Moeder & Kind

Gedachtes die ik had tijdens Nijntje kijken met dreumes

6 november 2016
nijntje-goodgirlscompany

Terwijl ik met dreumes Nijntje kijk, borrelen er allerlei gedachtes op. Waarom Snuffie bijvoorbeeld een hondje is zoals in huisdieren. Zijn konijntjes dan überwezens of zo?

Je hebt van die nachten die gewoon wat heftiger en korter zijn dan normaal. Niet omdat je je verstofte liefdesleven weer wat probeert op te krikken (pun intended), maar omdat je een dreumes hebt.  Het was weer zo’n nacht. Eentje waarbij dreumes dochter voor zessen besloot dat de ochtend begonnen was. Zoals elke moeder, negeerde ik het gejengel. Maar het hield niet op. Over op plan B: voeden en bij mij in bed nemen. Dat voeden ging perfect dat andere wat minder. Ze was niet van plan om te slapen. Ik wreef het laatste beetje zelfmedelijden uit mijn ogen, tilde haar op, verschoonde haar luier en ging naar beneden. Als een van de eerste huizen in de straat knipte ik op een stille zaterdagochtend de lampen in de woonkamer aan. Klaar voor een nieuwe dag. Terwijl ik daar zoals een zombie in de woonkamer zat dierenfilmpjes en Nijntje te kijken gingen er heel wat gedachtes door mijn hoofd.

Gedachtes die ik had tijdens Nijntje

WAAROM?!

Mijn eerste gedachte is altijd waarom. Waarom moet mij dit overkomen (Zoiets komt ALTIJD als je een paar uur eerder te laat je bed ingedoken bent). Waarom doet mijn dreumes dit, wat is er aan de hand? Waarom gaat man zijn bed niet uit? Waarom trek ik dat soort korte nachten tegenwoordig zo slecht terwijl er weken waren waarbij ik niet meer dan 4 uur slaap kreeg? Waarom zijn al mijn kinderen ochtendmensen? En ga zo maar door. Twee dozijn waarom-vragen later was ik nog vermoeider dan ik al was. Maar voornamelijk van mijzelf.

Bloggen of Netflix kijken?

Als ik dan toch op tijd wakker ben, kan ik de tijd maar beter nuttig gebruiken niet? Maar met een wakkere dreumes is bloggen meestal geen optie. Vandaar dat ik er dan voor kies om tv te kijken. Dat kan ik tenminste met zo min mogelijk hersenactiviteit doen. Misschien leer ik zelfs ooit nog wel om met mijn ogen open te slapen.

Waarom heeft Nijntje geen neus?

Dat sterretje is een mond toch? Het beweegt in elk geval als ze praat. Bovendien vind ik een konijn zonder mond die wel praten kan een beetje eng. Maar dat roept meteen de vraag op, waarom heeft ze geen neus?Het meest schattige aan een konijn is dat wiebelende neusje. En waarom is het zo dat Nijntje een kruisje met 4 streepjes heeft en haar moeder met 6?

Nijntje obesitas konijntje?

Nee, ik doe niet aan bodyshaming. Maar we moeten allemaal toch wel concluderen dat dat jurkje Nijntje niet zo heel flatteus staat. Het is nogal bol en omdat ze zo langzaam loopt lijkt het dan alsof ze onder haar eigen gewicht amper lopen kan.

Heeft Nijntje geen vader?

We hebben nu al een aantal afleveringen gezien. Per aflevering heb je 4 filmpjes, maar Vader Pluis is in geen velden of wegen te bekennen. Waarom? Is hij de man die op zondags het vlees snijdt? Is moeder Pluis single en gaat ze straks aan de Tinder? Vragen, vragen, vragen. Zijn er kenners die al wat verder zijn en deze vraag kunnen beantwoorden?

Waarom is Snuffie een hondje?

Ik weet het. Heel Nijntje bestaat uit dieren. Barbara en Boris Beer, Aagje en Nina, Knorretje en Betje Big en dan Snuffie. Maar al die beesten zijn personages met hobby’s en emoties. Alleen Snuffie niet. Dat is een hondje zoals in huisdier. Hij praat niet, gaat niet naar de markt, speelt geen instrument. Waarom?! Is Nijntje een dictator die besloten heeft dat konijntjes beter zijn dan hondjes of zo?

Hoe lang zal het duren voordat ik vanavond instort?

Ik houd er niet van wanneer mijn nachtrust abrupt onderbroken wordt. Vooral niet wanneer ik weet dat het nog vele uren gaat duren voordat ik weer onder de warme dekens kruipen kan. En het de avond daarvoor ook al veel te laat geworden is.

Yes, extra calorieën!

Ik ben geen diëtist of iemand die er verstand van heeft. Toch ben ik er van overtuigd dat je na zo’n nacht gewoon meer calorieën nodig hebt dan standaard. Dus eet en snoep ik de hele dag door. Je. Moet. Toch. Wat. Mijn slaapgebrek brandt al dat extra’s vanzelf op. Toch?

Liefs Josan

Foto: neftali / Shutterstock.com

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Van gaans
  7 november 2016 at 21:45

  Heel herkenbaar deze nachten/ochtenden.
  En deze vragen bij verscheidene kinderseries zijn ook heel herkenbaar.
  Je hebt het weer heel leuk verwoord!

 • Reply
  Deborah
  6 november 2016 at 19:42

  Ja, je moet wat na zulke nachten! Ik ga/ging ook steevast aan de suiker en calorieën aangezien overdag slapen geen optie is. Waar je al niet over nadenken kunt als je Nijntje kijkt. Maar je moet wat en ik kan er soms ook wat van. Hoewel ik dat niet blog, maar nu ik jou zo lees, kan geen kwaad, ik vind het humor!

 • Reply
  Fashion tip
  6 november 2016 at 11:04

  Leuke blog heb je en het leest ook lekker.
  Succes !

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Een kijkje in ons leven