Fashion

Fashion Friday: nieuwe winterkleding kopen

30 oktober 2015
Nieuwe winterkleding shoppen-GoodGirlsCompany-van huisvrouw naar carrierevrouw

Het opruimen van mijn kledingkast stond al een hele tijd op mijn bucketlist. Typisch zo’n klusje waarvan je de noodzaak wel inziet, maar als puntje bij paaltje komt; op de lange baan schuift. Daar ben ik ontzettend goed in. Soms zelfs iet té goed. Maar dit keer gaf ik mij eerder gewonnen; het irriteerde me. ‘s Ochtends was ik net iets te veel tijd kwijt aan het zoeken naar de juiste kleding. Daardoor was ik dan weer té laat beneden. Vertrokken we té laat uit huis. Ach je kent het wel. Duidelijk een gevalletje slechte planning waardoor je als moeder achter de feiten aan blijft hollen. Toen de zon scheen en ik voldoende moed verzameld had, pakte ik een grote vuilniszak. Dag te kleine truien, rokken, jurkjes en zwangerschapskleding die ik nooit meer ga gebruiken. Hallo kastruimte!

Work it girl

 

 

Die grote schoonmaak ligt inmiddels achter mij. De planken zijn wat leger en schreeuwen om nieuwe kleding. Met de aankomende winter in aantocht voel ik toch echt wel de noodzaak om mij online wat te oriënteren.Van mijn babyvet moet ik het inmiddels ook niet meer hebben. Veel vrouwen schijnen na een zwangerschap er in kleding op achteruit te gaan. Niet alles wat je paste voordat je een kind kreeg zit daarna fijn. Maar het kan ook zijn dat je jezelf aan het herontdekken bent. Wie ben ik als jonge moeder met kind? Bepaalde kleding vind ik nu te onvolwassen. Terwijl andere juist weer te ouwelijk op mij overkomt. Kortom: best een lastige keuze om uit te vinden wat je leuk staat en bij je past.

Naast mijn kledingsmaak, maak ik ook een verandering door. Van fulltime huisvrouw, ben ik inmiddels een haast bijna fulltime werkende moeder geworden. Wat een verschil! Dat merk je. Vooral in mijn kledingkast. Mijn stapel casual kleding is verruild voor iets netter. Alleen in het weekend of als ik ziek ben, kan ik er nog mee weg komen om in een lekkere comfortabele sweatshirt weg te duiken.  Doordeweeks draag ik wat vaker een blouse. Persoonlijk houd ik niet zo van drukke prints. Doe mij maar een klassieke blouse of een variatie zoals ze bijvoorbeeld in deze shop hebben.

Ook mag een jasje niet onbreken. Functioneel; het kleedt netjes af. Daarnaast is het in het gebouw waar ik werk vaak erg koud. Vooral op maandag wanneer het hele gebouw opnieuw verwarmd moet worden. Dan houd ik graag een jasje aan. In de zomer kies ik voor katoenen blazers en in de winter voor een stof die iets warmer aanvoelt. Zoals een exemplaar van tweed stof.

Voordat ik in verwachting raakte, droeg ik eigenlijk best wel vaak een jurk of rok. Zelfs zo vaak dat men dacht dat ik geen broeken in mijn kast heb hangen. Inmiddels is dat verleden tijd. Het liefst schiet ik een broek aan en dan ook nog graag een spijkerbroek. Wanneer ik geen afspraken heb staan, kan dat ook zonder probleem. Maar wanneer ik een afspraak buiten de deur heb, let ik er op dat mijn broek net iets netter is.

Als ik vroeger nieuwe kleding moest kopen was ik daar weken mee druk. Oriënteren, kijken, kopen en weer ruilen. Ik kan daar behoorlijk onrustig van worden. Vooral omdat ik het ook erg leuk vind waardoor het proces onbewust toch veel aandacht opslokt. Leuk, maar dat heb ik niet altijd. Nu met 3 kinderen moet ik best wel efficiënt winkelen. Daarom, shop ik voornamelijk online. Alle inspiratie verzamel ik op moodboards. Via Polyvore knip ik items uit verschillende winkels en combineer ze. Ideaal. Zo weet ik meteen of ik er feeling mee heb.

Hoe ga jij te werk wanneer je nieuwe winterkleding moet kopen?

  • Reply
    Nicole Orriëns
    30 oktober 2015 at 13:28

    Ik hoef eigenlijk nooit echt ‘winterkleding’ te gaan kopen. meestal draag ik gewoon weer hetzelfde als het jaar daarvoor. En daarvoor. En daarvoor. Enz : )

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!