Family Diary

Ons konijn is dood, aan al het goede komt een einde

28 oktober 2016
toen-was-mijn-konijn-dood_goodgirlscompany

Het zat er natuurlijk al aan te komen. Maar toch is het wel even raar. Vanaf nu hebben we geen huisdier meer. Hip Hop ons konijn is dood. Toen hij zijn dagelijkse ochtendmaaltje kreeg, bewoog hij niet meer. Gek genoeg hadden we het er eerder deze week nog over gehad. Alsof we het aanvoelden.

Wie mijn blog al een tijdje volgt, wist dat we een konijn hadden. Hip Hop kwam op een warme zomerdag aangewandeld. Ik ving hem en sindsdien maakte hij deel uit van ons huishouden. Een echt no-nonsense beestje dat typisch mannelijk gewoon af en toe rust wilde. Iets wat een mannelijk beestje in een huishouden met alleen maar vrouwen natuurlijk niet krijgt.

hip-hop-ons-konijn_huisdier-dood

De meiden en ons konijn

Ons konijn hield van de zomermaanden. Dan mocht hij in zijn ren lekker op het groene gras in de tuin zitten. Meestal stopte ik dan een vluchtgevaarlijke dreumes bij hem in zijn hok. Al mijn dochters moesten niks van de box weten dus dit was dan een goede oplossing.

Ook kreeg hij regelmatig aandacht van schoolvriendinnetjes van de meiden. Die vonden het maar wat leuk om hem even gezellig te knuffelen of te aaien. En de man des huizes had de afgelopen tweeënhalf jaar de schone taak om zijn hok schoon te houden. Nog geen maand geleden hadden we het binnenhok ingeruild voor zo’n wee verdiepingen buitenhok. Helaas heeft hij niet zo lang kunne genieten van zijn nieuwe onderkomen.

Hoe vertel je een kind dat zijn huisdier dood is?

De oudste meiden zijn momenteel niet bij mij. Ik heb ze per telefoon op de hoogte gebracht. Het scheelde dat we het er de afgelopen tijd wel eens over gehad hadden. Ons konijn was al jaren bij ons. Het lag voor de hand dat hij binnenkort eens een keer dood zou gaan. Ook omdat we niet wisten hoe oud hij al was toen we hem kregen.

Persoonlijk vind ik nog steeds dat hij lang geleefd heeft. Toen ik als kind vroeger konijnen kreeg, waren ze binnen 2 weken dood. Dan kregen ze diaree en was dat het einde. Hip Hop was minimal 7 jaar oud. Ik vermoed dat hij een jaar of 10 was.

Gaan we nu een nieuw konijn kopen?

De verleiding is heel groot om nu direct een nieuw huisdier aan te schaffen als vervanging. Maar ergens vind ik het ook niet erg om even goed na te denken. Een huisdier is geen stuk speelgoed. Het vraagt liefde en verzorging. Voorheen deden de volwassen dat grotendeels, maar inmiddels hebben de oudste meiden een leeftijd waarop ik het persoonlijk best mooi zou vinden als ze ook een klein beetje meehelpen en samen de zorg dragen. Ik denk dat dit ze meer betrokken maakt en rijker.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Mijn ervaringen met de kat from hell - GoodGirlsCompany
  3 januari 2017 at 06:01

  […] hebt dierenliefhebbers en je hebt mensen zoals ik. Sinds ons konijn eind oktober dood ging, heeft ons huishouden geen huisdier meer. Dan maakt het helemaal niet uit of ik ons konijn van de […]

 • Reply
  Karen
  28 oktober 2016 at 12:54

  Oh nee! Arme Hip Hop! Arme jullie. Gelukkig heeft ‘ie een mooi leven gehad bij jullie. Hij koos het gezin niet voor niets uit natuurlijk.

  • Reply
   Josan
   29 oktober 2016 at 21:01

   Klopt, zo zie ik dat ook.

 • Reply
  Céline
  28 oktober 2016 at 12:31

  Sterkte met jullie verlies en heel goed dat je nog even wacht met het kopen van een nieuw beestje. Een diertje is inderdaad niet iets dat je in een opwelling koopt. Het is belangrijk dat je de verantwoordelijkheid over dat beestje zijn hele leven zal dragen. Ik denk ook zeker dat het goed is dat je je kinderen betrekt in de verplichtingen die bij het zorgen voor een huisdier komen kijken.

  Ik zat zelf in groep 3 van de basisschool toen ik de verantwoordelijkheid kreeg over het voeren van onze vissen en het wekelijks schoonmaken van de kom (natuurlijk hielp mama daar wel eventjes bij). In groep 5 kreeg ik ook een konijntje, iets waar ik al maanden over zeurde bij mijn ouders 😛 Ook voor dat konijntje heb ik heel netjes iedere dag gezorgd. Iedere week het hok schoonmaken en iedere ochtend een nieuw bakje voer en schoon drinkwater. Ik heb daardoor niet alleen heel veel geleerd over verantwoordelijkheid, maar voor mijn gevoel ook extra veel kunnen genieten van mijn konijntje.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!