Bloggen

Onverwacht op vakantie in de herfstvakantie

11 november 2017
Onverwacht op vakantie in de herfstvakantie-GoodGirlsCompany

We dromen er allemaal wel eens van. De boel de boel te laten en lekker op vakantie gaan. Gastblogger Sylvia besloot onverwacht op vakantie te gaan in de herfstvakantie.

Onverwacht op vakantie?

Aangezien onze school 2 weken herfstvakantie geeft, ok 1 week vakantie en 1 week roostervrij, leek het mij een goed idee er nog even op uit te gaan.
Na wat zoeken kwamen we uit op een heel leuk vakantiepark. In Volendam (waar ligt dat dan? ;)) We wilden niet zoveel geld er aan kwijt zijn dus pakten we voor 170 euro een midweek “klompen lopen en haring vreten”. Viel tegen trouwens. Klompen zat, maar vrijwel geen haring gezien.

Benenbreker

Na anderhalf uur rijden, of zo, kwamen we aan op ons vakantiepark en checkten gelijk in. Dat ging vlot, keycard, plattegrond, snel uitpakken en daarna rond neuzelen. Het rond neuzelen duurde even want het huisje bleek over een bovenverdieping te beschikken. Totaal onbekend met vakantiehuisjes die hoger dan 2.10 zijn stond ik daar dus te piekeren over de trap, en mijn 2 jarige benenbreker. Niet nodig! Voor 6 euro was er een traphekje te huren, en die werd nog voor ons geïnstalleerd ook.

Supersjiek!

‘s Avonds besloten we gelijk het restaurant onveilig te maken. Letterlijk. Met 2 kinderen en een baby in kinderwagen. Maar ze maakten netjes plaats, kinderstoeltjes genoeg en ook was er het nodige speelgoed aanwezig. Baas B zat binnen no time al gillend een spiraal speelding te slopen. We bestelden een schotel voor 2 personen en gelukkig maar 1 kindermenu. Prinses T vond onze schotel namelijk een stuk aantrekkelijker dan de kip nuggets met patat van het kindermenu. Met lede ogen zagen we stukken zalm en spareribs haar mond in verdwijnen.
Eerlijk is eerlijk, alles was zo vers en mals dat we in plaats van bestek ook met een rietje hadden kunnen eten. Zoals T zei: mam het eten op dit vakantiepark is supersjiek 😀

Zwemmen met hindernissen

Geloof me, zwemmen met 3 kindjes die allemaal nog geen diploma hebben is doos vermoeiend. Ze moeten allemaal omgekleed worden, bandjes om en voor baas B hadden we zo’n geweldige band waar hij in kon zitten mee genomen.
2 tassen vol zooi, de helft in een kluisje gepropt, en er dan achter komen dat dit vakantiepark 3 bakken met die zooi heeft staan.

Gratis te gebruiken (en terug te leggen) voor de mensen van het park.
Dat was dus de eerste keer, de keren daarna hebben we 1 tasje mee genomen en de rest van het park geleend. Super chill!

Alle drie vonden ze het geweldig. Terror L rende met zijn bandjes om zo het diepe in, en eenmaal in het water was hij net een ottertje. Snel en speels dartelde hij door het water, grote glimlach en nergens bang voor. Het voordeel was ook dat dit een klein zwembad was. Niet druk, ook al zat het park vol, en heel erg overzichtelijk.
We hoefden dus niet achter hem aan te rennen, alles was te overzien en we hoefden alleen in te grijpen als hij naar de uitgang zou gaan. Wat natuurlijk niet gebeurde, we hebben hem alle keren eruit moeten trekken.

Eindelijk: klompen én haring

Dag 3 was Zuiderzeemuseum dag. Serieus, wat een onwijs gave ervaring met die kleintjes. Verkleden, oude huisjes bekijken, en als klap op de vuurpijl met de boot mee. En met de boot mee weer terug, toen bleek dat wij de andere kant op moesten hahaha. Ook was er een oud-Hollandse kermis. Of hollandsch. Whatever.
Het was super om te zien, en ik raad het iedereen met (kleine) kinderen aan. Al stink je na die dag wel een uur in de wind naar vis en rook. Ook al was de boottocht overbodig: T en L hebben vreselijk genoten.

Let’ s go home

Verder veel gezwommen, gewandeld, en op de vierde dag hebben ze mee gedaan aan griezelige cupcakes bakken en versieren.
De animatie op het park was heel intensief, en alles was sowieso heel erg op kinderen gericht. En als de kinderen blij zijn? Ja ja dan zijn wij het ook hè 😉
T is wel nog even de laatste dag onderuit gegaan met stoel en al (de waarschuwing op haar billen te zitten word nu misschien serieus genomen) en loopt mank. Als dit morgen niet over is, doen we toch maar een enkeltje huisarts.
Ennnnn tijdens de laatste zwempartij mochten de bandjes van T af, en zwom ze vrij rond. Trots als een aap, hopelijk laat ze dit zondag ook zien bij zwemles. Eigenwijs kipje.

Na een geweldige midweek vakantiepark avontuur dus weer naar huis. De was doen, de hond ophalen, accepteren dat de katten beledigd zijn, en maandag weer naar school en werk (bah!)

Maar we hebben ons weekje in de pocket, op naar het volgende spontane vakantie uitje 😀 Hoe is jullie herfstvakantie bevallen?

Foto Zuiderzee museum via Shutterstock

 • Reply
  lisanne bons
  11 november 2017 at 13:55

  Wij zijn een weekje naar Sicilië geweest in de herfstvakantie. Dit was voor mij de 1e keer dat ik in de herfst op vakantie ben geweest. Ik vond het heerlijk.

  • Reply
   Sylvia
   12 november 2017 at 11:50

   Gek genoeg vond ik die extra week nog fijner dan de normale grote vakantie. We hebben echt genoten en bij getankt. Waarom dit zo’n verschil was met de zomer vakantie geen idee, maar volgend jaar weer hahaha.
   Alhoewel Sicilië wel heel erg verleidelijk (en lekker warm!) klinkt

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!