Food Recepten

Recept | No Bake pepernoten winter cake

14 december 2018
No bake pepernoten taart

Wie jarig is trakteert. Dus maakte ik afgelopen weekend mijn beruchte No bake pepernoten winter cake. Een cheesecake met pepernoten en een ander winters tintje.

Ik houd van cheesecake. Op mijn blog heb ik al verschillende recepten gedeeld waarin cheesecake een hoofdrol speelt zoals deze muesli en deze lekkere toetjes. Maar ook wanneer ik voor verjaardag mag bakken, kies ik graag voor een roomkaas taart. Waarom? Omdat je het niet hoeft te bakken. De koelkast doet namelijk het grootste werk. Als je op tijd begint heb je er dan ook niet zoveel werk van.

Recept No bake pepernoten winter cake

No bake pepernoten winter cake

Benodigdheden

  • bakblik
  • mixer met garde
  • spatel
  • lepeltje
  • 2 beslagkommen
  • keukenmachine

taart maken zonder oven

Ingrediënten

  • 160 g Philadelphia
  • 200 g pepernoten
  • 75 g roomboter
  • 200 g Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0% vet)
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 zakjes klopfix 8 gr)
  • 3 dl slagroom
  • 75 g winterhagelslag van de Lidl

taart maken zonder bakken

Zo maak je het

Bereidingstijd: 4,30 uur (waarvan 4 uur opstijven in koelkast)

  1. Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter.
  2. Verkruimel de pepernoten in de keukenmachine.
  3. Smelt de boter in een pannetje
  4. Verdeel het pepernotenmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
  5. Giet de gesmolten boter door het pepernotenmengsel
  6. Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker in een beslagkom tot een smeuïge massa.
  7. Maak de garde of kloppers goed schoon en pak de tweede beslagkom. Giet het bekertje slagroom in de kom en strooi de Klopfix door de slagroom. Klop de slagroom goed stijf.
  8.  Spatel de slagroom door het  mengsel van Philadelphia.
  9.  Voeg hier de winterhagelslag van de Lidl aan toe
  10. Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartbodem.
  11. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  12. Versier de bovenkant voor serveren nog met wat extra hagelslag voor een feestelijk effect.

Eet smakelijk!

Pin it

Winter cake

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Een kijkje in ons leven