Gelderland Museum Nederland video en vlogs

100 jaar Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

18 juli 2018
Zomerprogramma Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem bestaat 100 jaar. Op vrijdag 13 juli 1918 opende het museum haar deuren. En honderd jaar laten bezocht ik samen met Miss C het museum gratis. Nu het zomervakantie is, is deze openlucht tentoonstelling het ideale dagje uit met kinderen. Of je dit jaar nu in eigen land op vakantie gaat of lekker thuisblijft.

Dat we precies op de honderdste verjaardag het Nederlands Openluchtmuseum bezochten, was vooral toeval. Ons speelafspraakje ging niet door.

Video 100 jaar Nederlands Openluchtmuseum

Klik hier als de video niet goed wordt weergegeven.

Het Nederlands Openluchtmuseum

Ik moest dus even improviseren en wilde eens wat anders dan Burgers’ Zoo. Het Openluchtmuseum ligt aan de zelfde weg in Arnhem. Met een dierentuinabonnement schijn je er korting te krijgen. Ik was nog nooit in dit Gelders Museum geweest dus wilde ik het wel even proberen. Uiteindelijk brachten we gratis aan bezoekje aan het Nederlands Openluchtmuseum. Hoe? Toen we onderweg waren naar de entree werd ik aangesproken door een lieve mevrouw die een kaartje over had. Of ik al kaartjes had en anders deze wilde hebben? Dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Hier zat ook een gratis parkeerkaart bij.

Museum Gelderland

Openingstijden en entreeprijzen Openluchtmuseum

Tijdens de zomerperiode is het Openluchtmuseum dagelijks open van 10:00 – 17:00 uur. Een ticket kan je het beste online bestellen in plaats van aan de kassa. Dan zijn de prijzen als volgt:

OnlineKassa
Volwassenen (vanaf 13 jaar)17,5019,-
Kind 4 t/m 12 jaar14,5016,-
Kind t/m 3 jaargratis
Parkeerkaart
Combiticket Burgers’ Zoo volwassenen35,-
Combiticket Burgers’ Zoo kinderen30,-

Kijk hier voor meer informatie.

Zomerprogramma

Als je nog een leuk uitstapje zoekt voor de zomervakantie is het Nederlands Openluchtmuseum de moeite waard. Allereerst is er natuurlijk het landschapspark boordevol Nederlandse geschiedenis. Alleen daar kan je al een hele dag mee vullen. Je waant je terug in de tijd met bijvoorbeeld een huis uit de jaren ’70. Mag bier proeven in de brouwerij en op het Zaanse Plein kunnen kinderen lekker hun energie kwijt.

Maar er is ook een speciaal zomerprogramma. Boordevol activiteiten voor grote en kleine kinderen. Zo zijn er voor kinderen allerlei leuke speurtochten. Zoals Dag van Deetje en Onopgeloste Zaken. Meer informatie hierover kan je ophalen bij het Servicepunt.

100 jaar Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Hooien in het Openluchtmuseum

Een van de activiteiten die ik samen met mijn peuter probeerde, was hooien. Op de boerderij is er altijd werk aan de winkel. Dus stroopten wij onze mouwen op en meldden ons bij de boerin. Zij gaf ons een set waarmee we eigenhandig een stellage konden maken waarop het hooi kan drogen. Goed de gebruiksaanwijzing lezen en bouwen maar! Daarna was het tijd om met de hooivork het hooi op de stellage te draperen. Super leuk om te doen. Ook in de brandende zon.

tram Openluchtmuseum toegankelijk voor rolstoel

Ritje in de tram

Een dagje uit naar het Openluchtmuseum neemt je mee op een reis door de tijd. Je kan het park te voet bezoeken (eventueel voorzien van kinderwagen) maar ook door een ritje in de tram te maken. Het handige van de tram is dat hier ook buggy’s en kinderwagens in passen. De tram stopt op verschillende haltes zoals bijvoorbeeld Landgoed. Vanaf mei tot en met september 2018 rijdt de RET (Rotterdamse Elektrische Tram) aanhanger 1050. De tram is zo gemaakt dat het ongeveer 7 rolstoelen kan vervoeren.

Indisch Achtererf

Indisch Achtererf

Vanaf het plein bij de Westerstraat namen we de tram naar de halte Landgoed. Een van de hoogste punten in het park. Hier stapten we uit om het Indische Achtererf te bezoeken. Maar voordat we hier waren, kwamen we eerst langs de theekoepel. In het theehuis worden verhalen uit de Afro-Caribische vertelcultuur van de spin Anansi vertelt. Je leert over de oorsprong van de verhalen en het Nederlandse slavernijverleden. Het Indisch Achtererf is een groene oase. Hier vind je veel herinneringen aan het leven in Nederlands-Indië. Miss C vond er een fietsje waar ze natuurlijk op moest.

Kindererf Openluchtmuseum

Kindererf

Vanaf halte Landgoed kan je te voet naar het gebied Lint lopen. Hier vind je onder andere het kindererf. Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen hier allerlei leuke keuterboer-activiteiten doen. In de stal en op het erf. Zoals een koe melken met de hand. Maar ook wassen met een wasbord. Daarnaast zijn er oudhollandse spelletjes zoals steltlopen, hoepelen en paardje rijden.

Feest! In Nederland

Feest! In Nederland

Wat Lint ook een bezoekje waard maakt, is de vrolijke familiepresentatie Feest! In Nederland. Hier leren kinderen van alles over Nederlandse feesten, maar ook over feesten uit andere culturen. Hier gebracht door mensen uit andere landen. Samen met je (groot)ouders of vrienden ga je aan de slag om de perfecte party te organiseren. Zo doe je het volgende:

 • Eten maken dat bij een feest hoort
 • Een huiskamer feestelijk versieren
 • Je speelt een feestverhaal na dat met een camera wordt opgenomen zodat je deze thuis terug kan kijken.
 • je leert bij de dansgame een feestelijke dans.

De activiteit Feest! In Nederland is mogelijk op:

 • Woensdagmiddag tussen 13.15 en 16.30 uur.
 • Zaterdag, zondag, officiële feestdagen en officiële schoolvakanties tussen 10.00 en 16.30 uur.

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Canon van Nederland

Als laatste vind je in het Nederlands Openluchtmuseum ook de Canon van Nederland. Een presentatie die de hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis laat zien. Zelf had ik er al wel het nodige over gehoord, maar ik had het nog nooit in het echt gezien. De reis door de geschiedenis laat je authentieke objecten zien aangevuld met digitale media. Erg veel digitale media naar mijn mening. Persoonlijk vond ik het erg veel prikkels en geluid. Maar Miss C keek haar ogen uit en vond het fantastisch dat ze overal aan mocht zitten.

Ben jij al eens in het Nederlands Openluchtmuseum geweest?

Leuke uitjes tijdens de zomervakantie

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Nicole Orriëns
  20 juli 2018 at 10:46

  Wauw, ik wist niet dat het al zo oud was zeg! Ik ben er al een hele tijd niet meer geweest, maar ik vind het altijd een mooi museum.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!