Mama Opvoeding

De struggles van online boodschappen bestellen

15 juli 2017
De struggles van online boodschappen bestellen

Online boodschappen doen, lijkt zo ideaal. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de levensmiddelen in de kast zetten. Maar daar blijkt gastblogger Sylvia niet zo’n ster in te zijn. Bij haar verdwijnen de boodschappen meestal zomaar. Herkenbaar

Online boodschappen bestellen bij Picnic

Je bestelt online boodschappen of haalt ze in de supermarkt. Sinds ik Picnic ontdekt heb, bestel ik dus. Ze komen met leuke karretjes aan huis. Zetten je boodschappen in de keuken en je hoeft niet met 3 jengelende kinders door de supermarkt paden te rennen. Ideaal dus, dat Picnic. Maarrrr het was niet mijn bedoeling Picnic reclame te maken. Mijn ‘kennen jullie dat gaat over het stukje nadat ze het in mijn keuken gedumpt hebben.

Dus de man van Picnic belt aan. Ze gebruiken altijd jonge mannen daar. Mannen voor wie kleine kinderen nog een ver-van-mijn-bedshow zijn. Dus zodra hun oren en ogen gewend zijn aan 4 rond rennende kids en een baby lopen ze naar de keuken. We hadden speelvriendinnetjes over de vloer. Normaal is het 2 rennende en 1 baby. Hij zal wel gedacht hebben…. Op het moment dat de zakken gevuld met eten het oppervlakte van mijn aanrecht aanraken, gebeurt er iets magisch….

Waar zijn de online boodschappen nou?

De 2 dozen aardbeien zijn gereduceerd tot een halve doos? Vertwijfeld check ik de tassen. Vanuit mijn ooghoeken zie ik lachende gezichtjes aan tafel. Zucht, ik weet dat de aardbeien verdwenen zijn. 3 dozen dan volgende keer? Zoonlief komt aan huppelen en begint fanatiek naar zijn bananen rijstwafeltjes te wijzen. Ach ja joh, lekker en gezond. En hij heeft zeker 1 dag zonder gezeten. Zakje open, wafeltje mee, kind blij.  “Mama is dat aardbeiensmaak?” Ehm ja dat is aardbeien smaak (Optimel)  O lekker, mogen wij?

Ach ja, bekertje Optimel is gezond en ze hebben toch zeker 1 hele dag zonder gezeten. Ruik ik een vieze broek? Gelukkig zaten er ook luiers bij dus hup zak open. Luier verschonen. Maar goed dat ze vroeg waren, anders had ik naar boven moeten lopen (lui kreng ik) Je kan Picnic s’avonds tussen 9 en 10 laten komen, maar soms is het druk en ja dan komen ze, zoals vandaag, tussen half 4 en half 5. Resultaat: chaotisch zooitje. Ik mis 2 mini Corneto’s maar vind in ieder geval de verpakking nog terug. Zelf ben ik ook niet onschuldig. In plaats van wortels schillen pak ik een kant en klaar pakje snijbonen en daar moeten natuurlijk die lekkere gebakken aardappeltjes bij.

Etenstijd

De tijd tikt door. Nu hebben we de visite uitgezwaaid. Het eten staat half op. De boodschappen staan half op het aanrecht en half in de kasten. We eindigen met een heel vol aanrecht, volle buikjes. Papa die uit 1 van de Picnic tassen toetjes tevoorschijn tovert (ik zei toch dat het magisch is) en ik neem me voor de rest op te ruimen als alles lekker op bed ligt.

Dus, klinkt dit bekend? Of hebben jullie thuis een “keukenverbod”?

Liefs Sylvia

foto via Shutterstock

 • Reply
  Kim van der Eng
  8 augustus 2017 at 14:05

  Ik vind het heerlijk voor de zware dingen maar ook voor een ruimer assortiment online ipv in de winkel van de glutenvrije producten. Vaak is er inderdaad wel iets wat gelijk open gaat, maar goed dat zou ik ook hebben als ik in de winkel wat haal, haha. dan is in de auto vaak het eerste ook al open. Hier bij jumbo altijd 6 euro bezorgkosten , maar ik koop altijd een product die als actie heeft dat er dan geen bezorgkosten gerekend worden. dit keer vaatwastabletten, tja die dingen heb je toch nodig.
  Maar de kids komen niet in de keuken bij de bezorging, wieberen, ben bezig. hihi. dus dat scheelt halve producten.

 • Reply
  Leonie van Mil
  16 juli 2017 at 07:38

  Niet heel herkenbaar, maar ik kan mij er wel iets bij voorstellen. Wij doen altijd de bestelling bij de AH. En ik vind het fantastisch. Impulsaankopen zijn verleden tijd en geen stress van de supermarkt. Maar ik beken: wij hebben een hek voor de keuken. Dus die sluit ik hermetisch af als ik daar bezig ben 😉

  • Reply
   Sylvia
   16 juli 2017 at 23:30

   Volgens mij hebben ze geen 3.60 meter lange hekken, wij hebben een grote open keuken.
   Meneertje klimt tegenwoordig dus ook als ik niet oplet het aanrecht op om crackers te pikken.

 • Reply
  Marian Zw
  15 juli 2017 at 13:48

  Ik denk altijd dat ik minder verse groenten en fruit kan aantreffen als ik online bestel. Ik zoek het echt liever zelf uit in de winkel. Voor houdbare producten maakt dat natuurlijk niet uit. En het wachten op een bezorger vind ik echt zo vreselijk…ik rijd zelf nog wel even naar de winkel voor mn boodschappen

  • Reply
   Sylvia
   16 juli 2017 at 23:28

   Eerlijk gezegd ook 1 van de redenen. 2 eigenlijk want wachten vind ik ook niets.
   Maar Ok hoogzwanger enzo.
   Viel mij niets tegen!
   Je krijgt eerst een bericht met de tijd en op de dag van het bezorgen krijg je er nog 1 met een koeter tijdsbestek (bv tussen 14 en 14:10 is de bezorger er)
   Via de app kan je dan mee kijken.
   En een hele grote meevaller: de groente en fruit is echt vers.
   1 keer kreeg ik bericht dat de aardbeien zalig zijn maar te rijp en kreeg ik mijn geld terug.
   Andere keer bleven de bananen groen, tros nieuwe bananen bij de volgende bestelling.
   Vlees is nog langer houdbaar dan als ik het in de winkel haal.
   Tot nu toe (het kan nog alle kanten op natuurlijk) ben ik er echt heel erg tevreden over)

  • Reply
   Sylvia
   16 juli 2017 at 23:31

   Overigens kreeg ik mijn geld terug plus de 2 dozen aardbeien.
   Aardbeien leven hier nooit lang, dus voor mij geen ramp maar wel erg correct natuurlijk.

 • Reply
  Lisette
  15 juli 2017 at 07:43

  Hahaha. Ik vind het ellendig, online bestellen. De handige bezorgtijden zin altijd al vol (of heel duur) zodat ik ‘s middags tussen 13.00 een 17.00 op die vent zit te wachten. En omdat je lang van tevoren moet bestellen vergeet ik altijd de helft… schiet niet op dus

  • Reply
   Sylvia
   15 juli 2017 at 10:52

   Geen bezorgkosten bij Picnic ? En vanaf 25 euro thuis bezorgd en tot nu toe iedere keer een dag na bestellen in huis. Ben ik iets vergeten bestel ik gewoon nog een keer. Toch gratis en 25 euro zit ik zo aan.
   Grote fan dus.
   Echt winkelen vind ik gezelliger, met moeders lekker aanbiedingen zoeken, maar met alle drukte nu is dit wel een uitkomst.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!