Family Diary Persoonlijk

Dat gaat snel! Novan 2 maanden oud

29 april 2020
Novan 2 maanden oud

Hij schittert een beetje door afwezigheid. Maar misschien is dat ook wel het lot van een laatste kindje. Maar in deze update ga ik even lekker ongegeneerd op mijn blauwe wolk zitten en bijkletsen over de ontwikkelingen van Novan nu hij 2 maanden oud is.

Novan 2 maanden oud

Broertjes met 5 zussen

Allereerst is er een einde gekomen aan de afgelopen hectische weken waarin hij nog echt op zoek was naar zijn ritme. En ik naar zijn gebruiksaanwijzing. In die periode kwam ik niet zoveel toe aan andere dingen. Maar in tegenstelling tot eerdere keren kon ik er deze keer goed mee om gaan. Besefte ik dat dit een fase is. Kroop ik gewoon extra vroeg in bed en liet de boel de boel. Dan maar minder lezers op mijn blog.

Ontwikkeling

Van 3 naar 4 kinderen

Al vanaf het begin dat Novan geboren is, heeft hij een erg sterk nekje. Dat is wel iets wat me opvalt vergeleken bij zijn zussen. Misschien is dat wel wat ze bedoelen als ze zeggen dat jongetjes fysieker zijn. Het valt me op dat hij sterker is. Zo presteerde hij het in de afgelopen weken al om van zijn buik naar zijn rug om te rollen. En mij triomfantelijk aan te kijken. Ik heb dus niet het idee dat ik hem dus gewoon even los op een bank, bed of commode kan leggen. Dat risico neem ik niet. Ook in zijn wiegje, lukt het hem om al buikschuivend naar boven te kruipen. Een grappig gezicht. Meestal tref ik hem aan met zijn hoofd tegen de stof aan. Dat gevoel tegen zijn hoofdje vind hij blijkbaar prettig. Het geeft mij rust dat hij goed zijn hoofd weg ka draaien en op kan tillen.

Het slaapritme

Baby 2 maanden oud

Op YouTube heb ik een avondroutine gemaakt, waarin ik vertel dat Novan tussen 22:00 uur en 23:00 uur slaapt. Dat was destijds zo. Maar volgens mij hebben we recent een sprongetje gemaakt wat zijn slaapritme betreft. Tegenwoordig lukt het namelijk om hem tussen 21:00 en 22:00 uur in bed te leggen. Dat is een heel uur extra op de avond. Super fijn want daardoor ben ik ook weer meer een aanwezige moeder voor de andere kinderen.

Ik breng Chloé naar bed als ik Novan niet hoef te voeden. Ik heb extra tijd om ‘s avonds met mijn tienerdochters tv te kijken, Netflixen, spelletje spelen of een filmpje op New Faith Network. Maar ook om uitgebreid Stille Tijd met ze te houden en bidden. Vooral wanneer het omdat laatste gaat, merk ik dat de extra rust prettig is.

Hoe vinden de meiden het?

Hoe vinden de meiden het

Door velen werd me gevraagd hoe de meiden het vinden. Daar kan ik kort over zijn: geweldig. Chloé vond het vanaf het begin af aan leuk dat er een baby is. Ze is op een leeftijd waarop ze het ook echt bewust meemaakt. Het begrijpt dat ze aandacht delen moet. Je haar het ook verbaal kan uitleggen. Sowieso heeft dat meisje zo’n vrolijk liefdevol karakter dat ik ook geen strijd verwacht had. Bailey is degene die sowieso goed kan opschieten met al haar broertjes en zusjes. Ze dringt zich niet op, maar geniet stilletjes van momentjes met haar broertje. Pakt hem op uit bed als hij huilt. Neemt hem mee naar beneden, wil mij wel helpen.

Voor Grace zijn jongere kinderen anders omdat ze ook echt een stuk ouder is. Toen ze grote zus van Bailey werd, was ze zelf nog een stuk jonger. Destijds vond ze het niet zo leuk. Maar Chloé was zeer gewenst. Over Novan heeft ze zich nooit zo uitgesproken wat ze daar nu van vond. Ik had dan ook verwacht dat ze zich er niet al te veel mee bezig zou houden. Maar niks blijkt minder waar. Ze vindt hem echt super schattig. Duwt op wandeltochten graag zijn kinderwagen. Pakt hem op. Knuffelt hem en zoals het ook echt de oudste betaamt zorgt en beschermt ze hem.

Van 3 kinderen naar 4

Oudere broertjes en zusjes betrekken bij zwangerschap

In een ander blog zal ik nog eens dieper ingaan op hoe het nu is om van 3 kinderen naar 4 kinderen te gaan. Maar over het algemeen heb ik het niet als bijzonder zwaar ervaren. De extra last zit hem voor  mij niet in het aantal kinderen dat ik heb. Op deze leeftijd heeft het vooral te maken met de extra zorg die hij vraagt. Maar ik besef ook heel goed dat dit een fase is. Voorlopig geniet ik extra veel van dit mannetje.Snuif ik de geur van zijn babyhaartjes op. Knijp ik zachtjes in zijn mollige beentjes. Ben ik weer net zo verliefd en verrukt over alle glimlachjes. En omdat het de laatste is, leg ik veel momenten vast. Via foto’s maar ook via video’s op YouTube. Deze tijd gaat echt nooit meer terug komen.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!