Interactief en robotspeelgoed Spelen

Nintendo Labo | Ontdek een nieuwe manier van spelen

8 februari 2018
Nintendo-Labo-GoodGirlsCompany

Ontdek een nieuwe manier van spelen met Nintendo Labo. Maak in een handomdraai een hengel, piano,huis of robot. Je fantasie is eindeloos! Met Nintendo Labo wordt bouwen, spelen en ontdekken geweldig!

Als er een ding zeker is, dan is het dat de maakindustrie de toekomst heeft. Niet voor niks zet men massaal in op jongeren enthousiast te krijgen voor techniek en programmeren. Speelgoed waarmee je leert te programmeren is er al een tijdje op de markt. Ook is GoldieBlox. Technisch Speelgoed voor meisjes. Maar

de combinatie van interactiviteit en techniek bleef tot nu toe onderbelicht. Daarom is Nintendo Labo een hele interessante combinatie.

Wat is Nintendo Labo?

Op 27 april lanceert Nintendo, Nintendo Labo voor de Switch console. Er worden dan meteen twee pakketten op de markt gebracht. Beiden bestaan uit een bouwpakket met kartonnen gestanste panelen. Naast deze kartonnen panelen bevat een Nintendo Labo pakket ook andere onderdelen zoals elastiekjes. Daarmee kan je de attributen in elkaar zetten zonder dat er lijm, schaar of plakband aan te pas komt.

Met de bouwpakketten kunnen kinderen kartonnen accessoires maken die ze kunnen gebruiken met de Switch console en de Joy Con controllers. Naast het bouwpakket bevat Nintendo Labo ook software die je gebruiken kan om deze zogenaamde Toy Cons tot leven te wekken. E geloof me de zelfgemaakte Toy Cons zijn tof. Wat dacht je van een radiografisch bestuurbare auto, hengel, huis, motor en piano waar je echt op spelen kan!

https://www.goodgirlscompany.nl/wp-content/uploads/2018/02/Nintendo-Labo-piano-GoodGirlsCompany.jpg

Nintendo Labo Mix pakket en robot pakket

Zoals hierboven al beschreven brengt Ninteno 2 pakketen uit. Een mix pakket en een robot pakket. Het mix pakket is het meest gevarieerd. Het heeft maar liefst 28 lossen onderdelen karton. Met dit pakket kan je verschillende Toy-Cons te bouwen. Zoals een radiografisch bestuurbare auto, hengel, huis, motor en piano waar je echt op spelen kan! Bovendien kan je met de Toy-Cons verschillende soorten mini-games te spelen. Met het robot pakket kan je een grote Toy-Con-robot maken. Deze heeft de vorm van een rugzakje die je ook echt aan kan trekken en op je rug dragen. Het gave is dat als je de Joy Con in het rugzakje plaatst je hiermee de robot op je tv scherm kan besturen. Ook in de helm moet je een Joy Con plaatsen voordat je hem op je hoofd zet. Zo beland je in een virtuele wereld waarin je gebouwen en vliegende schotels vernietigen kan.

Nintendo-Labo-vishengel-GoodGirlsCompany

Zo werkt Nintendo Labo

Als je Nintendo Labo koopt, wil je natuurlijk meteen aan de slag met je kartonnen knutsel pakket. Het in elkaar zetten is niet moeilijk. Volg de instructies op het scherm van de Nintendo Switch. Hier zie je realtime je creatie met tekst en uitleg. Zodat je stap voor stap wordt meegenomen in het maken van je bouwproject.

Nintendo-Labo-bestuurbare auto-GoodGirlsCompany

Nintendo Labo kopen

Voor het gebruiken van Nintendo Labo heb je een switch nodig. Het mix en robot pakket zijn vanaf 27 april te koop maar bij Bol.com ( zie hieronder) kan je alvast een pre order plaatsen zodat je dan niet achter het net vist. Het goedkoopste pakket gaat tussen de 70 en 80 euro kosten. Nu hoor ik je denken: voor een stuk karton?! Maar je krijgt dus eigenlijk een game, bouwpakket en instructies voor die prijs. In de toekomst wordt het ook mogelijk om je Toy Cons te pimpen met kleurtjes en hippe tapes.

Ik vind het idee om knutselen interactief te maken wel erg leuk van Nintendo. En omdat zij zich vooral richten op kinderen en samen spelen, past het ook prima binnen die strategie.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]