Denemarken Dierentuin Europa Travel video en vlogs

Nordsøen Oceanarium | Grootste aquarium van Denemarken

18 augustus 2018
Nordsøen Oceanarium

Eigenlijk wilden we naar Fårup Sommerland. Maar omdat het regende besloten we naar het Nordsøen Oceanarium in Hirtshals te gaan. Dit is het grootste zeeaquarium van Noord-Europa.

Zoals je misschien wel weet, zijn mijn kinderen dol op de wondere waterwereld. Als het even kan, moeten we  tijdens onze roadtrips een aquarium bezoeken. Zo bezochten we in de meivakantie in Plymouth The national Marine Aquarium. En waren we ook al eens in Sea Life Oberhausen. Nu kun je denken dat elke vissenbak hetzelfde is. Maar ervaring leert dat geen enkel vissenverblijf er hetzelfde uitziet. Het Nordsøen Oceanarium in Hirtshals was dan ook weer totaal anders.

Video Nordsøen Oceanarium

Of hij net zo groot is als zijn broertje in Plymouth beantwoord ik in de video. Ook zie je hoe de zoektocht naar een kledingstuk leidt tot dat ik 2 van de 3 kinderen kwijt raak.

Klik hier als de video niet goed wordt weergegeven

Met kinderen naar het Nordsøen Oceanarium

Het Nordsøen Oceanarium in Hirtshals

In Nordsøen Oceanarium het grootste aquarium van Denemarken tref je maar liefst 7500 vissen en andere zeedieren aan. Verdeeld over 75 aquaria. Met in totaal meer dan 45 miljoen liter zeewater staat deze onderwaterwereld er voor garant dat je een leuke dag hebt. Of het buiten nu regent of dat de zon schijnt. de waterwereld is er op gericht om kinderen en volwassenen iets te leren over het leven in de (Noord) zee. Spelenderwijs leer je van alles over de voedselketen en het belang van het evenwicht hierin. Zowel binnen als buiten.

Adres Nordsøen Oceanarium

Bij aankomst kregen de kinderen een paspoort waarmee ze op expeditie kunnen op de bodem van de Noordzee. Verspreid door het hele gebouw staan stempelapparaten. Hiermee maak je een soort watermerk in het papier en kan je zo de gevonden vissen markeren. Zelfs als je kinderen geen Deens kunnen, kunnen ze hier goed mee uit de voeten. Mijn kinderen waren er het hele bezoek mee.

zeedieren voelen

Zeedieren voelen

Een rog is het hetzelfde als een platvis. Ook al kunnen ze allebei op de bodem van de zee liggen. In het Nordsøen Oceanarium leer je de verschillen tussen beiden. Bijvoorbeeld hoe ze zich allebei voortbewegen. Ook krijg je de kans om de dieren van dichtbij te zien en te voelen. Iets wat Miss B zich geen 2 keer liet zeggen. In de ondiepe bakken, mag je -mits je het voorzichtig doet- krabbetje en zeesterren oppakken, aaien en voelen. Reuze interessant!

Nordsøen Oceanarium klumpfisk

Voedertijd

Ook zeedieren krijgen honger. In het Nordsøen Oceanarium krijgen ze op gezette tijden te eten. Dat wordt zo’n 10 minuten voor aanvang afgekondigd. Dit hoor je als je binnen bent, maar ook wanneer je net zoals wij buiten bent. Verwacht niet dat er dan nog plek is op de tribune in de grote zaal. Deze zit dan namelijk al vol met bezoekers die verwachtingsvol de minuten wegkijken.

Nordsøen Oceanarium zeedieren voeren

Maar de kinderen mogen vooraan zitten bij het grote aquarium. En iemand moet ze in de gaten houden. Vandaar dat ik tussen de kinderen zat om mijn eigen kroost zogenaamd in de gaten te houden. Vanaf deze plek had ik mooi zicht op de duiker die in de waterbak sprong om de vissen te voeren. Zelfs de kleine maanvis (klompvis) kon de lekkernijen niet weerstaan en kwam nieuwsgierig dichterbij gezwommen. Een prachtig gezicht! De duiker heeft een onderwatercamera op zijn pak bevestigt waardoor je op de monitors ook echt kan zien wat hij ziet. Na afloop zwemt de duiker langs het raam en kan je kind hem een high five geven. Of als je geluk hebt, kan je met hem op de foto.

zeehond Nordsøen Oceanarium Hirtshals

Ook de zeeleeuwen buiten worden op vaste tijden gevoed. Het is super leuk om dit vanaf de tribune of ondergrondse tunnel te bekijken.

Big Ocean Window

Big Ocean Window

Het Nordsøen Oceanarium is niet alleen het grootste aquarium van Denemarken. Het heeft ook het grootste interactieve scherm! Met de Big Ocean window kunnen kinderen zelf meer ontdekken over de voedselketen. Zo kunnen ze een willekeurige vis besturen. Deze moeten ze in leven houden door bijvoorbeeld haring te eten. Dat lijkt makkelijk, maar zo nu en dan duiken er grote roofvissen op. Haaien, orka’s of bijvoorbeeld dolfijnen. Zorg dat je uit de kaken van deze joekels blijft! Super spannend want het ziet er levensecht uit!

Het walvisskelet uit Blokhus

Het walvisskelet uit Blokhus

Op 23 februari 2016 werd er op het strand van Blokhus een dode vinvis gevonden. Het skelet is nu te bewonderen in de Hvalforskerhytten op het terrein. Hier kan je van alles leren over het leven van een walvisonderzoeker.

Hvalforskerhytten

Mijn kinderen waren diep onder de indruk van het walvis skelet. Ook omdat het een nogal aparte geur had. We waren het er niet over uit of het nu stonk of gewoon naar zeedier rook.

ervaringen Nordsøen Oceanarium

Eten, drinken en spelen

In het restaurant serveren ze zeevoedsel. Je kan kiezen uit een grote variatie visgerechten. Maar als je daar geen fan van bent, kan je ook je eigen meegebrachte lunchpakket opeten. Dat doen meer gezinnen en een consumptie is niet verplicht. Zoals gewoonlijk is het eten in het restaurant niet goedkoop.  Dus  wil je je kind een een leuke souvenir uit de giftshop Pakhuset geven? Bespaar dan op de lunch door zelf iets mee te nemen.

giftshop pakhuset

 

Leuk aan het zeeaquarium is dat alles in hetzelfde thema is. Dat geldt zowel voor binnen als buiten. Zo kunnen kinderen boven in het restaurant in een interactieve keuken zelf een zeegerecht samenstellen. En buiten heb je verschillende speeltoestellen in de vorm van zeedieren. Zoals de grote walvis met glijbaan of klimmuur.

Nordsøen Oceanarium speeltuin

Speeltuin Nordsøen Oceanarium Hirtshals

bezienswaardigheden Noord Denemarken

Maar ook de wipkip in de vorm van een orka. Bij de speeltuin met een vuurtoren zijn verschillende speelhuisjes waar ook een kleine modderkeuken of zandtafel in is.

Grootste aquarium van Denemarken

Adres Nordsøen Oceanarium

Willemoesvej 2
9850 Hirtshals
Denemarken

Prijzen en openingstijden Noordzee aquarium Hirsthals

Prijzen en openingstijden

 • Volwassenen 170 DKK
 • Kinderen (3t/m 11 jaar) 90 DKK
 • Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis
 • Meer informatie over openingstijden vind je hier

Bezienswaardigheden in Noord Denemarken

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

  Dit zijn wij!