Kerst Lifestyle

Onze favoriete kerstmuziek

19 december 2016
Onze-favoriete-kerstmuziek-GoodGirlsCompany

Ik ben dol op kerstmuziek. Al van kinds af aan. Toen ik nog maar een klein Josannetje was hadden wij een cassettebandje met kerstmuziek. Het liefst luisterde ik die het hele jaar door. Alleen dat vond mijn moeder niet zo’n geslaagd idee. Vandaar dat hij pas rond advent de cassetterecorder in ging.

Nu ik zelf moeder ben en cassetterecorders hebben plaats gemaakt voor cd-spelers en die weer voor mp3 en Spotify lijstjes, kan ik kerstmuziek luisteren wanneer ik wil. En daar schaam ik mij ook niet voor. Zo deelde ik afgelopen zomer zonder gêne dat terwijl het buiten bloedheet was, wij naar Flappie luisterden. De oudste meiden kunnen die inmiddels woord voor woord mee zingen. Totdat ze op het eind niet meer gewoon kunnen zingen van het lachen omdat ze inmiddels de clou begrijpen.

Kerstmuziek in huize GoodGirlsCompany

Mijn dochters zijn net zo dol op kerstmuziek als ik. Zowel de religieuze als de populaire liedjes die je op de radio hoort, kennen ze. Ze kunnen net zo goed genieten van een in the Bleak Midwinter meerstemmig gezongen door een koor als All I want for Christmas. Ze krijgen het vanaf babyleeftijd naar binnen gegoten. De radio gaat harder en zelfs Miss C kan inmiddels al vrolijk op de maat mee klappen terwijl haar zussen samen uit volle borst in koor meeblèren. Het is niet eens een bijzondere verdienste, ze hebben later vast niks aan, maar stiekem maakt het me toch een beetje trots. Toen ik voor het aftellen naar Kerst adventsproject een activiteit mocht kiezen, kon het dan ook niet anders dan dat ik zou kiezen voor Kerstmuziek. Dat kan ik natuurlijk zo breed mogelijk invullen, maar het leek mij gewoon leuk om de favoriete kerstmuziek van de meisjes van GoodGirlsCompany te delen.

Onze favoriete kerstmuziek

Wat was het moeilijk om uit het grote aanbod aan kerstliedjes er 10 te kiezen. Maar uiteindelijk hebben we als graadmeter genomen; wat vinden wij nu leuk en krijgen we een instant kerstbelletjes gevoel van? Dus zie hier ons lijstje.

1 All I want for Christmas


Maakt niet uit of het hartje zomer is. Dit liedjes zorgt voor mijn ultieme kerstgevoel.

2. Oh Holy night

Een prahtige kerstlied. Goed gezongen ( ]en dan vooral de hoge noten) krijg ik er kippenvel van.Deze Glee versie vind ik leuk omdat ik gek op Glee ben.

3. Feliz Navidad

De ouderwetse klassieker vinden we al helemaal leuk. Maar dit clipje van Walk of the earth maakt het nog net iets grappiger.

4. Flappie – Youp van ’t Hek

5. Light of Christmas- Owl City

6. Mary did you Know- Pentatonix

7. Wonderfull Dream – Melanie Thornton

Yep het liedje dat je in de reclame zag van een frisdrankmerk.

8. Christmas Time- Backstreet Boys


Ja, ik weet wat ik over de Back Street Boys schreef,maar blijkbaar heb ik deze toch mee gekregen 😉

9. Merry Christmas, Happy Holidays – *N Sync

Ja, ik durf om NSync achter de Bach Street Boys te zetten. Mara het is en blijft een guilty pleaure. Alleen al die kleding ;-D

10. Santa tell me- Ariana Grande

Dit is echt denk ik wel de favoriet van Miss B. Suikerzoet zodat je tandglazuur eraf spat, maar stiekem vind ik het wel schattig hoe enthousiast ze er van wordt.

Andere kerstactiviteiten

Gisteren kon op Maak het het vrolijk zien hoe je een samen met je kinderen een leuke kerstboom knutselt. Morgen krijg je van Minke inspiratie voor lekkere recepten voor het kinderkerstfeest.

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

Afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Marsha
  20 december 2016 at 19:06

  Oh god nee niet flappie! haha. Die andere vind ik dan wel weer goed! 😉

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  20 december 2016 at 09:58

  Ik vind Bert en Ernie – “Ik bne een kerstbal” ook leuk.

  Mooi lijstje!

 • Reply
  Van Gaans
  19 december 2016 at 21:40

  Ik ben ook echt dol op kerstmuziek, de playlist gaat in november al aan!
  When Christmas Comes van Mariah Carey & John Legend is al een aantal jaar mijn favoriet. Maar ik kan zo nog 10 favorieten opnoemen 😀

 • Reply
  Els
  19 december 2016 at 18:37

  Mariah is mijn grootste favoriet!

 • Reply
  Yolanda
  19 december 2016 at 15:37

  Leuke lijst met kerstliedjes, van sommige liedjes krijg ik gelijk de melodietjes in mijn hoofd.

 • Reply
  Marijke
  19 december 2016 at 13:27

  Oh je hebt pentatonix er tussen staan! Zo mooi!
  De versie van Glee ken ik nog niet, dus die ga ik zo even luisteren!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]