Uitstapjes met kinderen

Negenmaandenbeurs 2018 | Groente en Fruit plein

15 februari 2018
Negenmaandenbeurs 2018 Groente en Fruit plein

Tijdens de Negenmaandenbeurs kan je je op het Groente en Fruit plein laten bijscholen over gezonde voeding voor jouw kindje en jouw gezin. Op het Groente en Fruit plein staat namelijk elke dag een andere kleur groente en fruit centraal om zwangeren en kersverse ouders te inspireren om meer groenten en voldoende fruit te eten.

5 dagen lang krijgen aanstaande en kersverse ouders gratis tips en recepten aangereikt. Ook worden er maar liefst 5.000 stuks groenten en fruit uitgedeeld. Kies voor rode bieten, gele kerstomaatjes, oranje sinaasappels, witte pastinaak of groene kool.

Het belang van groente en fruit tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent en er na is het voor moeders extra belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Zo voel je jezelf beter, want een zwangerschap kost energie. En het werkt twee kanten op. Want goede voeding zorgt er voor dat de baby alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt via zijn moeder. Goede voeding voor het kind begint namelijk al tijdens de groei in de buik. Sterker nog, zelfs al vóór de conceptie! Huisarts Tamara de Weijer, ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit: “Kies je voor meer gevarieerd eten tijdens de zwangerschap met kleurrijke groenten, dan eet je kind later ook meer kleur. Daar pluk jij als ouder weer de vruchten van”. Een goede start begint dus bij een voedzaam eetpatroon. Dit zorgt voor een gezonde ontwikkeling van je kind.

Het Groente en Fruit plein

Meer groente en fruit eten lijkt lastig. Zeker als aanstaande en kersverse ouders heb je andere dingen aan je hoofd. Daarom moet het zo makkelijk mogelijk zijn. Op het Groente en Fruit plein laten ze zien dat het leuk, lekker en makkelijk kan. Zo zal Gees van Asperen van GoodBabyFood, tijdens de beurs inspirerende proef- en beleefworkshops even. Naast de informatieve en interactieve workshops zijn er 15 betrokken moeders aanwezig op het plein. Samen geven zij bezoekers allerlei tips en handigheidjes mee.

Elke dag krijgt de bezoeker een goodie. Dit kunnen groene courgette of gele kerstomaatjes zijn. Inclusief recept, zodat aanstaande ouders thuis direct aan de slag kunnen met verse voeding.

Het Groente en Fruit plein vind je op het PuurBabyPlaza in hal 8, standnummer PBP.08.

Openingstijden Groente en Fruit plein

Het Groente en Fruitplein is een initiatief van Gees van Asperen en Tamara Peers van GoodBabyFood, versterkt door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). In samenwerking met Het Voedingscentrum, Ga voor Kleur, het 9 Maanden Menu, Ekoplaza, Kosmos Uitgeverij, GroentenFruit Huis, Veggipedia, Koppert Cress, Eosta, Tommies Snoep- en Snackgroenten, Biobeta, Nature’s Pride, VanPuttenAgro, Arenosa-Van Geffen, American Sweet Potato en de Negenmaandenbeurs.

De Negenmaandenbeurs is van 21 t/m 25 februari in Amsterdam Rai. Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 18.00 uur. Donderdag en vrijdag van 11.00 – 22.00 uur.

Programma Negenmaandenbeurs 2018

  • 11.00 – 15.00 uur: De beste voeding voor aanstaande mama’s & papa’s – Wat je juist wél mag eten voor jezelf en de baby op komst – door het 9 Maanden Menu
  • 15.00 – 18.00 uur: Ga voor kleur, begin bij de wortel – Smaakvolle en kleurrijke babyhapjes – door GoodBabyFood
  • 18.00 – 22.00 uur: Van kleine spruit tot toffe peer – Groente en fruit om van te groeien – door Gees van Asperen
  • De workshops zijn gratis te volgen, duren 10 minuten en vinden elke dag van de beurs doorlopend plaats.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]