Moederdag

Wat mama bedoelt als ze zegt Ik wil niks hebben voor Moederdag

7 mei 2015
niks hebben voor Moederdag

Wat mama bedoelt als ze zegt: “Ik wil niks hebben voor Moederdag“. Veel mannen breken er hun hoofd over. Enkele mannen nemen het letterlijk en denken dat de moeder van hun kinderen echt niks wil hebben als ze zegt dat ze niks wil hebben….

Clichés over de communicatie van mannen en vrouwen, worden nergens zo duidelijk als in dit zinnetje. Terwijl verschillende mamabloggers Moederdag winacties organiseren vraag je je misschien af waarom Moederdag op dit mama blog schittert door afwezigheid.

Wat mama echt wil hebben voor Moederdag

Vind ik het dan niet belangrijk? Ben ik tegen Moederdag omdat het tot een commerciële feestdag is verworden? Nee hoor. Al dat soort keuzes moet je voor jezelf bepalen. De reden dat ik er nog geen aandacht aan heb besteed is omdat ik net zoals veel andere vrouwen niks wil hebben voor Moederdag. Althans niks wat je zo direct in een winkel kan halen.

Niks hebben voor Moederdag

Een dag in het jaar wil ik niet vroeg opstaan. Dan geniet ik ervan dat mijn dochters ‘zachtjes’ door huis sluipen en met elkaar fluisteren. Hoe er altijd eentje van de twee is die net ietsje te hard praat. Net iets te hard in de keuken met  bekers rammelt. En net iets te hard de eetkamerstoel verschuift omdat ze anders niet bij de ontbijtbordjes kan. Deze dag heet Moederdag. Een dag waarop ik er als moeder van geniet om lekker lang in bed te verblijven. Het spelletje meespeel door verrast te kijken wanneer ze vol trots met een zelfgemaakt ontbijtje mijn slaapkamer binnenlopen. Als ik de voorafgaand aan Moederdag een zelfgemaakt cadeautje ontdek, stop ik hem weer netjes terug. Voor mij bestaat Moederdag uit deze kleine geluksmomentjes. Voorafgaand maar ook op de dag zelf. Verder wil ik niks hebben voor Moederdag.

Wat mama echt wil hebben voor Moederdag

In leven houden

Ik wil niks hebben wat ik in leven moet houden. Ik heb al 2 kinderen, eentje op komst nog een konijn en een man. Hier zorg ik dagelijks voor en probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat in leven te houden. Een boeket bloemen is dus niet welkom. Dat gaat dood (gelukkig maar). Ook een extra plant weet ik niet te waarderen. Ik wil niet meer zorgen.

Niet vroeg opstaan

Ik wil niks hebben waardoor ik ’s ochtends toch vroeg moet opstaan. Het assisteren bij mijn Moederdag ontbijtje is een taak voor mijn man.  Aan hem de schone taak om er voor  dat de kinderen de spullen kunnen pakken die ze nodig hebben voor het maken van mijn ontbijt. Dat er geen glazen Sinaasappelsap op de grond belanden en dat de keuken er na gebruik weer redelijk leefbaar uitziet.

Zelfgemaakte knutselwerkjes

Ik wil niks hebben dat mij belet om mijn Moederdagcadeautjes in ontvangst te nemen. Nee, niet de Moederdagcadeaus die je in de winkel koopt, raken mijn hart. Maar de cadeautjes waar mijn dochters dagen druk mee zijn geweest. Zo goed mogelijk verstopt hebben. Amper voor zich konden houden wat ze gemaakt hebben. En bovendien al heel vaak zich mee versproken hebben.

Lang in bad zitten

Ik wil niks hebben dat mij er die dag van weerhoudt om lekker lang in bad te zitten. Eventueel vergezeld met een goed boek en kaarsjes. Lekker lang genietend van mijn favoriete badschuim en de weldaad van warm water om mij heen. Zodat ik even niet mijn zwangerschapskilo’s voel maar gewichtloos en uiterst sierlijk mij voortbeweeg. Zoals een zeemeermin in plaats van een mini-walvisje.

Middagslaapje

Ik wil niks hebben dat mij er die dag van weerhoudt een middagslaapje te doen. Als 37 weken zwangere mommy to be mag dat. Ik heb mijn slaap hard nodig. Of mijn man nu met de kinderen gaat Rumikubben, kaarten leggen of gezellig samen een familiefilm gaat kijken maakt mij niet uit zolang ik maar 90 minuten op één oor kan liggen.

Avondeten zelf maken

Ik wil niks hebben waardoor ik ’s avonds voor het avondeten moet zorgen. Onze taakverdeling is normaliter al zo dat ik in het weekend niet verantwoordelijk ben voor wat er ’s avonds op tafel staat. Daar zorg ik doordeweeks namelijk al 5 dagen voor. Maar op Moederdag zou ik ook nog iets willen eten wat ik lekker vind.

Quality time voor mijzelf

Ik wil niks hebben dat mij er van weerhoudt om ’s avonds quality time voor mijzelf te hebben als de kinderen dan in bed liggen. Dus als ik de hele avond een oude serie wil kijken, moet Studio Sport of Champions League maar wijken. Daar zijn immers nog 51 andere zondagen geschikt voor. Deze avond is voor mij.

Goede nachtrust

Als Moederdag bijna ten einde is, wil ik niks hebben dat mijn nachtrust die nacht verstoord. Maar goed, daar heb ik geen invloed op. Nachtmerries, ik moet plassen en andere nachtelijke onderbrekingen luisteren niet naar mijn Moederdag wishlist. Ach tegen die tijd is Moederdag bijna voorbij. En net zoals bij Cinderella is om 24:00 uur de betovering verbroken en ben ik weer gewoon Josan. Moeder van 2 kinderen die op de dag weer mijn volle aandacht nodig hebben.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  alexa
  10 mei 2018 at 22:20

  Leuk geschreven, hopelijk leest je man het haha!

 • Reply
  Stephanie
  10 mei 2018 at 21:33

  Leuk geschreven!! En veel dingen zijn herkenbaar 🙂

 • Reply
  Haydée
  10 mei 2018 at 19:49

  Mooie tekst! Ik denk dat veel mama’s zich hierin zullen herkennen.

 • Reply
  Betekenis van Moederdag | Waarom vieren we Moederdag?
  10 mei 2018 at 18:30

  […] Wat Moeders echt willen hebben voor Moederdag […]

 • Reply
  Tamara
  8 mei 2015 at 12:17

  Leuk geschreven! Ik hoop dat je het allemaal krijgt!

 • Reply
  Zippora
  8 mei 2015 at 07:19

  Leuk omschreven. Ben zelf nog geen mama maar kan me helemaal vinden in wat je schrijft. Je verdiend het! Lol @ the studio sport part. Er bestaat uitzending gemist!! Heel veel plezier as zondag en geniet van je dag

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!