Fashion

Oilily zomercollectie 2016

19 juli 2015
Oilily-zomercollectie-2016.jpg

Tijdens de Amsterdam Fashion week werd de Oilily zomercollectie 2016 collectie getoond. Wie Oilily alleen kent van haar kleurrijke kindercollectie, heeft iets gemist. Tijdens de Fashion week maakte Oilily een virtuoos statement met haar damescollectie voor de zomer van 2016, die werd geshowd op de catwalk van Amsterdam Fashion Week. De show droeg de naam “Little girls grow up”, omdat de collectie werd gestart door vrouwen die in de jaren ’80 en ’90 met het merk zijn opgegroeid; door Oilily omgedoopt tot Friends of the Brand. Wat opviel waren vrouwelijke en vloeiende silhouetten van hoogwaardig zijde en viscose blends, maar ook de meer rustieke looks met blends van linnen en katoen met luxueuze texturen.

Oilily-Zomer-2016-Amsterdam-Fashion-Week-GoodGirlsCompany-Oilily-meisjes-witte-jumpsuit.jpg

De show begon met een korte film waarin de Friends of the Brand bijzondere herinneringen ophaalden aan Oilily uit de jaren ’80 en ’90, afgewisseld met korte indrukken en statements over de nieuwe collectie. Meteen daarna begon de show.

De Oilily zomercollectie 2016 is geïnspireerd op het idee dat het leven een onvoorspelbaar pad is dat bij iedere stap verschillende humeuren en temperamenten oproept. De collectie is hierom opgedeeld in drie verschillende thema’s, elk met een eigen inspiratiebron en kleurschema. Ook liet Oilily een voorproefje zien van haar nieuwe schoenencollectie, die aansluit bij alle drie de mini-collecties.

Oilily-Zomer-2016-Amsterdam-Fashion-Week-GoodGirlsCompany-Oilily-meisjes.jp

Oilily zomercollectie 2016

Het eerste thema viel op door zijn subtiele schoonheid. Rustieke silhouetten in overwegend witte en natuurlijke tinten van luxueuze geweven stoffen –  zoals combinaties van linnen en katoen – werden in evenwicht gehouden door soepel vallende jurkjes van schitterend gedessineerd zijde en cupro in verschillende geel- en metaaltinten. De nonchalant geproportioneerde jassen en jacks voegden een extra dimensie toe aan het geheel.

Oilily-Zomercollectie-2016-Amsterdam-Fashion-Week-GoodGirlsCompany.jpg

Oilily-Zomer-2016-Amsterdam-Fashion-Week-GoodGirlsCompany.j

Schoonheid in zelfexpressie

Het tweede thema visualiseerde de schoonheid die in de groteske manieren van zelfexpressie verscholen ligt. Het expressieve kleurenpalet, de naïef gevormde silhouetten en de speelse benadering van het gebruik van diverse rijke materialen gaven de modellen vleugels. De muziek, verzorgd door DJ’s Joost van Bellen en Sander Stenger, werd tijdens dit tweede thema ook expressiever van karakter.

Het derde en laatste thema toonde Oilily’s gevoel voor avontuur en waardering voor het exotische. Dit gevoel werd gevisualiseerd in een meer ingetogen kleurenpalet gekenmerkt door donkere tinten die op gedurfde wijze werden gecombineerd met frisse, niet-gesatureerde pasteltinten. De kleuren werden gemengd met expressieve bedrukkigen en elegante jacquardweefsels. Op de rand van de finale werd de zaal van het Transformatorhuis van de Westergasfabriek verrast met een gastoptreden van Anne-Fay – vocaliste van tropical base act Cookachoo. Een spetterend optreden doorspekt met een flinke dosis avontuur.

Oilily-Zomerkleding-2016-Amsterdam-Fashion-Week-GoodGirlsCompany.jpg

Oilily-Zomer-2016-Amsterdam-Fashion-Week.jpg

Als er iets duidelijk werd, is het wel dat Oilily is opgegroeid, samen met haar Friends of the Brand. De show liet een complete en eigentijdse collectie voor vrouwen zien, met dynamische silhouetten, sprekende materialen en geraffineerde kleurschema’s: Oilily slaagt erin om vrouwen er nog mooier uit te laten zien.

Oilily-meisjes gezocht

Om haar dameskledingcollectie te promoten is Oilily op zoek gegaan naar vrouwen die met het merk zijn opgegroeid in de jaren tachtig en negentig: Oilily-meisjes uit het verleden. Een aantal vrouwen – geselecteerd uit de duizenden vrouwen die op de oproep van Oilily hebben gereageerd – werd in de spotlights gezet in items uit de nieuwe dameskledingcollectie onder de slogan: Little girls grow up. Er zijn prachtige beelden geschoten van deze vrouwen, die onderdeel vormen van de campagne voor de SS16 collectie. Oilily beschouwt de campagne als een eerbetoon aan haar Friends of the brand.

Oilily-Zomer-2016-Amsterdam-Fashion-Week-GoodGirlsCompany-gele-kleding.jpg

De verhalen van deze vrouwen zijn ongelooflijk. Eén vrouw schreef dat ze weigerde iets anders te dragen dan haar roze Oilily jurk toen ze met haar kleren aan moest zwemmen om haar zwemdiploma te halen. Een andere vrouw droeg een witte Oilily-jurk als bruidsmeisje, maar vergat deze helemaal toen ze een bal in een sloot zag vliegen. Ze heeft er nu nog spijt van dat ze in de sloot is gesprongen.

 • Reply
  Judith
  25 juli 2015 at 07:31

  Ik was vroeger ook een Oilily-meisje. De kledinglijn voor de kleintjes vind ik vandaag de dag nog mooi en ik hoop in de toekomst toch nog iets te kopen daarvan. De dameslijn is erg mooi, niet iets wat ik voor mijzelf zou kopen, maar wel ontzettend stijlvol zeg. XO Judith

 • Reply
  Romy | Styled by Romy
  19 juli 2015 at 21:54

  Wat superleuk, Oilily is heel positief veranderd. Ik vind vooral de bovenste look en de schoenen supermooi.

  • Reply
   Josan
   21 juli 2015 at 08:55

   Ja, het is voor volwassenen niet meer zo hippie bont. En dat is positief

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!