uitzoeken

De beste kraamcadeaus die ik ooit kreeg? Dat waren cadeaus die ik op een later moment zelf kon uitzoeken. Doordat de gever mij een cadeaubon gaf voor een winkel of gewoon geld. Zo kocht ik maanden na Chloé’s geboorte ooit een schattige warme overall van teddy stof. De gever had mij de cadeaubon in mei al gegeven, maar ik had hem bewaard voor de winter. Ideaal omdat ik daarmee iets kon kiezen wat ik op dat moment nodig had en mooi vond.

Een bijzonder moment vastlegt of daaraan herinnert

De geboorte van hun kind, is voor veel ouders een van de mooiste dagen van hun leven. Dat wil je op verschillende manieren vereeuwigen. Er zijn verschillende originele manieren om dit te doen zoals geboortesieraden met datum, geboorteposters of een geboortestoeltje. Maar ook schilderijtjes gemaakt naar aanleiding van het geboortekaartje zijn leuk.

Ook leuk om te lezen

Tips Origineel kraamcadeau

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

Foto door Vidal Balielo Jr.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]