Denemarken Dierentuin Europa Travel video en vlogs

Nordsøen Oceanarium | Grootste aquarium van Denemarken

18 augustus 2018
Nordsøen Oceanarium

Eigenlijk wilden we naar Fårup Sommerland. Maar omdat het regende besloten we naar het Nordsøen Oceanarium in Hirtshals te gaan. Dit is het grootste zeeaquarium van Noord-Europa.

Zoals je misschien wel weet, zijn mijn kinderen dol op de wondere waterwereld. Als het even kan, moeten we  tijdens onze roadtrips een aquarium bezoeken. Zo bezochten we in de meivakantie in Plymouth The national Marine Aquarium. En waren we ook al eens in Sea Life Oberhausen. Nu kun je denken dat elke vissenbak hetzelfde is. Maar ervaring leert dat geen enkel vissenverblijf er hetzelfde uitziet. Het Nordsøen Oceanarium in Hirtshals was dan ook weer totaal anders.

Video Nordsøen Oceanarium

Of hij net zo groot is als zijn broertje in Plymouth beantwoord ik in de video. Ook zie je hoe de zoektocht naar een kledingstuk leidt tot dat ik 2 van de 3 kinderen kwijt raak.

Klik hier als de video niet goed wordt weergegeven

Met kinderen naar het Nordsøen Oceanarium

Het Nordsøen Oceanarium in Hirtshals

In Nordsøen Oceanarium het grootste aquarium van Denemarken tref je maar liefst 7500 vissen en andere zeedieren aan. Verdeeld over 75 aquaria. Met in totaal meer dan 45 miljoen liter zeewater staat deze onderwaterwereld er voor garant dat je een leuke dag hebt. Of het buiten nu regent of dat de zon schijnt. de waterwereld is er op gericht om kinderen en volwassenen iets te leren over het leven in de (Noord) zee. Spelenderwijs leer je van alles over de voedselketen en het belang van het evenwicht hierin. Zowel binnen als buiten.

Adres Nordsøen Oceanarium

Bij aankomst kregen de kinderen een paspoort waarmee ze op expeditie kunnen op de bodem van de Noordzee. Verspreid door het hele gebouw staan stempelapparaten. Hiermee maak je een soort watermerk in het papier en kan je zo de gevonden vissen markeren. Zelfs als je kinderen geen Deens kunnen, kunnen ze hier goed mee uit de voeten. Mijn kinderen waren er het hele bezoek mee.

zeedieren voelen

Zeedieren voelen

Een rog is het hetzelfde als een platvis. Ook al kunnen ze allebei op de bodem van de zee liggen. In het Nordsøen Oceanarium leer je de verschillen tussen beiden. Bijvoorbeeld hoe ze zich allebei voortbewegen. Ook krijg je de kans om de dieren van dichtbij te zien en te voelen. Iets wat Miss B zich geen 2 keer liet zeggen. In de ondiepe bakken, mag je -mits je het voorzichtig doet- krabbetje en zeesterren oppakken, aaien en voelen. Reuze interessant!

Nordsøen Oceanarium klumpfisk

Voedertijd

Ook zeedieren krijgen honger. In het Nordsøen Oceanarium krijgen ze op gezette tijden te eten. Dat wordt zo’n 10 minuten voor aanvang afgekondigd. Dit hoor je als je binnen bent, maar ook wanneer je net zoals wij buiten bent. Verwacht niet dat er dan nog plek is op de tribune in de grote zaal. Deze zit dan namelijk al vol met bezoekers die verwachtingsvol de minuten wegkijken.

Nordsøen Oceanarium zeedieren voeren

Maar de kinderen mogen vooraan zitten bij het grote aquarium. En iemand moet ze in de gaten houden. Vandaar dat ik tussen de kinderen zat om mijn eigen kroost zogenaamd in de gaten te houden. Vanaf deze plek had ik mooi zicht op de duiker die in de waterbak sprong om de vissen te voeren. Zelfs de kleine maanvis (klompvis) kon de lekkernijen niet weerstaan en kwam nieuwsgierig dichterbij gezwommen. Een prachtig gezicht! De duiker heeft een onderwatercamera op zijn pak bevestigt waardoor je op de monitors ook echt kan zien wat hij ziet. Na afloop zwemt de duiker langs het raam en kan je kind hem een high five geven. Of als je geluk hebt, kan je met hem op de foto.

zeehond Nordsøen Oceanarium Hirtshals

Ook de zeeleeuwen buiten worden op vaste tijden gevoed. Het is super leuk om dit vanaf de tribune of ondergrondse tunnel te bekijken.

Big Ocean Window

Big Ocean Window

Het Nordsøen Oceanarium is niet alleen het grootste aquarium van Denemarken. Het heeft ook het grootste interactieve scherm! Met de Big Ocean window kunnen kinderen zelf meer ontdekken over de voedselketen. Zo kunnen ze een willekeurige vis besturen. Deze moeten ze in leven houden door bijvoorbeeld haring te eten. Dat lijkt makkelijk, maar zo nu en dan duiken er grote roofvissen op. Haaien, orka’s of bijvoorbeeld dolfijnen. Zorg dat je uit de kaken van deze joekels blijft! Super spannend want het ziet er levensecht uit!

Het walvisskelet uit Blokhus

Het walvisskelet uit Blokhus

Op 23 februari 2016 werd er op het strand van Blokhus een dode vinvis gevonden. Het skelet is nu te bewonderen in de Hvalforskerhytten op het terrein. Hier kan je van alles leren over het leven van een walvisonderzoeker.

Hvalforskerhytten

Mijn kinderen waren diep onder de indruk van het walvis skelet. Ook omdat het een nogal aparte geur had. We waren het er niet over uit of het nu stonk of gewoon naar zeedier rook.

ervaringen Nordsøen Oceanarium

Eten, drinken en spelen

In het restaurant serveren ze zeevoedsel. Je kan kiezen uit een grote variatie visgerechten. Maar als je daar geen fan van bent, kan je ook je eigen meegebrachte lunchpakket opeten. Dat doen meer gezinnen en een consumptie is niet verplicht. Zoals gewoonlijk is het eten in het restaurant niet goedkoop.  Dus  wil je je kind een een leuke souvenir uit de giftshop Pakhuset geven? Bespaar dan op de lunch door zelf iets mee te nemen.

giftshop pakhuset

 

Leuk aan het zeeaquarium is dat alles in hetzelfde thema is. Dat geldt zowel voor binnen als buiten. Zo kunnen kinderen boven in het restaurant in een interactieve keuken zelf een zeegerecht samenstellen. En buiten heb je verschillende speeltoestellen in de vorm van zeedieren. Zoals de grote walvis met glijbaan of klimmuur.

Nordsøen Oceanarium speeltuin

Speeltuin Nordsøen Oceanarium Hirtshals

bezienswaardigheden Noord Denemarken

Maar ook de wipkip in de vorm van een orka. Bij de speeltuin met een vuurtoren zijn verschillende speelhuisjes waar ook een kleine modderkeuken of zandtafel in is.

Grootste aquarium van Denemarken

Adres Nordsøen Oceanarium

Willemoesvej 2
9850 Hirtshals
Denemarken

Prijzen en openingstijden Noordzee aquarium Hirsthals

Prijzen en openingstijden

 • Volwassenen 170 DKK
 • Kinderen (3t/m 11 jaar) 90 DKK
 • Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis
 • Meer informatie over openingstijden vind je hier

Bezienswaardigheden in Noord Denemarken

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
  • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
  • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
  • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
  • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
  • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
  • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
  • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
  • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
  • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
  • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

  Dit zijn wij!