Moeder & Kind Nederland Noord Holland Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Onder water zwemmen met je baby bij Water Babies

15 december 2015
Water Babies-GoodGirlsCompany-babyzwemmen-Water Babies versus Babyzwemmen

Je leest het goed: onderwater zwemmen met je baby? Dat was precies wat ik en vriendinnetje Dineke gingen doen. Samen met nog wat andere mama’s waren we uitgenodigd voor een les baby zwemmen door Water Babies.

Niet zomaar even in het plaatselijke pierenbadje maar helemaal in Amsterdam. Een hele reis maar we hadden er allemaal zin in. Dineke en ik hadden ‘s ochtends nog even een afspraak bij een PR bureau. Van daaruit zouden we met zijn tweeën naar het Ronald Mac Donald Centre reizen waar de les was. Benieuwd of ons ook over ons koudwatervrees heen konden zetten? Lees dan snel verder.

Waterbabies-Vegabond

Enkele weken geleden ontving ik een uitnodiging van Water Babies Nederland. Of ik ook wilde gaan zwemmen samen met mijn baby? Een mooie foto van een kindje dat onderwater zwom trok mijn aandacht. In eerste instantie dacht ik dat het gephotoshoped was,  maar al snel begreep ik dat het geen trucje was. Dit kindje wat nog niet de basisschoolleeftijd had, zwom écht onderwater! Natuurlijk was ik ook meteen nieuwsgierig naar hoe dit mogelijk was.

Waterbabies-squiz

 

Zwemmen met je baby

Dat water geen vreemde omgeving is, voor baby’s wist ik natuurlijk wel. Negen maanden lang zitten ze in je buik. Ook kun je in bad bevallen. Miss C is nooit fan geweest van een Tummy Tub of Babybadje. Nee, voor haar meteen het echte werk; samen met mama in het grote ligbad. Vind ik zelf ook erg gezellig. Nadat ze recent bijna een keer kopje onder was gegaan, zat de schrik er goed in. Volgens mij schrok ik nog erger van haar proesten dan zij zelf. Dus je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik naast nieuwsgierigheid ook een beetje spanning voelde. Gelukkig won de eerste het uiteindelijk van de laatste en ging ik er naar toe. Sceptisch en op mijn hoede. (De avond er voor was ik al voor mijn belangrijkste missie geslaagd: zwemkleding. Wat is een gedoe om zoiets buiten het seizoen te kopen!)

waterbabies eten

Doordat we een beetje (kuch) later waren dan de andere moeders konden we samen met onze baby’s mooi vanaf de kant de anderen gade slaan. Onderwijl pikten we ook al wat van de les op.

Water Babies versus babyzwemmen

Nederland leeft met water. Water is overal om ons heen. In vijvers, slootjes of zoals in mijn wijk in wadi’s vlak naast het huis. Daarom is het raar dat kinderen pas met en jaar of 4 echt leren zwemmen. Tot die tijd is water en kleine kinderen een levensgevaarlijke combinatie. Jammer, want als je kinderen zelfredzaam maken in het water heeft vele voordelen. Water Babies is echt een lesprogramma dat je volgt. Het is dan ook belangrijk dat je geen les overslaat. Doe je dit wel, dan zul je op den duur het verschil zien tussen baby’s die wekelijks komen en die van ouders die een aantal lessen hebben gemist. Bij Water Babies starten ze elke 10 weken met een nieuw cursusgroepje. Bovendien vinden de lessen in warm water plaats. Zo kans je al op vrij jonge leeftijd beginnen. De jongste deelnemer ooit, schijnt 2 dagen oud te zijn geweest. In het volgende filmpje vertelt de zweminstructrice er meer over.

Klik hier als je het filmpje niet kan zien.

Onze ervaringen met Water Babies

Tijdens de proefles leerden we hoe we onze baby het beste vast kunnen houden. Maar ook over de reflexen. Het geproest wat mijn baby had laten horen toen ze bijna kopje onder ging, was juist goed! Daarmee had ze voorkomen dat er water in haar luchtpijp zou komen. Door de kennis over hoe je kind reageert als het water binnen krijgt en wat het doet, voelde ik mij ook zekerder. Ik vond het heel leerzaam om te zien, hoe mooi het lesprogramma van Water Babies aansluit bij wat een kindje kan. Het kunnen zwemmen is geen trucje. Bepaalde reflexen zijn van nature al aanwezig bij je baby maar verdwijnen naar mate ze ouder worden. Doodzonde!

Waterbabies-babyzwemmen-baby onder water zwemmen

Ik had verwacht dat mijn baby heel erg zou gaan huilen. Vooral op het moment dat ze even echt onderwater ging. Het verbaasde mij dat ze helemaal niks van dit alles deed. De hele les was ze aan het lachen, brabbelen en liet ze merken zich helemaal in haar element te voelen. En na afloop had ik een heerlijk rozige baby die lekker lang sliep. Jammer dat ze nog geen partners bij mij in de regio hebben, anders zou ik me zo inschrijven.

Water Babies-GoodGirlsCompany-babyzwemmen-zwemmen met je baby

Rozige blije baby

Liefs Josan

 • Reply
  Judith
  15 december 2015 at 14:10

  Ik ga regelmatig met Miya zwemmen, en nu met bandjes red ze zich al aardig zelf. Onderwater en zonder bandjes moet ik eens proberen, ze vind nl niet meer leuk om niet los te zwemmen

 • Reply
  wilmaaablog
  15 december 2015 at 13:12

  Leuk zeg, ik vind het jammer dat ik het niet heb gedaan! Zo bijzonder dat een baby onder water kan 😉

  • Reply
   Josan
   15 december 2015 at 16:09

   Oh jammer was leuk geweest om even te meeten. Baby was uiterst happy zo grappig

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]