Persoonlijk

Een nieuw jaar, een nieuwe baan

14 december 2016
Nieuwe baan-GoodGirlsCompany

Ja, je leest het goed; ik heb een nieuwe baan. Mijn dagen als thuisblijfmoeder zijn geteld. In het nieuwe jaar ga ik weer buiten de deur werken. Hoe of wat? Ik vertel er je vandaag meer over.

Vandaag ondertekende ik mijn papieren voor een nieuwe baan. Vanaf januari 2017 ga ik weer aan de slag als communicatieadviseur. Dit maal bij een kleine gemeente in het oosten van Nederland. Ik word ambtenaar. Of misschien moet ik ook wel zeggen dat ik daar nooit helemaal afscheid van genomen heb. Enkele jaren geleden legde ik namelijk al de eed af toen ik bij een waterschap ging werken.

Een nieuwe baan als ambtenaar

Nu heeft het woord ambtenaar vaak een heel oud stoffig imago. Bij mijn voormalig werkgever, het waterschap, was ik zelfs een van de jongsten. Maar zoals je in sommige thema’s op mijn blog ook wel terug ziet, ben ik juist heel maatschappelijk betrokken. Het is dat ik politiek echt duf vind (in tegenstelling tot de man des huizes die wel raadslid is) maar anders was ik vast de politiek in gegaan. In plaats van de politiek in te gaan, probeer ik daar dus vorm aan te geven door bij de overheid te werken. Hoe ouderwets een waterschap ook klinkt het was ontzettend tof om er te werken.

Vanaf januari zal ik als communicatieadviseur betrokken zijn bij het sociaal domein en wethouders met die portefeuille ondersteun bij hun communicatiewerkzaamheden. Yep een hele mond vol en lekker abstract. Op mijn blog zal je er waarschijnlijk niets over lezen want ik heb een beroepsgeheim.

Veranderende toekomstdromen

Sinds ik in april thuis kwam te zitten heb ik heel veel nagedacht over een nieuwe baan. Uit de functie waar ik afscheid van genomen had, haalde ik totaal niet de voldoening zoals ik gehoopt had. Ik ging er met ontzettend veel tegenzin heen. En eerlijk; het haalde het totaal niet bij mijn blog. Ik had er enorm veel van verwacht maar het viel erg tegen. Tijdens een workshop kreeg ik een nieuw inzicht. Mocht ik willen gaan werken, dan moet dat minimaal net zo leuk zijn als mijn blog. Anders zou het altijd op een negatieve manier energie vreten.

Met dat in gedachten ben ik vervolgens gaan solliciteren. Eerst keek ik kritisch naar het aantal uren. Er zijn heel wat functies geweest die ik voorbij liet gaan omdat ik het aantal uren te veel vond om te kunnen combineren met de zorg voor mijn gezin en de ambities die ik met mijn blog heb. Noem het ambitieloos, maar als ik er eerlijk over ben is het eigenlijk gewoon meer zo dat mijn dromen veranderd zijn. En daarmee ook mijn prioriteiten.

Mijn blog als bedrijf

Voor mij was 2016 het jaar waarin ik wilde kijken wat ik als blogger kon bereiken. Aan het einde van 2015 had ik nog niet eens 10,000 unieke bezoekers. Ik durfde het destijds niet eens hardop te zeggen dat ik hoopte dat ik in 2016 dat aantal zou bereiken. Maar dat deed ik en toen ik afgelopen maand de 30.000 aantikte, had ik al gezegd dat ik mij zou inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Belofte maakt schuld dus dat ga ik ook doen. Mijn blog wordt mijn bedrijf.

Nieuwe paden

Nu klinkt het voor sommige mensen als vloeken in de kerk wanneer ik zeg dat ik geld wil gaan verdienen met mijn blog. Let wel; ik weet niet eens of dat maandelijks gaat lukken. Zo commercieel ingesteld ben ik namelijk niet. Aan de andere kant moet ik ook reëel zijn. Het is een hobby, maar ik betaal jaarlijks geld voor mijn domeinnaam, geld om mijn site in de lucht te houden, opslagruimte voor alle foto’s, beveiliging zodat de site niet gehackt wordt. Ik koop apparatuur om foto’s en filmpjes te maken. En soms betaal ik ook nog het verzenden van de prijzen van mijn winacties zelf. Dat laatste kost mij heel wat geld per maand. Toch jammer wanneer dat van het huishoudbudget af gaat. Vandaar dat ik in 2017 echt wel op zoek moet naar mogelijkheden om het rendabeler te maken. Of het in elk geval zo in te richten dat het de kosten van de investeringen dekt. Rijk zal ik er namelijk nooit van worden, maar dat is een pad dat ik over enkele maanden ga inslaan.

Kortom veel veranderingen. Maar het aantal uren dat ik werk, is in theorie goed te combineren met bloggen.

Ga jij ook aan een nieuwe baan beginnen in 2017? Of zijn er andere grote veranderingen?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Romy
  2 januari 2017 at 08:48

  Ik lees dit nu pas. Gefeliciteerd Josan, super leuk dat je een nieuwe baan en blog gaat combineren. Ik ben zelf alweer een tijdje aan de slag en in dit nieuwe jaar zal dit niet heel erg veranderen.

  • Reply
   Josan
   3 januari 2017 at 07:36

   Dank je wel Romy. Ja ik ben er heel blij mee. Heerlijk om gewoon ook weer op ander vlak te kijken wat ik kan.

 • Reply
  Annemiek Visser
  17 december 2016 at 20:12

  Ik moet nog even wachten met een baan zoeken. Het zal ook niet makkelijk worden want echt veel heb ik niet gewerkt. Iets met een lastig verleden, dat een plekje moeten geven en ook nog eens een handicap hebben waardoor sommige het niet durven en ik niet alles kan. Als mijn zoontje naar school gaat wil ik wel een baan gaan zoeken. Hoe en wat dat hangt er een beetje vanaf hoe hij zich ontwikkeld en wat de adviezen zijn van de psz. Ik vind het voor jou heel leuk dat je een fijne baan gevonden hebt en je op deze manier de kosten van het bloggen er uit kan gaan halen. Het voelt gewoon veel fijner als je zelf wat geld te besteden hebt. Heel veel plezier en succes in je nieuwe baan.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 december 2016 at 14:52

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik vind jou een prachtig voorbeeld dat je periodes fulltime moederen goed kunt afwisselen/ combineren met betaald werk buitenshuis.

  En geld verdienen met je blog is prima wat mij betreft. Je werkt er hard aan, en ik snap heel goed dat verdiensten welkom zijn. Dat zijn ze bij mij ook.

 • Reply
  Rory
  16 december 2016 at 09:31

  30.000 bezoekers? Wow, dat is fantastisch Josan! En natuurlijk ook gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik hoop dat alles zo voor je uitpakt als je wilt. You go girl!

 • Reply
  Marianne V
  15 december 2016 at 22:23

  Succes!

 • Reply
  Marian
  15 december 2016 at 20:32

  Wat fijn, gefeliciteerd!

 • Reply
  Marguerita
  15 december 2016 at 15:44

  Gefeliciteerd! Klinkt erg leuk allemaal. Mooi dat je ook een bedrijf van je blog gaat maken, dat staat ook nog op mijn wishlist maar als je in de ww zit is dat toch een beetje tricky. Achteraf gezien had ik dit moeten doen toen ik nog een baan had. Veel geluk in het nieuwe jaar!

 • Reply
  haia
  15 december 2016 at 13:03

  Waaw gefeliciteerd. Hier morgen solliciteren. Ik kijk ook goed naar de uren voor ik me kandidaat stel. Hier is het wel meer van moeten en zie er wat tegenop. Maar ja geld groeit niet aan de bomen en wat komt komt.

 • Reply
  Van Gaans
  15 december 2016 at 12:50

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Veel succes en plezier gewenst.
  Heel tof dat je blog zo aan het groeien is, dat verdien je ook. Je stopt er tijd en geld in, dus logisch dat je er financieel gezien ook wat uit wilt halen om kosten te dekken. Veel succes, ga zo door!

 • Reply
  Leonie van mil
  15 december 2016 at 11:14

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan en bedrijf. Wat goed dat je zoveel bezoekers krijgt. Hoe snel het kan gaan in een jaar tijd! Wauw!

 • Reply
  Willeke
  15 december 2016 at 09:45

  Van harte! Succes!

 • Reply
  Sylvia
  15 december 2016 at 09:44

  Jeetje wat leuk! Gefeliciteerd hoor het is je van harte gegund.

 • Reply
  Dhini
  15 december 2016 at 08:46

  Wat geweldig dat je een baan hebt. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en Heel veel succes met alles.

 • Reply
  Merel
  15 december 2016 at 06:44

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Veel geluk en plezier. Ook gefeliciteerd met de nieuwe stap die je maakt op bloggebied, 30.000 is echt een schitterend resultaat.

 • Reply
  Karin
  15 december 2016 at 06:31

  Gefeliciteerd, spannend! Ik snap helemaal wat je bedoeld, waarom zou je alles uit eigen zak betalen met zulke bezoekersaantallen? Wat werk betreft hoop ik dat je hier beter op je plek bent! Ik woon ook in het Oosten des Lands haha! Zit al vanaf februari thuis, tussendoor mama geworden en nu nog niet volledig hersteld met bekkenklachten. Ben wel aan het solliciteren maar mondjesmaat. Voelt als een soort kruispunt in mijn leven, welke kant wil ik op? Daarom vind ik je verhaal herkenbaar!

 • Reply
  MamaPlaneet.nl
  15 december 2016 at 06:24

  Alllereerst gefeliciteerd met je nieuwe baan Josan. Ik kan me voorstellen dat het allemaal best spannend is. Hoe het in realiteit gaat, dat ga je nog meemaken. Ik hoop dat het je lukt je blog zo bij te houden als je nu doet. En alsjeblieft laat niemand je ooit ambitieloos noemen 😉
  Succes met alle veranderingen!

 • Reply
  Minke - mamaminke.nl
  15 december 2016 at 05:34

  Wat leuk, gefeliciteerd! Wat een leuke veranderingen. Heel veel succes!

 • Reply
  Linda
  14 december 2016 at 22:50

  Wat leuk dat je toch weer gaat werken. Fijn dat je een baan hebt gevonden die aansluit bij je wensen. Veel succes! Ook met de blog.

 • Reply
  Bregje
  14 december 2016 at 22:11

  Tof Josan, gefeliciteerd met je nieuwe baan!
  Ik begin ook in januari aan een nieuwe baan, na 7 maanden thuus. Ik kijk er enorm naar uit!!
  Veel plezier en succes in je nieuwe job!

 • Reply
  Jikke
  14 december 2016 at 22:06

  Gefeliciteerd met je baan. Best spannend lijkt mij om weer aan het werk te gaan.

 • Reply
  Linda
  14 december 2016 at 22:05

  Wat leuk zeg, gefeliciteerd! Ik werkte voorheen minimaal 40 uur in de week. Nu ik moeder ben geworden wil ik dat niet meer. Ik wil optimaal van mijn dochter kunnen genieten. Ik moet naast het moederschap wel deels blijven werken en dat vind ik ook niet erg. Werken brengt heel veel goede dingen op verschillende gebieden, maar je moet er inderdaad wel voldoening uithalen.
  Succes alvast 🙂

 • Reply
  Marjo
  14 december 2016 at 22:03

  Gefeliciteerd met je baan! En gelijk hoor dat je met je blog wat probeert bij te verdienen! Geniet van het jaar met vele mooie dingen in het verschiet!

 • Reply
  Kelly
  14 december 2016 at 22:02

  Wat goed dat je een baan hebt kunnen vinden die aan jou wensenlijstje voldoet! Gefeliciteerd ?

 • Reply
  Ellen
  14 december 2016 at 21:59

  Gefeliciteerd, klinkt leuk!

 • Reply
  Barbara Barendse
  14 december 2016 at 21:51

  Wat leuk, Josian! Een gave baan in combinatie met je hobby, die ook nog eens zo goed gaat!

 • Reply
  Patricia Bouthisma
  14 december 2016 at 21:43

  Wow wat een boel veranderingen. Heel veel succes met alles.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]