Engeland Europa Travel

Ik ga op vakantie naar Engeland en laat thuis…mijn man

13 april 2018
Engeland-Exeter-op vakantie

Over twee weken gaan we op vakantie naar Engeland. En met ‘we’ bedoel ik, ik en mijn 3 dochters. Man blijft thuis, want iemand moet het doen… .

Als ik het over Engeland heb, denken de meesten vaak alleen aan Londen. Maar zoals Ed Sheeran ook al opmerkte dit land heeft meer te bieden dan alleen Londen. Mijn Engeland is ontzettend groen, met smalle weggetjes, en historische huizen.

Familie in Engeland

Na het overlijden van mijn vader besloot een groot deel van de familie om het continent vaarwel te zeggen. Destijds woonden ze in Duitsland. Mijn broertjes hadden geen sociale verplichtingen dus ook geen redenen om aan deze kant van de plas te blijven. Met alleen een middelbare school diploma op zak, wisten ze 1 ding: in Engeland zijn banen genoeg.

En dat klopt. Zij hadden namelijk een voorsprong op de meeste Engelsen. Ze spraken Nederlands, Engels, Duits en een beetje Frans. Een groot voordeel vergeleken met de Engelsen die alleen maar Engels spraken. Zonder veel moeite vonden ze dus ook allebei een baan in de omgeving van Londen. Iets waar ik destijds jaloers op was. Zat ik me hier tijdens de financiële crisis in Nederland suf te solliciteren. HBO en post-hbo op zak maar niks hielp… .

Met de kinderen naar Londen

Enkele jaren gelden ging ik dus ook voor het eerste met de oudste meiden naar Engeland. Ik was er nog nooit geweest dus het was een hele belevenis. We bezochten Eton College, Diana Memorial Park, Windsor Castle en nog een aantal toeristische hoogtepunten. Ik werd meteen verliefd op het mooie landschap en het feit dat het land historie uitademt. Daarbij vergeleken zijn in Nederland nog maar heel weinig gebouwen echt oud.

In de tussentijd trouwde mijn oudste broertje met een Engelse en keerde mijn moeder weer terug naar haar voormalige woonplaats in Duitsland.

Sociaal vangnet

Dat wil zeggen, tot begin vorig jaar. Ze had een Engelsman leren kennen per internet. Lang verhaal kort: ze trouwden. Vandaar dat ik een jaar geleden weer afreisde naar Engeland. Dit keer Zuid-Engeland want ze woont in een klein dorpje in het graafschap Devon.

Doordat mijn moeder en schoonouders niet dichtbij wonen, is mijn sociaal vangnet erg klein. Overigens vind ik dat geen probleem. Ook niet toen ik alleenstaand was. Ervaring heeft me geleerd dat ik het meestal wel red en er maar heel weinig momenten zijn waarop ik echt met mijn handen in het haar zit.

Zuid- Engeland

Om bij de bruiloft aanwezig te kunnen zijn, gingen we vorig jaar even vlug heen en weer. Mijn oudste dochters waren daar niet bij. Zij hebben dus nog nooit gezien waar hun oma nu woont. Vandaar dat ik het dit jaar even goed maak. De eerste week van de meivakantie reizen we af naar Zuid-Engeland. Van Duinkerken varen we richting Dover. Daar overnachten we en dan gaan we in een ruk door naar onze vakantie accommodatie in Tamar Valley.

Zonder man op vakantie

Het zal de eerste keer zijn dat ik (weer eens) zonder man op vakantie ga. Maar ook de eerste keer dat ik zo ver ga rijden en dat ik links rijd. Ik heb al gehoord dat dit laatste wel mee valt. Ook zie ik er niet tegenop om alleen met de kinderen op vakantie te gaan. Dat heb ik als alleenstaande moeder ook wel gedaan. Vandaar dat ik daar mijn hand niet voor omdraai. Ik weet waar ik zelf toe in staat ben en ik wat ik aan mijn kinderen heb. Het reizen is waar ik het meeste tegenop ga zien denk ik.

Ik dacht dat ik op iets meer dan een half uur van mijn moeder zou zitten. Dat gaf Google maps aan. Maar gezien de smalle eenrichtingsverkeer weggetjes en glooiende heuvels moet ik eerder rekenen op een uur. En daardoor blijken ook toeristische bestemmingen veel verder te liggen dan ik verwacht had. Kortom: ik laat al mijn plannen die ik had los en zie wel wat we van dat weekje Zuid-Engeland gaan maken. We hebben er in elk geval erg veel zin in.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram of Facebook

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]