Meisjeskleding

New in: Develab winterschoenen

10 november 2015
Develab winterschoenen- kinderschoenen-GoodGirlsCompany-waar let je op bij het kopen van kinderschoenen

Op goede kinderschoenen bezuinig ik niet. Het zijn wel de voeten van mijn kinderen en daarmee hun basis. Goede schoenen kunnen voetklachten voorkomen. Maar het omgekeerde is ook zeker waar. Mijn beide oudste dochters hebben allebei hele smallle voeten. Na jaren kinderschoenen gekochten te hebben, weet ik inmiddels; meestal kom ik uit op merkschoentjes. Zo hebben beide dames al verschillende schoenen van het merk Develab versleten. Stevige maar ook modieuze kinderschoenen. Eigenlijk alles wat aan kinderschoenen ontbrak toen ik klein was en mijn ouders tot mijn grote verdriet van die lelijke degelijke kinderschoenen kochten. Nee dan heeft mijn dochter het een stuk makkelijker. Van Develab ontving ze een paar stoere stappers voor deze winter.

Develab kinderschoenen-GoodGirlsCompany-waar let je op bij het kopen van kinderschoenen

Noem me een beetje raar, maar als de zomeruitverkoop nog volop in gang is, loop ik al koortsachtig van schoenenwinkel naar schoenenwinkel. Kijken, voelen en vragen. Jarenlange ervaring in het kopen van schoenen voor mijn kinderen heeft mij geleerd: je kan nooit op tijd genoeg beginnen.

Develab winterschoenen-GoodGirlsCompany

 

Mijn ervaringen met Develab

We verslijten vele schoenenwinkels en verkoopsters tijdens het passen van kinderschoenen. Miss G moet een jaar of 4 zijn geweest toen we met Develab in aanraking kwamen. Het werd winter en ze moest nieuwe laarzen hebben. Een ramp! Niet alleen is mijn dochter heel lang, ze heeft ook hele smalle benen. Elke kinderlaars zat alsof ze Klein Duimpje in de zevenmijlslaarzen was. Totdat we uiteindelijk een kuit hoog exemplaar van dit schoenenmerk vonden. Het zat als gegoten. Ik was meteen verkocht. Ook het jaar daarop kochten we eenzelfde soort laars. Alleen nu een maat groter. Sindsdien behoort het tot een van mijn favoriete merken kinderschoenen. Of het nu zomer- of winterschoenen zijn.

Develab kinderschoenen-GoodGirlsCompany-kinderschoenen kopen

Voor Miss B ontving ik een paar winterschoenen van Develab. Enkel hoog met zowel een veter als ritssluiting. Door deze laatste kan je de schoen goed openen. Iets wat ik zelf wel heel erg prettig vind. Mijn dochter heeft er een handje van om haar voet met grof geweld in een schoen naar binnen te proppen als hij niet makkelijk opent. Alles wat het aantrekken van haar schoenen vergemakkelijkt, ontvang ik met open armen. Bovendien zijn de veters ook te leuk. Zwart met een subtiel draadje van goud er doorheen! Stoer en meisjesachtig tegelijk.

 Develab-winterschoen-GoodGirlsCompany-kinderschoenen-kopen

Maar het meest in het oog springt natuurlijk het stoere tijgerpatroon. Lekker opvallend bij donkere winterkleding. Dit jaar draait de wintercollectie van Develab sowieso om het mixen en matchen van subtiele details en fabrics. Zo vind je op de hak ook subtiele metallic accenten. Heerlijk aan Develab vind ik dat schoenen een bumper hebben. Althans zo noem ik het stootrandje aan de voorkant. Iets wat schoenen van mijn middelste dochter echt wel nodig hebben. In haar dromen huppelt ze elegant op ballerina’s. In de praktijk holt, rent en kruipt ze door modder, gras, zand en klautert ze in bomen. Het is dan altijd fijn om te weten dat haar schoenen tegen een stootje kunnen.

Waar moet je op letten bij kinderschoenen kopen-GoodGirlsCompany

5x waar let je op bij kinderschoenen kopen?
pas beide schoenen. Bij allebei mijn dochters is de ene voet een beetje groter dan de ander. Niks is zo irritant achteraf ontdekken dat de schoenen voor de iets grotere voet toch aan de krappe kant zijn.
zorg dat de schoenen goed zitten. Kindervoeten mogen een beetje ruimte hebben om te groeien, maar als ze bij elke stap uitschieten, is er ook wat mis.
een sluiting die ze zelf dicht kunnen doen. Zodra je kinderen hun veters kunnen strikken, kan je je amper voorstellen dat er een tijd was waarop ze hier niet mee uit de voeten konden. Die bestaat. Daarom vond/vind ik het belangrijk om een sluiting te kiezen waarmee ze zelf uit de voeten kunnen.
kies voor leer. Dit natuurlijke ventileert beter. Bovendien biedt het meer stevigheid en flexibiliteit voor je voeten.
een goed profiel voor stevige grip. Vooral voor winterschoenen vind ik het belangrijk dat de zool niet te glad is en een goede grip biedt. Als het glas is, is een buikschuiver namelijk zo gemaakt.

Waar let jij op bij de aanschaf van kinderschoenen? Koop je wel eens kinderschoenen online?

 • Reply
  bodyafterbabynl
  10 november 2015 at 12:04

  Mijn dochtertje draagt nog geen ‘echte’ schoenen aangezien ze 7 maanden is, maar ik weet nu al dat het vinden van een goed paar schoenen een drama is haha! Ik vond een winterjas uitkiezen al heel erg moeilijk, laat staan schoenen. Ik bereid me alvast voor haha!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  10 november 2015 at 10:53

  Dit merk ken ik helemaal niet! Ik durf niet online kinderschoenen te kopen want ik vind dat je toch echt wel even moet passen voor je koopt.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!