Moederdag

Wat mama bedoelt als ze zegt Ik wil niks hebben voor Moederdag

7 mei 2015
niks hebben voor Moederdag

Wat mama bedoelt als ze zegt: “Ik wil niks hebben voor Moederdag“. Veel mannen breken er hun hoofd over. Enkele mannen nemen het letterlijk en denken dat de moeder van hun kinderen echt niks wil hebben als ze zegt dat ze niks wil hebben….

Clichés over de communicatie van mannen en vrouwen, worden nergens zo duidelijk als in dit zinnetje. Terwijl verschillende mamabloggers Moederdag winacties organiseren vraag je je misschien af waarom Moederdag op dit mama blog schittert door afwezigheid.

Wat mama echt wil hebben voor Moederdag

Vind ik het dan niet belangrijk? Ben ik tegen Moederdag omdat het tot een commerciële feestdag is verworden? Nee hoor. Al dat soort keuzes moet je voor jezelf bepalen. De reden dat ik er nog geen aandacht aan heb besteed is omdat ik net zoals veel andere vrouwen niks wil hebben voor Moederdag. Althans niks wat je zo direct in een winkel kan halen.

Niks hebben voor Moederdag

Een dag in het jaar wil ik niet vroeg opstaan. Dan geniet ik ervan dat mijn dochters ‘zachtjes’ door huis sluipen en met elkaar fluisteren. Hoe er altijd eentje van de twee is die net ietsje te hard praat. Net iets te hard in de keuken met  bekers rammelt. En net iets te hard de eetkamerstoel verschuift omdat ze anders niet bij de ontbijtbordjes kan. Deze dag heet Moederdag. Een dag waarop ik er als moeder van geniet om lekker lang in bed te verblijven. Het spelletje meespeel door verrast te kijken wanneer ze vol trots met een zelfgemaakt ontbijtje mijn slaapkamer binnenlopen. Als ik de voorafgaand aan Moederdag een zelfgemaakt cadeautje ontdek, stop ik hem weer netjes terug. Voor mij bestaat Moederdag uit deze kleine geluksmomentjes. Voorafgaand maar ook op de dag zelf. Verder wil ik niks hebben voor Moederdag.

Wat mama echt wil hebben voor Moederdag

In leven houden

Ik wil niks hebben wat ik in leven moet houden. Ik heb al 2 kinderen, eentje op komst nog een konijn en een man. Hier zorg ik dagelijks voor en probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat in leven te houden. Een boeket bloemen is dus niet welkom. Dat gaat dood (gelukkig maar). Ook een extra plant weet ik niet te waarderen. Ik wil niet meer zorgen.

Niet vroeg opstaan

Ik wil niks hebben waardoor ik ’s ochtends toch vroeg moet opstaan. Het assisteren bij mijn Moederdag ontbijtje is een taak voor mijn man.  Aan hem de schone taak om er voor  dat de kinderen de spullen kunnen pakken die ze nodig hebben voor het maken van mijn ontbijt. Dat er geen glazen Sinaasappelsap op de grond belanden en dat de keuken er na gebruik weer redelijk leefbaar uitziet.

Zelfgemaakte knutselwerkjes

Ik wil niks hebben dat mij belet om mijn Moederdagcadeautjes in ontvangst te nemen. Nee, niet de Moederdagcadeaus die je in de winkel koopt, raken mijn hart. Maar de cadeautjes waar mijn dochters dagen druk mee zijn geweest. Zo goed mogelijk verstopt hebben. Amper voor zich konden houden wat ze gemaakt hebben. En bovendien al heel vaak zich mee versproken hebben.

Lang in bad zitten

Ik wil niks hebben dat mij er die dag van weerhoudt om lekker lang in bad te zitten. Eventueel vergezeld met een goed boek en kaarsjes. Lekker lang genietend van mijn favoriete badschuim en de weldaad van warm water om mij heen. Zodat ik even niet mijn zwangerschapskilo’s voel maar gewichtloos en uiterst sierlijk mij voortbeweeg. Zoals een zeemeermin in plaats van een mini-walvisje.

Middagslaapje

Ik wil niks hebben dat mij er die dag van weerhoudt een middagslaapje te doen. Als 37 weken zwangere mommy to be mag dat. Ik heb mijn slaap hard nodig. Of mijn man nu met de kinderen gaat Rumikubben, kaarten leggen of gezellig samen een familiefilm gaat kijken maakt mij niet uit zolang ik maar 90 minuten op één oor kan liggen.

Avondeten zelf maken

Ik wil niks hebben waardoor ik ’s avonds voor het avondeten moet zorgen. Onze taakverdeling is normaliter al zo dat ik in het weekend niet verantwoordelijk ben voor wat er ’s avonds op tafel staat. Daar zorg ik doordeweeks namelijk al 5 dagen voor. Maar op Moederdag zou ik ook nog iets willen eten wat ik lekker vind.

Quality time voor mijzelf

Ik wil niks hebben dat mij er van weerhoudt om ’s avonds quality time voor mijzelf te hebben als de kinderen dan in bed liggen. Dus als ik de hele avond een oude serie wil kijken, moet Studio Sport of Champions League maar wijken. Daar zijn immers nog 51 andere zondagen geschikt voor. Deze avond is voor mij.

Goede nachtrust

Als Moederdag bijna ten einde is, wil ik niks hebben dat mijn nachtrust die nacht verstoord. Maar goed, daar heb ik geen invloed op. Nachtmerries, ik moet plassen en andere nachtelijke onderbrekingen luisteren niet naar mijn Moederdag wishlist. Ach tegen die tijd is Moederdag bijna voorbij. En net zoals bij Cinderella is om 24:00 uur de betovering verbroken en ben ik weer gewoon Josan. Moeder van 2 kinderen die op de dag weer mijn volle aandacht nodig hebben.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  alexa
  10 mei 2018 at 22:20

  Leuk geschreven, hopelijk leest je man het haha!

 • Reply
  Stephanie
  10 mei 2018 at 21:33

  Leuk geschreven!! En veel dingen zijn herkenbaar 🙂

 • Reply
  Haydée
  10 mei 2018 at 19:49

  Mooie tekst! Ik denk dat veel mama’s zich hierin zullen herkennen.

 • Reply
  Betekenis van Moederdag | Waarom vieren we Moederdag?
  10 mei 2018 at 18:30

  […] Wat Moeders echt willen hebben voor Moederdag […]

 • Reply
  Tamara
  8 mei 2015 at 12:17

  Leuk geschreven! Ik hoop dat je het allemaal krijgt!

 • Reply
  Zippora
  8 mei 2015 at 07:19

  Leuk omschreven. Ben zelf nog geen mama maar kan me helemaal vinden in wat je schrijft. Je verdiend het! Lol @ the studio sport part. Er bestaat uitzending gemist!! Heel veel plezier as zondag en geniet van je dag

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!