Kerst Lifestyle

Onze favoriete kerstmuziek

19 december 2016
Onze-favoriete-kerstmuziek-GoodGirlsCompany

Ik ben dol op kerstmuziek. Al van kinds af aan. Toen ik nog maar een klein Josannetje was hadden wij een cassettebandje met kerstmuziek. Het liefst luisterde ik die het hele jaar door. Alleen dat vond mijn moeder niet zo’n geslaagd idee. Vandaar dat hij pas rond advent de cassetterecorder in ging.

Nu ik zelf moeder ben en cassetterecorders hebben plaats gemaakt voor cd-spelers en die weer voor mp3 en Spotify lijstjes, kan ik kerstmuziek luisteren wanneer ik wil. En daar schaam ik mij ook niet voor. Zo deelde ik afgelopen zomer zonder gêne dat terwijl het buiten bloedheet was, wij naar Flappie luisterden. De oudste meiden kunnen die inmiddels woord voor woord mee zingen. Totdat ze op het eind niet meer gewoon kunnen zingen van het lachen omdat ze inmiddels de clou begrijpen.

Kerstmuziek in huize GoodGirlsCompany

Mijn dochters zijn net zo dol op kerstmuziek als ik. Zowel de religieuze als de populaire liedjes die je op de radio hoort, kennen ze. Ze kunnen net zo goed genieten van een in the Bleak Midwinter meerstemmig gezongen door een koor als All I want for Christmas. Ze krijgen het vanaf babyleeftijd naar binnen gegoten. De radio gaat harder en zelfs Miss C kan inmiddels al vrolijk op de maat mee klappen terwijl haar zussen samen uit volle borst in koor meeblèren. Het is niet eens een bijzondere verdienste, ze hebben later vast niks aan, maar stiekem maakt het me toch een beetje trots. Toen ik voor het aftellen naar Kerst adventsproject een activiteit mocht kiezen, kon het dan ook niet anders dan dat ik zou kiezen voor Kerstmuziek. Dat kan ik natuurlijk zo breed mogelijk invullen, maar het leek mij gewoon leuk om de favoriete kerstmuziek van de meisjes van GoodGirlsCompany te delen.

Onze favoriete kerstmuziek

Wat was het moeilijk om uit het grote aanbod aan kerstliedjes er 10 te kiezen. Maar uiteindelijk hebben we als graadmeter genomen; wat vinden wij nu leuk en krijgen we een instant kerstbelletjes gevoel van? Dus zie hier ons lijstje.

1 All I want for Christmas


Maakt niet uit of het hartje zomer is. Dit liedjes zorgt voor mijn ultieme kerstgevoel.

2. Oh Holy night

Een prahtige kerstlied. Goed gezongen ( ]en dan vooral de hoge noten) krijg ik er kippenvel van.Deze Glee versie vind ik leuk omdat ik gek op Glee ben.

3. Feliz Navidad

De ouderwetse klassieker vinden we al helemaal leuk. Maar dit clipje van Walk of the earth maakt het nog net iets grappiger.

4. Flappie – Youp van ‘t Hek

5. Light of Christmas- Owl City

6. Mary did you Know- Pentatonix

7. Wonderfull Dream – Melanie Thornton

Yep het liedje dat je in de reclame zag van een frisdrankmerk.

8. Christmas Time- Backstreet Boys


Ja, ik weet wat ik over de Back Street Boys schreef,maar blijkbaar heb ik deze toch mee gekregen 😉

9. Merry Christmas, Happy Holidays – *N Sync

Ja, ik durf om NSync achter de Bach Street Boys te zetten. Mara het is en blijft een guilty pleaure. Alleen al die kleding ;-D

10. Santa tell me- Ariana Grande

Dit is echt denk ik wel de favoriet van Miss B. Suikerzoet zodat je tandglazuur eraf spat, maar stiekem vind ik het wel schattig hoe enthousiast ze er van wordt.

Andere kerstactiviteiten

Gisteren kon op Maak het het vrolijk zien hoe je een samen met je kinderen een leuke kerstboom knutselt. Morgen krijg je van Minke inspiratie voor lekkere recepten voor het kinderkerstfeest.

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

Afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Marsha
  20 december 2016 at 19:06

  Oh god nee niet flappie! haha. Die andere vind ik dan wel weer goed! 😉

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  20 december 2016 at 09:58

  Ik vind Bert en Ernie – “Ik bne een kerstbal” ook leuk.

  Mooi lijstje!

 • Reply
  Van Gaans
  19 december 2016 at 21:40

  Ik ben ook echt dol op kerstmuziek, de playlist gaat in november al aan!
  When Christmas Comes van Mariah Carey & John Legend is al een aantal jaar mijn favoriet. Maar ik kan zo nog 10 favorieten opnoemen 😀

 • Reply
  Els
  19 december 2016 at 18:37

  Mariah is mijn grootste favoriet!

 • Reply
  Yolanda
  19 december 2016 at 15:37

  Leuke lijst met kerstliedjes, van sommige liedjes krijg ik gelijk de melodietjes in mijn hoofd.

 • Reply
  Marijke
  19 december 2016 at 13:27

  Oh je hebt pentatonix er tussen staan! Zo mooi!
  De versie van Glee ken ik nog niet, dus die ga ik zo even luisteren!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!