Bioscoop Films & Series

Now you see me 2

29 augustus 2016
review Now you see me 2_GoodGirlsCompany

Zien is geloven. Behalve als je met illusionisten te maken hebt. Dat je je ogen niet klakkeloos kan vertrouwen, leer je in Now You see me 2. Het vervolg op de gelijknamige film uit 2013. Zal het Daniel Atlas, Jack Wilder Merrit McKinney en nieuwkomer Lula lukken om je weer te doen verbazen met het trucs?

Deel 1 eindigt met de spectaculair verdwijning van de 4 Horseman. Als moderne Robin Hoods hadden ze 4 trucs uitgehaald waar hun fans van profiteerden. Ook belandde Thaddeus Bradley achter tralies door Dylan Rhodes. De onverwachte 5de Horseman die de FBI van binnenuit saboteerde. Dat ik Now you See me zag, was eigenlijk gewoon toeval. Achteraf moet ik bekennen dat ik van tevoren geen duidelijk beeld had waar de film over ging. Maar dat doet er ook niet toe. Ik ging voor de bijl. Now you see me is een van mijn favoriete films. Dus toen ik hoorde dat deel 2 deze zomervakantie uitkwam, MOEST ik er natuurlijk heen.

Now You See Me 2

Now You see me 2 begint waar het eerste deel geëindigd is. Een jaar later na hun magische grote truc is er maar 1 vraag: Waar zijn de 4 Horseman? En waar zullen ze opnieuw toeslaan? Gelukkig blijft hij niet lang onbeantwoord. De 4 slaan toe tijdens een launch party van Octa. Een software gigant die stiekem data steelt van gebruikers en deze misbruikt voor hun eigen gewin. Dylan geeft hen de opdracht om eigenaar Owen Case te ontmaskeren. Appeltje eitje toch voor ons getalenteerde viertal? Op geheel inventieve wijze weten ze de show te kapen en lijkt alles goed te gaan. Totdat het mis gaat en de show wordt overgenomen door iemand. Die onthult dat Jack nog leeft en Daniel Rhodes hun informant bij de FBI is. In een poging de chaos te ontvluchten springen ze in de verkeerde ontsnappingsbuis. Waardoor ze in Macau, China belanden.

Uiteindelijk blijkt niet dat de goocheltruc verkeerd liep, maar dat ze ontvoerd zijn. Door Walter Maybry. Voormalig zakenpartner van Owen Case. Die zijn eigen dood in scene zette en maar 1 ding wil wraak. Hoe? Nou de 4 Horseman moeten een chip stelen. Of dit lukt en of ze hun naam en die van Dylan kunnen zuiveren, mag je zelf uit vinden.

Cast van Now You see Me 2

Over het algemeen bestaat de cast van Now You see Me 2 uit mannen. In deel 1 had Isla Fisher als de charmante Henley de taak om ons vrouwen te vertegenwoordigen. Maar omdat ze zwanger was, kon ze in deel 2 niet meedoen. Vandaar dat het Lizzy Caplan haar mocht vervangen. En zo’n keuze kan goed of verkeerd uitpakken. In het begin moest ik even wennen, maar gaander weg was ik echt om. Ze is grappig, welbespraakt en vormt een heerlijk tegenwicht tegen alle boys. I love it!

De stunts zijn weer spectaculair.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]