Family Diary Persoonlijk

Neerwaartse spiraal

30 september 2015
Neerwaartse spiraal-GoodGirlsCompany-omgaan met teleurstellingen

Dat ik in een neerwaartse spiraal zat, was me wel duidelijk. Ik had er behoorlijk het land in. Niks voor mij. Ik heb altijd bergen energie, een onwrikbaar geloof in willen is kunnen en een doorzettingsvermogen van hier tot Tokyo. Als het niet linksom gaat dan wel rechtsom. Maar al 2 weken lang lukte het mij maar niet. Na verschillende keren opnieuw proberen was ik er eigenlijk wel klaar mee en moest ik mijn nederlaag erkennen.

Ooit las ik dat er na hoogtepunten, dieptepunten volgen. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Toch was ik hier niet op voorbereid. Ik had namelijk een reuze goed idee. Vond ik. Maar de uitwerking was wat minder gelukkig.

Het begon zo’n twee weken geleden. Ik wilde een leuk filmpje maken voor het kraamfeest en opdragen van Miss C in de kerk. Man had het liedje uitgezocht en ik de foto’s. Het was een mooie samenwerking geworden. Ik hoefde alleen maar even het filmpje te maken. Appeltje eitje want: hey, ik ben een blogger. Alles ging goed totdat ik een gratis programma downloadde. Toen begon de ellende. Een druk op de knop later was ik een aantal mooie virussen rijker. Mijn computer was onbruikbaar. Wat ben je daar in de praktijk toch afhankelijk van. Bloggen, internetbankieren? Het was allemaal onmogelijk. Nou ja het kon wel, maar ik vertrouwde het voor geen meter. Ook al schakelde een bevriende ICT’ alle virussen uit. Een bleek zo hardnekkig dat er niks anders op zat om mijn hele computer te formateren. Een heel proces op zich. Wat was ik dankbaar dat de man van een digidinnetjes uit mijn app groepje een ICT’er is en mij er doorheen kon loodsen. In normale omstandigheden had ik het vast heel leerzaam gevonden. Nu zat er niks anders op dan alles opnieuw op mijn computer te installeren. Wat een rot klus!

Gedoe met computerprogramma’s

In de dagen die volgden installeerde ik opnieuw tientallen computerspellen en programma’s. Overdag werkte ik. In de avond wilde ik liever bloggen dan programma’s installeren. Maar er zat niks anders op. Sommige programma’s had ik nodig. Maar ik bleef gedoe houden met computerprogramma’s. Productcodes die niet werkten, programma’s die na installatie niet werkten. Video’s waar ik al aan begonnen was die onbereikbaar bleken. Ik wist niet waar het aan lag, maar wel dat ik het inmiddels niet meer leuk vond. Ik kan er zo slecht tegen dat als ik mijn best ergens voor doe, dat het niet werkt. Gek genoeg denk ik toch dat als ik 100% geef het wel goed komt en nu bleek dat niet het geval. De filmpjes zijn nog steeds niet gemaakt. De blogs zijn inmiddels gedateerd en ik baalde als een stekker.

Ik ben moe(der)!

Naast gedoe met computerprogramma’s moest ik ook behoorlijk wennen aan mijn nieuwe leven. Hoewel ik gisteren de positieve kanten belichtte van een niet slapende baby betekent dat niet dat ik onvermoeibaar ben. Hoewel ik ‘s ochtends heel vertederd naar Miss C lig te kijken, wil dat niet zeggen dat ik na al die weken soms niet moe ben. In sommige weekenden wil ik stiekem eigenlijk alleen maar de hele dag in mijn bed ligggen. Maar die rust heb ik niet. Uiteindelijk vind ik dat ook zonde van mijn weekend. Het vliegt immers al voorbij dus laat ik er dan maar het beste uithalen.

Dat deed ik. Op een goede zondagmiddag maakte ik samen met Miss B en Miss C een wandeling op de heide. Even mijn gedachten op een rijtje zetten. Wanneer je geen invloed hebt op de weg die je loopt, kun je wel invloed hebben op hoe je hem bewandelt. En ik kwam tot de volgende inzichten:

 1. probeer rust te nemen. Moeder van 3 kinderen, echtgenote, 32 uur per week werken, 3 kinderen, 2 vrijwilligersbaantjes, een blog, zondagschooljuffrouw…het zijn heel wat functies en titels voor mij. Tijd om te kijken wat mij écht energie geeft en wat ik beter af kan stoten omdat ik er als een berg tegenop zie.
 2. je bent nog aan het ontzwangeren. Dat vergeet ik ook wel eens. Het lijkt al weer een hele tijd geleden, maar het is nog maar 17 weken geleden. Het gaat goed, maar ik moet mijzelf ook de tijd geven om weer een beetje in het ritme te komen.
 3. zoek naar dingen waar je blij van wordt. Mijn gezin, schoon beddengoed, zonovergoten zaterdagen in september een lekker warm bad, leuke programma’s op Netflix en bloggen. Dat laatste kan ik niet meer zo doen als enkele weken geleden. Daar werk ik teveel uren voor. Het is nu ook dat ik besef dat ik het wel heel leuk vind. Maar dat ik het niet meer zo kan doen als eerst, betekent niet dat ik het helemaal niet kan doen. Ik moet gewoon mijn momenten pakken.
 4. accepteer dat het blijkbaar even zo’n fase is. Toen ik accepteerde dat ik blijkbaar even een mindere periode had, viel het ook veel makkelijker te accepteren. Blijkbaar is het even zo. Dat erkennen is een stuk minder vermoeiend dan kunstmatig blij te moeten zijn.
 5. Wees lief voor jezelf. Ken je dat? Je bent eerder je eigen grootste criticus dan vriend. Ook wat je over jezelf zegt, heeft invloed op hoe je je voelt. Dus wees lief voor jezelf. Door een opmerking van een andere blogger, besefte ik weer dat het voldoende is om mijzelf te zijn. Ook al betekent het dus af en toe dat ik stuntelig ben en domme dingen doe.
 6. Wees positief lerend. Yep, het was misschien stom om een virus te downloaden, aan de andere kant heb ik nu wel zelf 2 recovery cd’s gemaakt. Iets wat ik nooit eerder deed. Ik heb mijn computer een stuk beter leren kennen. Enne tot nu toe ken ik heel wat manieren die niet werken. Ooit moet ik er achter komen wat werkt.

Dus dit waren de inzichten die ik kreeg na mijn periode. Ik leg voorlopig de lat minder hoog voor mijzelf. Bloggen vind ik leuk en blijf ik doen, maar ik laat mij niet opjutten door bezoekersaantallen en grootse samenwerkingen. Het is even wat het is en dat heb ik geaccepteerd.

Q. Heb jij ook wel eens een mindere periode gehad? En wat doe je dan om uit je neerwaartse spiraal te komen?

 • Reply
  Van werkende moeder naar huisvrouw een carrierevrouw vertelt
  13 april 2016 at 06:47

  […] kwam dat ik bloggen, 32 uur per week werken en 3 kinderen wel dacht te kunnen combineren. Dat ik niet zo lekker in mijn velletje kwam te zitten, was dan ook niet zo verwonderlijk. De enige manier om er mee om te gaan was door […]

 • Reply
  Miss C 5 maanden - GoodGirlsCompany
  24 oktober 2015 at 06:01

  […] is dit een hele rare maand geweest.  Er waren een aantal momenten waarop ik mij totaal niet lekker voelde. Nog steeds heb ik last van een irritant kriebelhoestje. Doordat ik zelf niet lekker in mijn vel […]

 • Reply
  Nicole
  30 september 2015 at 09:43

  Mooie punten en inderdaad, wees lief voor jezelf!!

 • Reply
  Karen
  30 september 2015 at 09:42

  Bloggen is (voor jou) maar een hobby toch? Ik zou je lekker focussen op de dingen die er echt toe doen. Mindere periodes zijn heel herkenbaar. Wees lief voor jezelf en neem je rust.

 • Reply
  Sylvie
  30 september 2015 at 07:34

  Hoop houden, niet altijd makkelijk! In deze moeilijke periode probeer ik de lat niet te hoog te leggen. Wat minder poetsen en bloggen en focussen op de écht belangrijke dingen. En al jouw punten natuurlijk 😉

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness

Dit zijn wij!