Lifestyle

Een nieuw jaar een nieuw mobieltje

26 december 2016
Een-nieuw-jaar-een-nieuw-mobieltje-GoodGirlsCompany

Het lijkt wel een vloek. Vlak voordat ik het abonnement van mijn mobieltje mag verlengen  en een nieuw toestel mag uitzoeken, gebeurt er iets met het oude. Gestolen, vernield… Ook deze keer wist ik weer op wonderlijke wijze van mijn oude mobieltje af te komen… .

Nog maar 4 weken en dan mag ik een nieuw mobieltje uitzoeken. Sinds ik in oktober mijn telefoon verloor, moet ik het doen met een heel eenvoudig exemplaar. Ja, ik weet het, het is een luxe probleem, maar toch….het is behoorlijk irritant.

Afgelopen oktober was het weer zover; ik verloor mijn mobiel. Tot op de dag van vandaag blijft het een groot mysterie. Ik weet niet hoe ik hem heb verloren en ook niet waar. Nou ja dat laatste is niet helemaal waar. Ik weet zo ongeveer waar ik hem heb verloren.

Mijn haat-liefde verhouding met mijn mobieltje

Het was tegen de eind van de middag en ik wilde nog snel een postpakketje op de bus doen. Ik had het adres niet opgeschreven, dus reikte in mijn tasje voor mijn mobiel. WEG!!! Rustig blijven, geen paniek. Die ligt vast gewoon in de auto. Dacht ik. Nadat ik die volledig had uitgekamd, was ik een illusie armer. Ik had hem vanuit huis mee genomen, dus ik moest hem zijn verloren.

Toen ik Miss C in het winkelwagentje stopte, kon ik nog vlug mijn portemonnee van de stoep grissen. Blijkbaar was hij uit mijn tasje gevallen. Nu achteraf denk ik dat dit niet het enige was wat uit mijn tasje viel. Maar hard bewijs heb ik daar niet voor. Je hoort een mobieltje toch vallen? TOCH?! Vandaar dat ik bij alle winkels in het winkelcentrum navraag deed. Maar helaas…er werd niks gevonden.

Geluk bij een ongeluk

Binnen een uur had ik mijn provider aan de lijn die mijn simkaart blokkeerde. Zelf blokkeerde ik een aantal toepassingen die aan het toestel gekoppeld waren. Ik was maar wat blij dat ik een week van tevoren eindelijk een code op mijn toestel had gezet. Daarvoor was hij namelijk zonder code te ontgrendelen. Toch maar weer een geluk bij een ongeluk…

Of misschien was het ook wel gewoon een kwestie van ervaring. Ik ken mijzelf…en dit is al het derde mobieltje die ik kwijtraak, mol of gestolen wordt vlak voordat ik een nieuwe mag uitzoeken.

Drie keer is scheepsrecht

Waar anderen hun tweedehands toestel voor een mooi prijsje verkopen, is mij dat nog nooit gelukt. De vloek begon een aantal jaren geleden. Ik stond in de rij van de kassa te bellen. Uit beleefdheid borg ik mijn telefoon op toen ik aan de beurt was. Toen ik mijn boodschappen had ingepakt en mijn telefoongesprek weer verder wilde zetten, bleek hij weg….blijkbaar gestolen door de persoon achter mij in de rij.

Het daaropvolgende telefoontoestel werd niet gestolen maar door mij gemold. Per ongeluk. Het bleek dat de hippe aluminium look a like beker die in het kerstpakket zat niet waterdicht was. Beetje jammer dat ik daar pas achter kwam nadat ik hem met mijn mobieltje in mijn handtas deed. Oeps!

Vloek of speling van het lot?

Eerlijk gezegd geloof ik niet zo in een vloek. Het gaat maar om een telefoontoestel dus kom op…waar hebben we het over? Als ik eerlijk ben, vind ik het gewoon meer een grappige speling van het lot. Grappig als in een sarcastisch gevoel voor humor want zo ziet ik dat. Andere gebruikers breken regelmatig het glas van hun mobieltje, droppen het in de wc…noem maar op. Bij mij gaat het gewoon ruim 1 ½ jaar goed. Maar zodra ik binnen de kritieke grens van 3 maanden voor verlening kom, gaat het fout. Onverwacht, van de een op de andere dag. Er is geen pijl op te trekken.

Gelukkig heb ik altijd wel een reserve toestel achter de hand maar toch. Mijn huidige is zo basic dat hij om de haverklap crasht. Whats appen met mij is echt geduld hebben. Het kan wel even duren voordat ik reageer…niet omdat ik het negeer, maar gewoon omdat ik de app niet kan openen. Snapchatten? Ik ben er mee gestopt. Eigenlijk met alles wat snelheid- en dus te veel van mijn huidige mobiel- vraagt. Ik doe er gewoon de basic dingen op. Slechte foto’s maken, bellen en kijken hoe laat het is.

Nieuw jaar nieuw mobieltje

Eind januari is het zover. Dan mag ik een nieuw mobieltje uitkiezen. Ik weet nog niet of ik moet gaan voor een Samsung Galaxy S7 of iPhone 7. Tot nu toe was ik altijd helemaal into Android. Maar nu ik een Macbook heb, lijkt het me aan de ene kant handiger om over te stappen op Apple. Ook al kan ik dan geen berichtjes meer sturen naar de smart watch van mijn dochter.

De komende weken zal ik de voors en tegens van verschillende toestellen op een rijtje zetten. Hopelijk kan ik dan snel een keuze maken. En –in elk geval de komende anderhalf jaar- weer genieten van een snel mobieltje.

Welk toestel heb jij en waarom heb je daar voor gekozen? Ben ik echt de enige die zo stuntelt met telefoons of hebben meer mensen deze mooie gave?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

mobiel via Shutterstock

 • Reply
  Maartje
  27 december 2016 at 06:55

  Haha! Ook ok moest een beetje lachen maar dan vooral omdat het redelijk herkenbaar klinkt. Maar bij mij gebeuren zulk soort dingen altijd juist wanneer ik net een nieuwe heb! Zo werd mijn splinternieuwe telefoon een keer na een maand al gestolen (met m’n paspoort, portomonee en hele handzak), vond mijn zoontje het leuk om hem in een emmer vies schoonmaakwater te gooien (ik overal zoeken tot mn man belde en het geluid van heel ver weg maar toch dichtbij kwam, heb m laten maken maar sindsdien crashte hij ook de hele tijd) en heb ik zelf een keer een telefoon in een glas met drank gezet, vraag me niet hoe maar het gebeurde perongeluk. En vorig jaar met kerst had ik nog geen half jaar een iPhone 6 en heeft iemand zonder het mij te laten weten hem waarschijnlijk perongeluk op de grond gegooid met als gevolg een hoop barsten in m’n scherm die ik pas vorige week heb laten maken want hij bleef het doen! Nu heeft mijn man mijn telefoon en heb ik de iPhone 7 gekregen, zeker een aanrader! Ik wil nooit meer terug naar Android. Op een of andere manier werkt een iPhone veel handiger, meerdere handige functies enz. Ook omdat ik in Afrika woon en hier geregeld wat gebeurd of gestolen word is het handig dat mijn man altijd op zijn telefoon kan zien waar de mijne precies is en andersom. Verder heb ik nogal veel megatieve dingen gehoord over de Galaxy 7, ook bij mensen in mijn fam die hem hebben (zoals ineens vastlopen enz). En ook nadat in bet nieuws kwam dat hij kon ontploffen (kijk maar op youtube voor voorbeelden (auto’s en alles uitgebrand) ben ik blij dat ik een iPhone heb. Zo dit was mij ellenlange verhaal, sorry! Maar vond het nogal grappig dat ik niet de enigste ben die zulk soort dingen beleeft hihi. Succes met het uitzoeken van een nieuwe en alvast veel plezier ermee en laten we samen hopen voor de komende 2 jaren dat we hem wel (heel) kunnen houden!

  • Reply
   Josan
   27 december 2016 at 08:06

   Dank je wel voor het advies Maartje! Leuk om te zien dat er ook iemand helemaal uit Afrika voorbij komt op mijn blog. Zo’n track en trace systeem heb ik ook echt nodig. Had inderdaad gehoord over die ongelukken met de Galaxy 7. Dus ik denk dat ik mijn keuze wel hebn gemaakt.

 • Reply
  Anja Laemers
  27 december 2016 at 00:22

  Hahaha, sorry dat ik moet lachen, maar leest lekker weg 😉 Ik ben helaas een keer van mijn geliefde telefoon verlost door iemand die het nodig vond mijn telefoon uit mijn zak te pikken en wel met Kerst! De dief was nog brutaal ook, want toen ik mijn eigen nummer draaide kreeg ik de dief gewoon aan de lijn! Momenteel heb ik geen hip toestel, gewoon een Samsung (GT nog iets), gekregen van manlief, maar is voldoende: ik kan internetten, whatsappen, bellen, smsen enz. Moet wel eerlijk bekennen: had de telefoon amper of hij is uit mijn tas in de emmer met water van de honden gevallen. Snel eruit gevist, gedroogd en gelukkig deed hij het gewoon weer. Succes met het kiezen van het juiste toestel, kan je helaas geen advies geven 🙂

  • Reply
   Josan
   27 december 2016 at 08:04

   Oh er mag om gelachen worden hoor. Achteraf kan ik er altijd wel om lachen. Ik vind het leuk om te lezen dat ik niet de enige ben.
   Dat van die dief die opneemt, dat vind ik ook erg brutaal.Waar haalt hij het lef vandaan. Tot nu toe (fingers crossed) zijn mijn kinderen er nog nooit verantwoordelijk voor geweest dat hij kapot ging.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]