Food Recepten

Ontdek NERGI de kleine kiwibes

8 september 2015
NERGI de kleine kiwibes- GoodGirlsCompany-baby kiwi-Hoe smaakt Nergi

Een kinderrijmpje uit het boek van Rie Cramer luidt “September brengt een overvloed. Van vruchten sappig rijp en zoet”. Toen ik benaderd werd met de vraag of ik  NERGI wilde proberen, aarzelde ik geen moment. Sinds ik bij een voedselonderzoek bedrijf werk, heeft voeding meer

NERGI-kiwibes- GoodGirlsCompany-baby kiwi-Hoe smaakt Nergi

Lekker recept

Wat is NERGI?

Wanneer je een NERGI doorsnijdt, valt je meteen op dat de binnenkant op een kiwi lijkt. Het heeft dezelfde groene kleur en de pitjes omlijsten een lichtere kern. Toch is NERGI meer dan een mini-kiwi. Het is namelijk familie van de bes en komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. De vruchtjes groeien in trossen aan planten die op een liaan lijken. Deze planten kunnen wel 6 meter hoog worden! Bovendien hebben de planten in de lente heerlijk geurende bloesems. NERGI’s worden begin september met de hand geplukt. Vruchtje bij vruchtje. Dat kenmerkt ook wel het natuurlijke karakter. Het fruit wordt op klein kleinschalige familieboederijen in Nederland, Portugal, Italië en  Frankrijk gekweekt.

Daarnaast heeft NERGI ook een exclusief karakter doordat het in beperkte oplage verkrijgbaar is. In September liggen ze in de winkels op de bessenafdeling, maar in november is het al weer voorbij. Wie ze dus wil proeven, moet er vlug bij zijn want anders moet je weer een jaartje wachten.

NERGI de baby-kiwi- GoodGirlsCompany-baby kiwi-Hoe smaakt Nergi

Vrolijk ontbijtje

Een eNERGIe bonmetje

Om gezond te blijven, wordt al jaren aangeraden om 2 stuks fruit per dag te eten. Fruit is rijk aan vitamine C. Dat geldt ook voor NERGI.

 • 2x zoveel vitamine C als een framboos.
 • 2x zoveel vitamine E als een braam
 • Het bevat 14% van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels.

Daarnaast bevat het ook Calcium, Magnesium en Kalium. Meer informatie over de voedingswaarde van NERGI.

vind je op nergi.info.

NERGI-baby kiwi-kiwibes

Baby-kiwi

Hoe smaakt NERGI?

Ik kreeg uit Frankrijk een doosje met NERGI’s opgestuurd. Op internet had ik al gezien dat het op een kiwi lijkt. In huishouden GoodGirlsCompany wordt dit fruit regelmatig gegeten. Maar meestal laat ik het dan wel een aantal dagen liggen zodat het volgens Miss G ‘lekker zoetig’ wordt. Wil ik mijn meiden meteen aan de kiwi hebben? Dan moet ik de gouden variant nemen die zachter en zoeter is. Ik was dan ook benieuwd of NERGI een fris zure smaak zou hebben of fris zoet. Bij het openen van het doosje rook ik al de onmiskenbare kiwi geur. Lekker, maar wel apart als je beseft dat het een bes is. De meeste bosvruchten ruiken toch anders.

Voorzichtig waste ik ze af en probeerde er eentje. Met schil en al. De gladde groene schil kan je namelijk zonder problemen eten. Je hoeft het niet te schillen. NERGI smaakt zoals het ruikt naar kiwi dus, maar persoonlijk vind ik het wel meer op de gouden variant lijken qua smaak. Daar zijn wij helemaal dol op. Ook Miss G en Miss B wilden natuurlijk een NERGI proberen. Alles wat klein is, is natuurlijk ook schattig. Dus werden de baby-kiwi’s met veel vertedering ontvangen en nieuwsgierig geproefd. Mijn meiden zijn om.

Het formaat is super handig. Je neemt het fruit zo mee en ze passen met gemakt in het lunchtrommeltje naar school.

NERGI-waar koop je NERGI-baby kiwi-kiwibes-GoodGirlsCompany-bosvruchten

NERGI ® is familie van de bessen

Waar is NERGI ® verkrijgbaar?

NERGI ® is vanaf september verkrijgbaar. Je vindt de best in de schappen naast de frambozen, bosbessen en bramen bij je plaatselijke supermarkt of groenteboer. Door dat het fruit een groene kleur heeft, is het makkelijk te onderscheiden tussen de andere bessen. Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden? Wil je deze kiwi-bes proberen? Op Nergi.info vind je meer informatie en super lekkere recepten. Daarnaast heeft NERGI ook een eigen Facebookpagina. Zo blijfje op de hoogte van leuke recepten, de laatste ontwikkelingen en mocht je dit jaar achter het net grijpen, dan weet je ook wanneer NERGI weer verkrijgbaar is.

Wij hebben in elk geval heerlijk van dit fruit gesmuld. Dit heeft mij in elk geval geïnspireerd om een recept dat ik met NERGI maakte aankomende Foodie Friday met je  te delen.

 • Reply
  Foodie Friday NERGI chocolade torentjes - GoodGirlsCompany
  12 september 2015 at 08:12

  […] Ontdek NERGI de kleine kiwibes […]

 • Reply
  mariska
  9 september 2015 at 21:24

  Ik had er nog nooit van gehoord maar ik denk dat ik ze ook een keer ga proberen. ze hebben hier nu vaste fruitdagen op school en dit is dan wel een leuke en compacte afwisseling op de standaard bananen en appels 😉

  • Reply
   Josan
   9 september 2015 at 22:06

   Ik kan ze je echt aanraden. Vooral omdat je ze niet hoeft te schillen en je er geen bestek bij nodig hebt, maakt ze ideaal als schoolfruit voor kinderen.

 • Reply
  Linda
  8 september 2015 at 19:22

  Goed informatief stukje heb je ervan gemaakt!

  • Reply
   Josan
   9 september 2015 at 22:03

   Dank je. Ik vind ze erg lekker. Hopelijk zijn ze snel in de winkel verkrijgbaar.

 • Reply
  Diana
  8 september 2015 at 17:31

  wat een grappig fruit zeg! nog nooit gezien. (wel ooit een soort van mini sinaasappeltjes, die zagen er ook zo schattig uit)
  ik hoop dat ik ze eens tegenkom in de supermarkt of op de markt, want nu wil ik ze proberen 😀

  • Reply
   Josan
   9 september 2015 at 22:03

   Ik kan ze echt aanbevelen. Ze zijn erg lekker en je blijft er van eten.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 september 2015 at 11:25

  Ik kende deze vrucht nog niet! Hij lijkt me handig. Ik vind fruit dat je alleen maar hoeft te wassen altijd ideaal om mee naar school te geven.

  • Reply
   Josan
   9 september 2015 at 22:04

   Klopt, dat vind ik er ook zo ideaal aan. Je hebt geen lepel of vorkje nodig.

 • Reply
  Elisabeth
  8 september 2015 at 09:42

  Ik kende ze wel, alleen nooit in de supermarkt zien liggen. Leuk dat je hier aandacht aan besteed, ik hou van fruit (en eten over het algemeen!) 🙂

  • Reply
   Josan
   9 september 2015 at 22:04

   Ik zit nu ook met smart te wachten totdat ze in de supermarkt zijn. Ze zijn echt heel lekker.

 • Reply
  Karen
  8 september 2015 at 08:24

  Wat een grappig mini vruchtje. Ik had er nog nooit van gehoord.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!