Bloggen

Onverwacht op vakantie in de herfstvakantie

11 november 2017
Onverwacht op vakantie in de herfstvakantie-GoodGirlsCompany

We dromen er allemaal wel eens van. De boel de boel te laten en lekker op vakantie gaan. Gastblogger Sylvia besloot onverwacht op vakantie te gaan in de herfstvakantie.

Onverwacht op vakantie?

Aangezien onze school 2 weken herfstvakantie geeft, ok 1 week vakantie en 1 week roostervrij, leek het mij een goed idee er nog even op uit te gaan.
Na wat zoeken kwamen we uit op een heel leuk vakantiepark. In Volendam (waar ligt dat dan? ;)) We wilden niet zoveel geld er aan kwijt zijn dus pakten we voor 170 euro een midweek “klompen lopen en haring vreten”. Viel tegen trouwens. Klompen zat, maar vrijwel geen haring gezien.

Benenbreker

Na anderhalf uur rijden, of zo, kwamen we aan op ons vakantiepark en checkten gelijk in. Dat ging vlot, keycard, plattegrond, snel uitpakken en daarna rond neuzelen. Het rond neuzelen duurde even want het huisje bleek over een bovenverdieping te beschikken. Totaal onbekend met vakantiehuisjes die hoger dan 2.10 zijn stond ik daar dus te piekeren over de trap, en mijn 2 jarige benenbreker. Niet nodig! Voor 6 euro was er een traphekje te huren, en die werd nog voor ons geïnstalleerd ook.

Supersjiek!

‘s Avonds besloten we gelijk het restaurant onveilig te maken. Letterlijk. Met 2 kinderen en een baby in kinderwagen. Maar ze maakten netjes plaats, kinderstoeltjes genoeg en ook was er het nodige speelgoed aanwezig. Baas B zat binnen no time al gillend een spiraal speelding te slopen. We bestelden een schotel voor 2 personen en gelukkig maar 1 kindermenu. Prinses T vond onze schotel namelijk een stuk aantrekkelijker dan de kip nuggets met patat van het kindermenu. Met lede ogen zagen we stukken zalm en spareribs haar mond in verdwijnen.
Eerlijk is eerlijk, alles was zo vers en mals dat we in plaats van bestek ook met een rietje hadden kunnen eten. Zoals T zei: mam het eten op dit vakantiepark is supersjiek 😀

Zwemmen met hindernissen

Geloof me, zwemmen met 3 kindjes die allemaal nog geen diploma hebben is doos vermoeiend. Ze moeten allemaal omgekleed worden, bandjes om en voor baas B hadden we zo’n geweldige band waar hij in kon zitten mee genomen.
2 tassen vol zooi, de helft in een kluisje gepropt, en er dan achter komen dat dit vakantiepark 3 bakken met die zooi heeft staan.

Gratis te gebruiken (en terug te leggen) voor de mensen van het park.
Dat was dus de eerste keer, de keren daarna hebben we 1 tasje mee genomen en de rest van het park geleend. Super chill!

Alle drie vonden ze het geweldig. Terror L rende met zijn bandjes om zo het diepe in, en eenmaal in het water was hij net een ottertje. Snel en speels dartelde hij door het water, grote glimlach en nergens bang voor. Het voordeel was ook dat dit een klein zwembad was. Niet druk, ook al zat het park vol, en heel erg overzichtelijk.
We hoefden dus niet achter hem aan te rennen, alles was te overzien en we hoefden alleen in te grijpen als hij naar de uitgang zou gaan. Wat natuurlijk niet gebeurde, we hebben hem alle keren eruit moeten trekken.

Eindelijk: klompen én haring

Dag 3 was Zuiderzeemuseum dag. Serieus, wat een onwijs gave ervaring met die kleintjes. Verkleden, oude huisjes bekijken, en als klap op de vuurpijl met de boot mee. En met de boot mee weer terug, toen bleek dat wij de andere kant op moesten hahaha. Ook was er een oud-Hollandse kermis. Of hollandsch. Whatever.
Het was super om te zien, en ik raad het iedereen met (kleine) kinderen aan. Al stink je na die dag wel een uur in de wind naar vis en rook. Ook al was de boottocht overbodig: T en L hebben vreselijk genoten.

Let’ s go home

Verder veel gezwommen, gewandeld, en op de vierde dag hebben ze mee gedaan aan griezelige cupcakes bakken en versieren.
De animatie op het park was heel intensief, en alles was sowieso heel erg op kinderen gericht. En als de kinderen blij zijn? Ja ja dan zijn wij het ook hè 😉
T is wel nog even de laatste dag onderuit gegaan met stoel en al (de waarschuwing op haar billen te zitten word nu misschien serieus genomen) en loopt mank. Als dit morgen niet over is, doen we toch maar een enkeltje huisarts.
Ennnnn tijdens de laatste zwempartij mochten de bandjes van T af, en zwom ze vrij rond. Trots als een aap, hopelijk laat ze dit zondag ook zien bij zwemles. Eigenwijs kipje.

Na een geweldige midweek vakantiepark avontuur dus weer naar huis. De was doen, de hond ophalen, accepteren dat de katten beledigd zijn, en maandag weer naar school en werk (bah!)

Maar we hebben ons weekje in de pocket, op naar het volgende spontane vakantie uitje 😀 Hoe is jullie herfstvakantie bevallen?

Foto Zuiderzee museum via Shutterstock

 • Reply
  lisanne bons
  11 november 2017 at 13:55

  Wij zijn een weekje naar Sicilië geweest in de herfstvakantie. Dit was voor mij de 1e keer dat ik in de herfst op vakantie ben geweest. Ik vond het heerlijk.

  • Reply
   Sylvia
   12 november 2017 at 11:50

   Gek genoeg vond ik die extra week nog fijner dan de normale grote vakantie. We hebben echt genoten en bij getankt. Waarom dit zo’n verschil was met de zomer vakantie geen idee, maar volgend jaar weer hahaha.
   Alhoewel Sicilië wel heel erg verleidelijk (en lekker warm!) klinkt

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]