Gelderland Natuur Nederland Uitstapjes met kinderen

Ons avondritueel: uitrazen op de Posbank

5 augustus 2017
Ons_avondritueel_uitrazen_op_de_Posbank_GoodGirlsCompany

Ik heb geen kinderen die hele Avondvierdaagse afstanden aflopen. Maar voor een wandelingetje op de Posbank draaien ze hun hand niet om. Als avondritueel maakten we een wandeling en lieten we ons verbazen door de natuur.

Avondritueel_uitrazen_op_de_Posbank_GoodGirlsCompany

Tijdens ons vorig gratis Mama challenge uitje bekeken we de Straatparade van het Rotterdam Zomercarnaval. Een goede reden om deze keer voor een uitje te kiezen die een minder eenmalig karakter heeft. Vanaf ons is het geloof ik een kwartiertje rijden naar de Posbank.

uitzicht_Posbank_GoodGirlsCompany

De Posbank

Officieel verwijst de naam Posbank naar de halfronde stenen bank die op het uitkijkpunt staat. Vanaf daar heb je een fraai uitzicht over het natuurgebied, dat inmiddels in de volksmond ook Posbank heet. Vanaf de heuvels kan je in de verte zelfs Duitsland zien liggen. Maar de eigenlijke naam is Herikhuizerveld. Het is een glooiend heuvellandschap met heidegebied dat deel uitmaakt van Nationaal park Veluwezoom. Het natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal. Op de Posbank vind je IJslandse pony’s, Schotse hooglanders en een schaapskudde die bij de plaatselijke schaapskooi horen. Als je geluk hebt vind je er kleine dieren zoals hagedissen rond op de heide.

ijslandse_ponys_Posbank_GoodGirlsCompany

Wanneer het overdag warm is, vind je de meeste bezoekers bij Paviljoen de Posbank. Hier kan je warme appelgebak halen en een voor de kinderen een ijsje. Overigens staat er vaak bij het uitkijkpunt ook een ijscowagen waar je schepijs kan krijgen. Natuurmonumenten heeft er een bezoekerscentrum. Dit is een mooi vertrekpunt voor een wandeling of speurtocht. Maar kinderen kunnen er ook hun kinderfeestje houden. Of spelenderwijs meer leren over de flora en fauna.

Avondritueel

Toch besloot ik om de drukte van overdag te mijden. Nu het vakantie is, gaan de kinderen een stuk later naar bed. Ik vind het leuk om er ’s avonds nog even op uit te trekken. Als avondritueel, gewoon omdat het kan. In augustus merk je vaak al dat de avonden korter worden. Een voorbode voor het aankomende najaar. Het is een van onze avondrituelen om dan een wandeling te maken. Heerlijk genieten van de natuur terwijl de kinderen lekker uitrazen. Op deze manier kunnen ze de dag van zich afzetten. Maar een wandeling is ook altijd een fijn moment voor mooie gesprekken met elkaar. Mijn ervaring is dat samen activiteiten ondernemen in de natuur je dichter bij elkaar brengt. Er is minder afleiding.

kevers_op_de_Posbank_GoodGirlsCompany

kinderactiviteiten_op_de_Posbank_GoodGirlsCompany

Kinderen verbazen zich weer over kleine kevers. Onderzoeken planten. Genieten van een mooie zonsondergang. Met een beetje geluk zie je op de Posbank ook paarden.

kinderen_op_de_Posbank_GoodGirlsCompany

Onze vakantie zit er op

Mijn vakantie met de oudste meiden zit er bijna op. De komende paar weken zullen ze bij hun vader zijn. Ben ik even moeder van ‘maar’ 1 kind. We hebben een heerlijke tijd gehad samen. Een geweldige vakantie gehad in Kroatië, waarvan ik de komende tijd vlogs zal gaan delen. Er zijn twee fantastische kinderkamers uit de grond gestampt. We zijn naar Burgers’ Zoo, Irrland, Toverland (vlog van morgen) en Tierpark Nordhorn geweest. De komende weken zal ik gezellig met de jongste leuke dingen doen en heb ik een heleboel Me-time.

Maak jij graag een avondwandeling met je kinderen voor het slapen gaan?

Andere gratis uitstapjes

Meer Leuke uitjes met kinderen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]