Boeken Mindset

Op mijn boekenlijst voor 2024 | dit wil ik lezen

31 december 2023

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het afgelopen jaar heb ik veel boeken gelezen en geluisterd. Een goede gewoonte die ik ook in 2024 wil voortzetten. Op mijn boekenlijst voor 2024 staan een aantal boeken die ik graag met jullie deel.

Op mijn boekenlijst voor 2024

Het leven dat jou past: De kunst en wetenschap van een gelukkiger leven

Natuurlijk begin ik mijn boekenlijst voor 2024 met een boek van Oprah. Waarom hoef ik denk ik niet uit te leggen. Ze is zo’n ontzettende bron van inspiratie dat ze zeker niet op mijn lijstje ontbreekt. In het boek Het leven dat jou past: De kunst en wetenschap van een gelukkiger leven neemt ze je mee op reis om zelf te leven te veranderen zonder te wachten op de buitenwereld. Yep, je bent je eigen geweldige redder. Arthur Brooks en Oprah Winfrey geven je inzichten, compassie, hoop en handvatten om met je emoties om te leren gaan zodat je direct stappen kunt gaan zetten voor een leven dat jou op dit moment gelukkiger maakt. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd en zit vol inspirerende verhalen uit hun eigen leven en die van de mensen die ze hebben leren kennen. Dit boek is een perfect startpunt voor het begin van jouw beste leven!

Miracle Morning

Wie mij een beetje kent, weet dat ik mezelf omschrijf als ochtendmens. Dat wil zeggen, in de zomertijd. In de wintertijd ben ik werkelijk niet uit bed te branden. Het is dat ik kinderen heb waardoor ik er wel uit moet. Maar anders… . Waarschijnlijk herken je het wel. En ondanks dat succesvolle mensen vroeg opstaan en het eerste uur voor zichzelf gebruiken, heb ik de juiste switch nog niet kunnen vinden. In ‘Miracle Morning’ beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En als het op het nieuwe jaar aankomt, kan ik best 30 dagen missen voor het aanleren van nieuwe gewoonten. Zodat mijn leven van middelmatig naar buitengewoon gaat. Vandaar dat het op mijn boeklijst voor 2024 staat.

Brazen

Normaliter houd ik niet echt van soapachtige series. Maar per toeval kwam ik op Netflix Original My Unorthodox life. Hierin word je meegenomen in het leven van Julia Haart. Voormalig CEO van Elite World Group. Je zou haar kunnen omschrijven als een power vrouw. Maar wat haar zo bijzonder maakt, is dat ze tot haar 42ste gevangen zat in een strenge joods orthodoxe gemeenschap in New York. Toen ze het niet meer aankon, besloot ze te vluchten. En zonder al te veel opleiding of een sociaal netwerk, werkte ze zich op tot een gerenommeerde naam in de modewereld. In de serie zie je hoe ze zich met ziel en zaligheid inzet voor het veranderen van de modewereld. Maar ook om vrouwen die gevangen zitten in deze gemeenschap. Juist omdat ze zo ontzettend inspirerend is, ben ik benieuwd naar haar autobiografische verhaal. Vandaar dat Brazen op mijn boekenlijst voor 2024 staat.

How to Make it Happen: Turning Failure into Success

Maria Hatzistefanis werkte meer dan 20 jaar aan het succes van haar bedrijf. En toen het eindelijk zover was werd het gebagatelliseerd. Volgens de pers had ze gewoon geluk gehad. Zoals dat wel vaker gebeurt bij de successen van vrouwen. In haar boek How to Be an Overnight Success: Making it in Business vertelt ze er meer over. Voor mijn boekenlijst van 2024 bestelde ik How to Make it Happen: Turning Failure into Success.  Okay, in combinatie met haar andere boeken. Maar laatstgenoemde boek, helpt je om de juiste mindset te vinden zodat je beter het leven kan leiden wat je wilt.

Boss women Prayer Journal

Jaren hield ik een dagboek bij. Het helpt me om mijn hoofd leeg te maken. Maar ik wil wat meer niveau dan ‘lief dagboek’. De mogelijkheid om mijn stille tijd te combineren met een dagboek en bewust stil te staan bij aspecten als dankbaarheid en mijn doelen sprak mij aan. Dus bij deze ga ik het Boss Women Prayer journal proberen.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

 

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]