Persoonlijk

Op vakantie wil ik aparte slaapkamers

8 augustus 2017
Op vakantie wil ik aparte slaapkamers

Scary Mommy liet weten dat het geheim van een goed huwelijk aparte slaapkamers is. Daar ben ik het helemaal mee eens. Zelf heb ik al jaren mijn eigen slaapkamer. Alleen op vakantie moet ik de slaapkamer met mijn man delen. Geloof me, dat hij dat nog levend na kan vertellen is een wonder….

Er zijn weinig dingen die ik zo hartgrondig haat als in dezelfde kamer slapen als mijn man. Vanaf het begin dat wij elkaar kennen, onderneem ik vluchtpogingen naar andere bedden. Zo heb ik zelfs wel eens mijzelf in een eenpersoonsbed opgevouwen samen met Miss B. Alles om te voorkomen dat ik op dezelfde kamer moet slapen. Want ik weet een ding zeker: van slapen komt het niet. In plaats daarvan, bedenk ik plannen hoe ik hem effectief uit bed trap of met een kussen smoor. Slaapgebrek doet rare dingen met mensen…

This is where the magic happens

Om te voorkomen dat ik super chagrijnig en moordlustig word, hebben wij thuis aparte slaapkamers. Heerlijk vind ik het. Mijn kamer is een van de grootste slaapkamers in het huis (natuurlijk). Ik kan er zoveel troep maken als ik zelf wil (niemand die zeurt). De inrichting is zoals ik het wil (lees kroonluchter die man verschrikkelijk vond). Het dekbed heeft altijd de perfecte dikte. Als een van de kinderen niet kan slapen, kunnen ze zonder probleem aan de andere kant liggen (geen last van). Als man de hele nacht zweterig en ziek in bed heeft liggen ijlen, krijg ik daar niks van mee. Mijn slaapkamer is echt ‘the place where the magic happens’. Er worden bijna dagelijks onafgebroken nachten van 8 a 9 uur gemaakt. Mama wordt ’s ochtend uitgerust en vrolijk wakker. En meestal ben ik eerder wakker dan de kinderen. Een vermoeide moeder zijn, is een keuze.

Reality check

Als we op vakantie gaan, nemen we meestal een gezamenlijke slaapkamer. In hotels vind ik het meestal toch zonde om dubbel te betalen. Bovendien heeft niet elke accommodatie net zoals thuis vijf aparte slaapkamers. Vandaar dat we in Kroatië tot elkaar veroordeeld waren. Nu had ik de meiden al de kamer met het tweepersoons bed toegezegd. Dus wij hadden wel dezelfde kamer maar 2 aparte bedden. Moet goed komen toch?

Het was weer een goede reality- check. De eerste nacht werd er al wat afgesnoept van die 8 uur slaap. De overige nachten lag ik weer wakker, terwijl mijn hersens overuren maakten door op creatieve wijze te bedenken hoe ik hem uit bed ga ruimen. Ondanks slaapgebrek was ik overdag vrolijk. Maar toch ook al verbloem ik het zo goed, ik houd er niet van als ik onder de oppervlakte moe blijf. Het liefst zou ik overdag willen slapen. Kinderen met hem mee, en ik op een oor. Maar ja, ervaring leert dat als ik nog meer met mijn bioritme ga klooien het alleen maar erger wordt dus je gaat door terwijl je probeert hem niet aan te vliegen of de je gedrag te laten overnemen door je vermoeidheid.

Millenial Mam

Man snapt trouwens ook niet wat ik doormaak. Hij slaapt namelijk wél. En als ik het erover heb zegt hij doodleuk “Dan kan je me toch een duwtje geven?!” Geloof me, in mijn toestand van totale slaapgebrek, kan dit de druppel zijn die de emmer doet overlopen. In een ver grijs verleden had ik ook een schoonmoeder die dat soort onzin uitkraamde. Zonder met haar ogen te knipperen. Alsof ze het geheim van een goed huwelijk zojuist met mij gedeeld had. Nu zal er vast een tijd geweest zijn waarin vrouwen hun partners liefdevol  even een duwtje gaven. Maar deze vrouwen hadden waarschijnlijk als enige doel in hun leven om hun man te behagen. Als millenial mam en vrouw staat er op mijn wishlist nog net iets meer. Mijzelf optimaal kunnen ontplooien en goed in mijn velletje zitten, staat heel hoog bovenop die lijst. Vandaar dat ik daarin geen concessies doe.

Zero tollerance

Ik heb dan ook problemen met een duwtje geven. Waarom? Omdat het onheil dan al is geschied. Ik ben al wakker geworden. Moet ik ook nog duwen. (Ik weeg de helft van mijn man, ben 30 cm kleiner dus reken maar eens uit hoeveel impact dat heeft.) En na al die adrenaline moet ik ook maar weer de slaap kunnen vatten. Ben ik eindelijk slaperig en weer rustig genoeg, draait hij zich weer om! Begint het weer van voor af aan. En in mijn gedachten was ik hem al 10x naar de strot gevlogen. Nope, ik weiger te duwen. De school van mijn kinderen heeft een zero tollerance beleid voor pesten. Ik ten aanzien van snurken en anderen nachtelijke ongein. Tenzij je een baby bent, dan onderga ik het schoorvoetend omdat ik weet dat het ooit beter wordt.

Aparte slaapkamers op vakantie

Uiteindelijk sliep ik samen met Miss B en G in het tweepersoonsbed terwijl Miss C aan het voeteneind in het campingbedje sliep. Het koste een week voordat mijn normale slaapritme weer een beetje onder de knie had. En ik ben overtuigd: volgend jaar wil ik een aparte slaapkamer op vakantie.

Ben jij ook een lichte slaper?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

 • Reply
  Frouke
  17 september 2017 at 02:06

  Je hebt een leuke blog. Schrijft heel leuk.
  Ik herken mezelf hier echt in.
  Samen slapen klinkt zo romantisch maar ik vind het een hel.
  Op vakantie gaan we altijd in een vakantiehuisje voor 6 pers die hebben tenminsten 3 slaapkamers. Kids slapen dan altijd samen.
  Ik kom al moeilijk in slaap als ik op vakantie ben. Dus wil ik geen lastige snurkende maar toch wel ontzettend lieve man naast me. Helaas thuis slaap hij eigenlijk heel vaak op de bank.
  We hebben een grote zolder. Dus daar maar eens wat opruimen en sfeer brengen en een bed neer zetten. Gelukkig wil dochter lief van 10 een hoogslaper dus kunnen we haar oude bed op zolder zetten. Ben nu met mijn man voor mijn verjaardag in een hotel. Hele leuke avond samen gehad. Maar wat een hel om weer samen te moeten slapen. Oordoppen helpt niet. Ondanks alles toch trots mezelf dat ik toch gedurft hebt. En ben heel blij om te lezen dat ik niet enige ben die het verschrikkelijk vindt om samen te slapen.

 • Reply
  Anne
  8 augustus 2017 at 18:00

  Oog mijn kerel haalt adem zo ontzettend irritant, zelfs met oordoppen in hoor ik dat? ook ik wil ook een eigen slaapkamer

  • Reply
   Josan
   8 augustus 2017 at 19:15

   hahaha oooh ik weet precies wat je bedoeld 🙂 respect hoor dat je hem nog niet aangevlogen bent. Succes met je aankomende nacht!

 • Reply
  nicole orriens
  8 augustus 2017 at 16:09

  Ja, best wel. Ik wordt vaak wakker van mijn man. Heel irritant is dat!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]