Baby Babyspullen

Tips voor een origineel kraamcadeau

10 december 2019
Tips voor een origineel kraamcadeau

Het kopen van een origineel kraamcadeau kan een uitdaging zijn. Vooral wanneer de nieuwe telg niet het eerste kindje is. Je wilt immers niet het zoveelste kraambezoek zijn die met een setje kleding of nietszeggende knuffel komt aanzetten. Zoek je een origineel en leuk kraamcadeau? Lees dan onze tips

Als onze zoon straks geboren is, komt ook de onherroepelijke vraag wat als kraamcadeautjes willen hebben. Na drie bevallingen weet ik inmiddels echt wel wat ik leuke kraamcadeaus vind en wat niet. Beter gezegd: wat een plekje in huis of de babykamer krijgt of dat het onderin een kast of via de weggeefhoek verdwijnt.

Wat is een goed kraamcadeau?

Voor het geven van Sinterklaascadeau bestaat de 4 cadeautjes regel. Een handig ezelsbruggetje om het kopen van geschenken makkelijker te maken. En de kans te vergroten dat je geschenk ook echt nuttig is en gebruikt gaat worden. Het niet het zoveelste cadeau is dat op een grote stapel belandt. Ook een goed kraamcadeau voldoet aan een aantal eisen. Het is een:

 • cadeau die de pas bevallen moeder graag willen hebben
 • nuttig of handig cadeau
 • een cadeau die de ouders zelf op een later tijdstip kunnen uitzoeken
 • een bijzonder moment vastlegt of daaraan herinnert

Tips voor een origineel kraamcadeau

Cadeau die de pas bevallen moeder graag willen hebben

Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk is het dat niet. Iets geven wat de ander wil hebben, blijft lastig. Sommige mensen hebben er een handje van om iets te geven wat zij graag willen geven. Dat kan attent zijn, mits je de ontvanger goed kent. Of het iets heel persoonlijks is met een grote emotionele waarde.

Maar als het op kraamcadeaus aankomt, zijn het al cadeautjes die je niet hebben wilt. Zoals producten zelfgebreide truitjes die pijn doen aan je ogen. Cadeaus waar het afprijzingstickertje nog op zit, bergen knuffels of speelgoed met batterijen die een hoop lawaai produceren.

Een nuttig of handig cadeau

De geboorte van een kindje brengt veel veranderingen met zich mee. Kersverse ouders hebben hun handen vol aan weer in het ritme komen met de nieuwe baby. En je helpt ze het beste door ze werk uit handen te nemen. Kraamcadeautjes mogen dan ook gewoon nuttig zijn. Baby’s hebben immers bepaalde spullen nodig. Zoals luiers, verzorgingsproducten, een slab of badcape met naam. Door het te laten personaliseren met naam, zorg je er bovendien ook voor dat ze die van het makkelijk terug kunnen vinden bij de kinderopvang of babyzwemmen. En heb je meteen een origineel kraamcadeau.

Een cadeau die de ouders zelf op een later tijdstip kunnen uitzoeken

De beste kraamcadeaus die ik ooit kreeg? Dat waren cadeaus die ik op een later moment zelf kon uitzoeken. Doordat de gever mij een cadeaubon gaf voor een winkel of gewoon geld. Zo kocht ik maanden na Chloé’s geboorte ooit een schattige warme overall van teddy stof. De gever had mij de cadeaubon in mei al gegeven, maar ik had hem bewaard voor de winter. Ideaal omdat ik daarmee iets kon kiezen wat ik op dat moment nodig had en mooi vond.

Een bijzonder moment vastlegt of daaraan herinnert

De geboorte van hun kind, is voor veel ouders een van de mooiste dagen van hun leven. Dat wil je op verschillende manieren vereeuwigen. Er zijn verschillende originele manieren om dit te doen zoals geboortesieraden met datum, geboorteposters of een geboortestoeltje. Maar ook schilderijtjes gemaakt naar aanleiding van het geboortekaartje zijn leuk.

Ook leuk om te lezen

Tips Origineel kraamcadeau

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

Foto door Vidal Balielo Jr.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!