Moeder & Kind Nederland Noord Holland Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Onder water zwemmen met je baby bij Water Babies

15 december 2015
Water Babies-GoodGirlsCompany-babyzwemmen-Water Babies versus Babyzwemmen

Je leest het goed: onderwater zwemmen met je baby? Dat was precies wat ik en vriendinnetje Dineke gingen doen. Samen met nog wat andere mama’s waren we uitgenodigd voor een les baby zwemmen door Water Babies.

Niet zomaar even in het plaatselijke pierenbadje maar helemaal in Amsterdam. Een hele reis maar we hadden er allemaal zin in. Dineke en ik hadden ‘s ochtends nog even een afspraak bij een PR bureau. Van daaruit zouden we met zijn tweeën naar het Ronald Mac Donald Centre reizen waar de les was. Benieuwd of ons ook over ons koudwatervrees heen konden zetten? Lees dan snel verder.

Waterbabies-Vegabond

Enkele weken geleden ontving ik een uitnodiging van Water Babies Nederland. Of ik ook wilde gaan zwemmen samen met mijn baby? Een mooie foto van een kindje dat onderwater zwom trok mijn aandacht. In eerste instantie dacht ik dat het gephotoshoped was,  maar al snel begreep ik dat het geen trucje was. Dit kindje wat nog niet de basisschoolleeftijd had, zwom écht onderwater! Natuurlijk was ik ook meteen nieuwsgierig naar hoe dit mogelijk was.

Waterbabies-squiz

 

Zwemmen met je baby

Dat water geen vreemde omgeving is, voor baby’s wist ik natuurlijk wel. Negen maanden lang zitten ze in je buik. Ook kun je in bad bevallen. Miss C is nooit fan geweest van een Tummy Tub of Babybadje. Nee, voor haar meteen het echte werk; samen met mama in het grote ligbad. Vind ik zelf ook erg gezellig. Nadat ze recent bijna een keer kopje onder was gegaan, zat de schrik er goed in. Volgens mij schrok ik nog erger van haar proesten dan zij zelf. Dus je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik naast nieuwsgierigheid ook een beetje spanning voelde. Gelukkig won de eerste het uiteindelijk van de laatste en ging ik er naar toe. Sceptisch en op mijn hoede. (De avond er voor was ik al voor mijn belangrijkste missie geslaagd: zwemkleding. Wat is een gedoe om zoiets buiten het seizoen te kopen!)

waterbabies eten

Doordat we een beetje (kuch) later waren dan de andere moeders konden we samen met onze baby’s mooi vanaf de kant de anderen gade slaan. Onderwijl pikten we ook al wat van de les op.

Water Babies versus babyzwemmen

Nederland leeft met water. Water is overal om ons heen. In vijvers, slootjes of zoals in mijn wijk in wadi’s vlak naast het huis. Daarom is het raar dat kinderen pas met en jaar of 4 echt leren zwemmen. Tot die tijd is water en kleine kinderen een levensgevaarlijke combinatie. Jammer, want als je kinderen zelfredzaam maken in het water heeft vele voordelen. Water Babies is echt een lesprogramma dat je volgt. Het is dan ook belangrijk dat je geen les overslaat. Doe je dit wel, dan zul je op den duur het verschil zien tussen baby’s die wekelijks komen en die van ouders die een aantal lessen hebben gemist. Bij Water Babies starten ze elke 10 weken met een nieuw cursusgroepje. Bovendien vinden de lessen in warm water plaats. Zo kans je al op vrij jonge leeftijd beginnen. De jongste deelnemer ooit, schijnt 2 dagen oud te zijn geweest. In het volgende filmpje vertelt de zweminstructrice er meer over.

Klik hier als je het filmpje niet kan zien.

Onze ervaringen met Water Babies

Tijdens de proefles leerden we hoe we onze baby het beste vast kunnen houden. Maar ook over de reflexen. Het geproest wat mijn baby had laten horen toen ze bijna kopje onder ging, was juist goed! Daarmee had ze voorkomen dat er water in haar luchtpijp zou komen. Door de kennis over hoe je kind reageert als het water binnen krijgt en wat het doet, voelde ik mij ook zekerder. Ik vond het heel leerzaam om te zien, hoe mooi het lesprogramma van Water Babies aansluit bij wat een kindje kan. Het kunnen zwemmen is geen trucje. Bepaalde reflexen zijn van nature al aanwezig bij je baby maar verdwijnen naar mate ze ouder worden. Doodzonde!

Waterbabies-babyzwemmen-baby onder water zwemmen

Ik had verwacht dat mijn baby heel erg zou gaan huilen. Vooral op het moment dat ze even echt onderwater ging. Het verbaasde mij dat ze helemaal niks van dit alles deed. De hele les was ze aan het lachen, brabbelen en liet ze merken zich helemaal in haar element te voelen. En na afloop had ik een heerlijk rozige baby die lekker lang sliep. Jammer dat ze nog geen partners bij mij in de regio hebben, anders zou ik me zo inschrijven.

Water Babies-GoodGirlsCompany-babyzwemmen-zwemmen met je baby

Rozige blije baby

Liefs Josan

 • Reply
  Wat doet een blogger? - GoodGirlsCompany
  15 februari 2016 at 18:00

  […] het mogelijk is, bezoek ik blog events, zoals Bratz, Primark, Persdag of Waterbabies. Maar sinds ik werk, moet ik er ook veel aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik heb gewoon minder […]

 • Reply
  Judith
  15 december 2015 at 14:10

  Ik ga regelmatig met Miya zwemmen, en nu met bandjes red ze zich al aardig zelf. Onderwater en zonder bandjes moet ik eens proberen, ze vind nl niet meer leuk om niet los te zwemmen

 • Reply
  wilmaaablog
  15 december 2015 at 13:12

  Leuk zeg, ik vind het jammer dat ik het niet heb gedaan! Zo bijzonder dat een baby onder water kan 😉

  • Reply
   Josan
   15 december 2015 at 16:09

   Oh jammer was leuk geweest om even te meeten. Baby was uiterst happy zo grappig

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!