Wie jarig is trakteert. Dus maakte ik afgelopen weekend mijn beruchte No bake pepernoten winter cake. Een cheesecake met pepernoten en een ander winters tintje.
Ik houd van cheesecake. Op mijn blog heb ik al verschillende recepten gedeeld waarin cheesecake een hoofdrol speelt zoals deze muesli en deze lekkere toetjes. Maar ook wanneer ik voor verjaardag mag bakken, kies ik graag voor een roomkaas taart. Waarom? Omdat je het niet hoeft te bakken. De koelkast doet namelijk het grootste werk. Als je op tijd begint heb je er dan ook niet zoveel werk van.
Inhoud van dit blog
Recept No bake pepernoten winter cake
Benodigdheden
- bakblik
- mixer met garde
- spatel
- lepeltje
- 2 beslagkommen
- keukenmachine
Ingrediënten
- 160 g Philadelphia
- 200 g pepernoten
- 75 g roomboter
- 200 g Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0% vet)
- 75 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 zakjes klopfix 8 gr)
- 3 dl slagroom
- 75 g winterhagelslag van de Lidl
Zo maak je het
Bereidingstijd: 4,30 uur (waarvan 4 uur opstijven in koelkast)
- Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter.
- Verkruimel de pepernoten in de keukenmachine.
- Smelt de boter in een pannetje
- Verdeel het pepernotenmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
- Giet de gesmolten boter door het pepernotenmengsel
- Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker in een beslagkom tot een smeuïge massa.
- Maak de garde of kloppers goed schoon en pak de tweede beslagkom. Giet het bekertje slagroom in de kom en strooi de Klopfix door de slagroom. Klop de slagroom goed stijf.
- Spatel de slagroom door het mengsel van Philadelphia.
- Voeg hier de winterhagelslag van de Lidl aan toe
- Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartbodem.
- Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
- Versier de bovenkant voor serveren nog met wat extra hagelslag voor een feestelijk effect.
Eet smakelijk!
Pin it
Volg jij mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?
No Comments