Lifestyle

One day without shoes 2016

3 mei 2016
One day withoutshoes-TOMS-GoodGirlsCompany-schoenenactie

One day without shoes is het initiatief van TOM’s om wereldwijd aandacht te vragen voor de gezondheid en het onderwijs van kinderen. Op 10 mei 2016 geeft TOMS voor elke blote voeten foto die op Instagram wordt getagd met #withoutshoes een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood weg. Het is dus super makkelijk om iemand anders te helpen want je hoeft dus helemaal niks te kopen. Alleen maar een fotootjes op je openbare instagram te delen. En tussen alle selfies en fotowaardige maaltijden die je dagelijks met de rest van de wereld deelt, is dat niet zo’n moeilijke opgave toch?

One for one-TOMS-One day without shoes 2016

Op 10 mei organiseert TOMS voor de negende keer op rij de One day without shoes campagne. Een ludieke manier om aandacht te vragen voor de impact die een paar schoenen kan hebben op het leven van een kind. Wij staan daar misschien niet meer bij stil maar het bezitten van een paar schoenen (laat staan meerdere) is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Over de gehele wereld groeien er miljoenen kinderen op zonder schoenen. Hierdoor lopen zij een groter risico op infecties en ziektes.

Haiti-TOMS-GoodGirlsCompany

One day without shoes

Kinderen die geen toegang krijgen tot een goede gezondheid en onderwijs hebben het erg lastig. Voor hen is het haast bijna onmogelijk om de vicieuze armoede cirkel voor henzelf, hun families en de gemeenschap te doorbreken.

Voor de bestrijding van armoede bestaat geen kant en klare oplossing. Maar gelukkig zijn er vele manieren die samen kunnen werken. TOMS gelooft dat schoenen een belangrijke rol spelen in de gezondheid, educatie en de kans op een betere toekomst. En draagt daar op hun manier een steentje aan bij.

TOMS-schoenenactie-GoodGirlsCompany-Onedaywithoutshoes

One for one

TOMS staat wereldwijd bekend als het bedrijf dat werkt volgens het one for one model. Wanneer jij een paar schoenen van ze koopt, helpen zij een mens in een Derdewereld land. Zo word het heel tastbaar wat je met je aankoop doet. Er zijn verschillende projecten waar TOMS zich mee bezighoudt:

  • schoenen. Podoconiosis is een invaliderende ziekte die zeer pijnlijke zwelling van de voeten en benen veroorzaakt. Podoconiosis treft meer dan 4 miljoen mensen wereldwijd in minstens 15 landen.
  • veilig drinkwater. Meer dan 780 miljoen mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. Met de aankoop van TOMS Roasting Co. producten steun jij watersystemen in zeven landen, in dezelfde regio’s waar de koffiebonen vandaan komen.
  • gezichtvermogen. Door het kopen van TOMS eyewear kan iemand anders gezichtvermogen worden gered. Door bijvoorbeeld een operatie of de aanschaf van een bril.
  • veilige geboortes. Infectie is wereldwijd één van de voornaamste doodsoorzaken van moeder- en zuigelingensterfte. Met de aankoop van TOMS tassen draag jij bij aan opleidingen voor vroedvrouwen en materialen die onmisbaar zijn voor een veilige bevalling.

One day without shoes-10 mei 2016-GoodGirlsCompany-TOMS

In huize GoodGirlsCompany gaan wij in elk geval mee doen met One day without shoes. Lees jij dit en wil  jij op 10 mei ook jouw steentje bijdragen? Deel dan jouw foto zonder schoenen met de hashtag #withoutshoes op Instagram. TOMS heeft als doel om 100.000 paar schoenen weg te geven. Laten we met zijn allen dat doel dichterbij brengen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]