Positiekleding Zwangerschap

Noppies RADYGO | Zwangerschapskleding die beschermt tegen straling

16 februari 2018
Noppies RADYGO Zwangerschapskleding die beschermt tegen straling-GoodGirlsCompany

Dat roken en drinken slecht is voor je ongeboren baby, weten we. Maar steeds meer ouders maken zich ook zorgen om de straling van huishoudelijke apparaten? Noppies RADYGO is zwangerschapskleding die je ongeboren baby beschermt tegen straling.

Op zich vindt ik de gedachte helemaal niet zo vreemd. Dat een teveel aan elektromagnetische straling slapeloosheid veroorzaakt had ik al vaker gehoord.

Noppies Radygo-stralingswerende kleding-GoodGirlsCompany

bron: Noppies

Gezondheidsrisico’s van elektromagnetische straling

Het blauwachtige licht van onze apparatuur remt de aanmaakt van melatonine af. Laat dat stofje nu belangrijk zijn voor een goede nachtrust. Vandaar dat ik voor mijzelf en de kinderen stralingsvrije slaapkamers heb. Er staat zo min mogelijk elektrische apparatuur in onze slaapkamers. En ze krijgen dus ook nooit een tv op hun kamer. Zelf heb ik om die reden ook bewust geen tv in mijn kamer.

Ook beweren sommigen dat elektromagnetische straling een negatief effect heeft op de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen. Nu weet ik persoonlijk niet of dat waar is. Wetenschappers spreken elkaar tegen en discussiëren er op los. Persoonlijk denk ik dat het moderne mobieltje te kort op de markt is voor echt gedegen onderzoek op de lange termijn. Maar, omdat iets nu nog niet (helemaal) bewezen is, wil niet zeggen dat we er in de toekomst meer duidelijkheid over krijgen. Ik bedoel maar: in de jaren 50 werden sigaretten ook nog aangeprezen. Waren er wetenschappelijke rapporten die ondersteunden dat het gezond was en zag men geen gevaar voor zwangere vrouwen. Daar zijn we 60 jaar later ook ander over gaan denken. Ook al rookten moeders vroeger massaal en kwam het met die kinderen ook wel goed… .Dus laten we wetenschap ook niet verabsoluteren.

Wat is straling?

Straling is een breed begrip. We weten allemaal dat als je zwanger bent en een röntgenfoto moet laten maken, men dit het liefst uitstelt of je een loodschort aantrekt. Deze X-stralen hebben een negatief effect op de ontwikkeling van de foetus. Dat zelfde geldt voor radioactieve straling. Vorig jaar kregen huishoudens die binnen een straal van 40 km rondom een kerncentrale woonden nog jodiumpillen toegestuurd van het Ministerie van Volksgezondheid. Vooral mensen beneden de 40 en zwangere vrouwen vormden een risicogroep. Beiden zijn vormen van ioniserende straling. En de meeste preventieve consumentenproducten bieden hier geen bescherming tegen.

Maar naast ioniserende straling bestaat er ook nog niet-ioniserende straling. Deze straling heeft een lage energie waardoor elektronen niet uit atomen verwijderd kunnen worden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ultraviolet, zichtbaar licht of radiogolven. Maar in ook vele huishoudelijke apparaten. Je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet dat het landschap zowel binnen als buitenshuis er totaal anders uitziet dan 60 jaar geleden. Smart phones, iPads, smart Tv’s, laptops/computers, gsm zendmasten, wifi en hoogspanningskabels. Ja zelfs een auto heeft tegenwoordig wifi want stel dat je zonder moet!

Noppies RADYGO

Noppies RADYGO is speciale stralingswerende zwangerschapskleding waarin zilver verwerkt zit. Dit zou je ongeboren baby moeten beschermen tegen de elektromagnetische straling van WiFi-routers, mobiele telefoons en smart-TV’s. Apparaten die inmiddels bijna in elk huishouden wel voorkomen. Voor deze speciale kledinglijn is Noppies de samenwerking aangegaan met RADYGO.

Noppies: Smart-technologieën zijn niet meer weg te denken uit ons leven. En omdat er (nog) geen wet- en regelgeving is hieromtrent, kan het geen kwaad om zelf af en toe een extra maatregel te nemen.

Noppies Radygo is een lijn met kleding voor de bewust zwangere. De kleding beschermt je kind voor 99% tegen de straling die uitgaat van mobiele apparatuur. De kleding houdt je groeiende buik stralingsvrij doordat er op buikhoogte stralingswerende stof in het kledingstuk verwerkt is. De collectie bestaat uit broeken, jurkjes en T-shirt. Prijzen beginnen bij € 69,99 en lopen op tot € 99,99.

Ook leuk om te lezen

Maak jij je druk over straling tijdens de zwangerschap? 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]