Babyspullen Moeder & Kind Reviews Spelen

Ockyz Sweakers voorkomen uitglijden bij zwembad

25 september 2016
ockyz-sweakers-zwemsokken-voorkomen-uitglijden-bij-zwembad_goodgirlscompany

Zijn jouw kinderen bij mooi weer ook altijd in- en rondom het zwembad te vinden? Dan zijn de Ockyz Sweakers zwemsokken echt een handige musthave. Wij verbleven tijdens onze vakantie in Turkije in een hotel met een waterpark. Dus hadden we voldoende mogelijkheden om deze handige zwemsokken uitgebreid te testen op grip en gebruiksgemak. Wij zijn enthousiast en ik vertel je ook waarom.

Wist je dat meer dan 200.000 ongelukken jaarlijks gebeuren rondom zwembaden in Europa? Meer dan de helft van deze ongevallen wordt veroorzaakt door uitglijden, vooral bij kinderen jonger dan 15 jaar. Daarom werden de Ockyz Sweakers. Dit zijn eigenlijk watersneakers. Hierdoor glijden kinderen niet meer uit en omdat het materiaal mee rekt kunnen ze er ook nog eens lang mee doen.

ockyz-sweakers-voorkomen-uitglijden-bij-zwembad_goodgirlscompany

Snelle levering

In de week voordat wij op vakantie naar Turkije gingen, bestelde ik de handige zwemsokken van Ockyz. Echt zo’n klusje op een lange to-do list voordat je op vakantie gaat. Ik was het al een paar dagen vergeten, vandaar dat ik ergens op een avond rond 22:00 uur nog bedacht dat ik het moest doen. Groot was dan ook mijn verbazing toen ze de volgende ochtend al met de post langs werden gebracht. Nou hoor je mij niet klagen over een snelle levering. Dat vind ik alleen maar fijn.

De voordelen van Ockyz Sweakers

Naast dat ze snel geleverd worden, hebben de Ockyz Sweakers ook nog andere voordelen:

 • Ze geven meer grip op gladde zwembad ondergrond
 • Ze zitten comfortabel
 • Door de open tenen kan je kind ze ook in teenslippers dragen
 • De uitsparingen voor de tenen zorgen voor optimaal gevoel en balans
 • Ze zijn antibacterieel en zorgen voor hoge hygiënefactor in openbare ruimtes
 • Verschillende designs voor zowel jongens als meisjes
 • Europese kwaliteit
 • Drogen snel op en machine uitwasbaar
 • Sweakers gaan 4 maten mee, waterschoenen 1 maat

Mijn ervaringen met Ockyz Sweakers

Mijn dochters hadden zich deze vakantie tot doel gesteld om elke dag te zwemmen. Was zit niet in het Aquapark dan wel in een van de andere 5 zwembaden die ons hotel rijk was.

In eerste instantie wilden ze geen zwemsokken dragen. Hier zat helemaal geen logische reden achter, maar het is toch even wennen als alle andere kinderen voornamelijk blootvoets rond het zwembad rennen.

Ik persoonlijk vind het heel handig dat je de Sweakers ook in teenslippers kunt dragen. Op weg naar het zwembad droegen mijn dochters vaak teenslippers. Doordat ze hun Sweakers op de hotelkamer al konden aantrekken, scheelde dat een extra handeling. Het werd gewoon onderdeel van hun dagelijkse routine en zwemoutfit. Als dit niet had gekund, en je ze ter plekke bij he zwembad moet aantrekken, is de kans toch groot dat je het vergeet of ze kwijtraakt.

ockyz-zwemsokken_ervaringen-sweakers_review-ockyz_goodgirlscompany

Maar mijn kind doet dat niet!

Nu zullen er vast ouders zijn die nu opmerken dat hun kind niet rond het zwembad rent. Zo denk ik ook over mijn bloedjes. Maar als ze dan vlug dribbelend over hete tegels die nat zijn lopen, kunnen ze toch uitglijden. Ook beklommen we vele glibberige natte traptreden als we van een metershoge glijbaan af wilden. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zonder anti-slip op dat soort traptreden vind ik het net iets minder veilig. Daarnaast gaven ze mijn kinderen ook meer grip tijdens het spelen in het waterpark. En we maakten een keer mee dat een van de kinderen haast onderuit ging maar nog net haar grip kon houden. Toen waren we toch maar blij dat ze haar zwemsokken aan had.

In de 1 minuut video laat ik je een impressie zien van wat mijn kinderen allemaal op en rond een zwembad doen. Zonder dat ik ze waarschuw of een oordeel uitspreek. Waarschijnlijk zal je bepaalde taferelen wel herkennen.

Hoe zorg jij voor veiligheid in en rondom een zwembad?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Emy
  1 oktober 2016 at 14:55

  Hey wat leuk, deze watersokken ken ik helemaal niet!!! ze lijken me erg handig en hygienisch, aangezien ze niet met hun blote voetjes over de tegels gaan. En ja, mijn kids rennen ook wel eens te hard in het zwembad, hou mn hart altijd vast! Dankje voor de tip!

 • Reply
  Josephine
  26 september 2016 at 14:06

  Dank je wel voor de tip!

 • Reply
  Josephine
  25 september 2016 at 19:40

  Oeh, zoiets zoek ik ook al heel lang – voor mezelf! Handig dat je hierover blogt Josan (leuke blog!), ik wil ze gelijk gaan aanschaffen. Maar ik twijfel over welke maat ik moet kopen, want met een grote maat 38 val ik precies tussen 35-38 en 39-42. Vond jij dat ze klein vielen, of bijvoorbeeld in het water wat uitzakten of juist strakker werden? Ik hoor het graag.
  (En oh ja, ik ren niet door het zwembad hoor.. ;)).

  • Reply
   Josan
   25 september 2016 at 20:30

   Hallo Josephine, dank je wel voor je leuke reactie.
   Ik heb ze zelf niet gedragen. Had ik beter wel kunnen doen want ik ben wel enorm onderuit gegaan 🙂
   Ik kreeg niet de indruk dat de kinderen er hun tenen in moesten proppen of dat ze erg uitzakten. In principe zaten ze als gegoten. Maar ik persoonlijk zou voor 39-42 gaan. Nu ik ze na onze vakantie op 60 graden in de wasmachine heb gewassen zijn ze enigszins gekrompen. Ik weet dus niet of ze ze nu nog passen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]