Bloggen Lifestyle

Nationale Mamabloggers Dag + winactie

10 september 2016
nationale-mamabloggers-dag_winactie_winactie

Vandaag is de eerste Nationale Mamabloggers Dag. Op deze dag willen we de verschillende mamabloggers even in het zonnetje zetten. Daarom hebben we een bloghop georganiseerd. Zo kan je naast je mijn blog ook nog leuke andere bloggers ontdekken. In mijn artikel link ik naar twee andere bloggers. Zij hebben ook een eigen

Ooit begon ik mijn blog als hobby. En ik heb heel lang voorgehouden dat het een ‘uit de hand gelopen’ hobby is. Maar klopt dat eigenlijk wel? Als ik kijk hoeveel tijd maar ook geld er inmiddels in gaat zitten, is het meer dan een hobby. Hoewel bloggens inmiddels ‘in’ is, heeft het een een tijdje geduurd voordat ik mij er comfortabel bij voelde om er iets meer over te vertellen.

Waarom Nationale Mamabloggers Dag

Denigrerende opmerking zoals “Goh, jij krijgt zoveel gratis ik denk dat ik ook maar een blog begin!”, krijg ik nog steeds wel. En soms heb ik ook te maken met mensen die het totaal niet snappen. Waarom zou je je leven op internet gooien?  Dat zijn de minder leuke kanten van bloggen. En dan heb ik het nog helemaal niet gehad over malafide partijen die je benaderen en hun beloftes niet nakomen. Of voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, want menig blogger bereikt per maand duizenden mensen dus veel bedrijven zijn geïnteresseerd in dat commercieel succes. Maar er voor betalen willen ze niet. Terwijl menig blogger meer bezoekers trekt dan de websites van grote bedrijven. Nationale Mamabloggers Dag is ook een mooi moment om de wereld te laten zien wie wij zijn.

nationale-mamabloggers-dag_goodgirlscompany_vrolijke-vriendjes

Het stadium hobby ontgroeit

Waar bloggers er in het buitenland van kunnen leven, is dat in Nederland moeilijk. Een enkeling daargelaten. Maar ik behoor daar niet toe. Tot nu toe kost mijn hobby mij meer dan dat het mij oplevert. Een spiegelreflexcamera, daglichtlampen, vlogcamera, nieuwe computer, reis- en benzinekosten voor bezoeken van events en voorstellingen en vaak genoeg ook gewoon zelf producten kopen om iets over te schrijven. En dan heb ik het helemaal nog niet gehad over de tijd die er in zit. Ik zit zelden met mijn man ‘s avonds gewoon rustig op de bank. Ik schrijf, fotografeer en film. Soms tot diep in de nacht. Op vrije dagen, probeer ik recepten, test ik DIY ideeën. In de winkel kijk ik naar spullen die ik kan gebruiken voor foto achtergronden. Zoals je ziet, ben ik er constant mee bezig. Waarom? Omdat ik het zo leuk vind!

Wat levert bloggen mij op?

 •  schrijven. Ja ook als ik een writersblock heb, daag ik mijzelf uit om iets te schrijven.
 • blijven ontwikkelen. Wat jullie aan de voorkant zien, ziet er aan de achterkant heel anders uit. Maar techniek zit ook in mijn camera of de programma’s waar ik mee werk. Hoewel ik altijd een beetje onzeker word van nieuwe dingen, pak ik dingen heel snel op als ik het leuk vind en echt wil leren. Vorig jaar werd ik nog afgewezen door een bureau omdat mijn foto’s te slecht waren. Inmiddels heb ik bewezen dat ik dat beter onder de knie heb.
 • kennis. De eerste keer dat ik een video maakte…tja dat was bijzonder zal ik maar eerlijk toegeven. Ze staan nog steeds wel op mijn Youtube kanaal. Gelukkig ben ik heel wat vooruit gegaan. Inmiddels kan ik met verschillende edditingprogramma’s werken.
 • creativiteit. Ik ben altijd enigszins creatief aangelegd en dat kan ik hier volledig in kwijt. Fotograferen, tekst en beeld combineren. Super leuk!
 • doorzettingsvermogen. Bloggen ook vaak teleurgesteld worden. Soms typ ik een artikel waar ik hart en ziel in zet maar wat blijkbaar niet aanslaat. Kan gebeuren. Ook kan het zijn dat iedereen voor iets wordt uitgenodigd behalve ik. (Mijn blognaam lijkt namelijk meer op die van een escortservice ;-)) Inmiddels laat ik mij daar niet meer door uit het veld slaan.
 • duurzame contacten. De eerste keer dat ik benaderd werd om samen te werken, was ik verbaasd. Nu een aantal jaren verder en ook de schaduwzijde daarvan ervaren te hebben, ben ik ook kritischer waar ik wel mee geassocieerd wil worden en waarmee niet. De beste samenwerkingen vind ik degenen waarbij ik ook echt een relatie met een bedrijf kan opbouwen
 • voldoening. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik 10.000 bezoekers per maand bereikte. En ik kreeg bijna een hartverlamming toen ik 10.000 lezers op één dag had vanwege dit artikel.Het gaat me vaak helemaal niet om aantallen, maar het is wel gewoon heel tof en een bekroning van al die avonden werk.
 • vrienschappen met andere bloggers.

Hop ’till you drop naar het volgende blog

Een van de leukere dingen vind ik ook het contact met andere bloggers. We spreken elkaar dagelijks en zien elkaar (inclusief kinderen) op events. Het lukt mij niet dagelijks bij iedereen een reactie achter te laten, maar ik probeer bij enkelen wel dagelijks bij te lezen. En soms zet een online vriendschap zich ook nog echt om in een offline vriendschap. De meiden met wie ik een leuke klik heb en een warm hart toedraag weten dat (waarschijnlijk) ook wel.

Op deze Nationale Mamabloggers Dag wil ik even twee meiden in de spotlight zetten.

Allereerste Biana van fulltimemama. Een echt paardenmeisje met een hele beestenbende thuis. Daarnaast is Bianca ook nog eens erg creatief. Ik ontmoette haar tijdens een event. Sindsdien volg ik haar blog en kijk Snapchat filmpjes.

De andere blogger is Rory van 40envoorheteerstmoeder. De titel van haar blog vertelt precies waar het over gaat. Veel mamabloggers zijn mid 20. Daarom vind ik het leuk dat zij juist over haar ervaringen als jonge moeder op latere leeftijd vertelt. Bovendien is ze ook nog eens heel aardig en bescheiden.

Ga bij bovenstaande bloggers echt even kijken om te zien welke prijs zij weggeven. Bianca geeft een krijtbordkroontje en een leuk setje armbanden weg. Rory geeft het boek ‘Zwanger, the true story’ van Charlotte Beumer weg.

nationale-mamabloggers-dag_vrolijke-vriendjes_prinses-penny

Wat ik mooi vind aan Vtech

Hoewel er wel 50 bloggers meedoen aan de Nationale Mamabloggers Dag, mochten we allemaal zelf kiezen wat voor een soort blog we wilden schrijven. Meestal ben ik niet echt persoonlijk *werken we aan*, maar deze keer leuk het me leuk om een stukje persoonlijk gedachten te combineren met een review.

Ik ben al ruim 9 jaar moeder. In die jaren heb ik heel wat speelgoed zien komen en ook gaan. Vtech was van begin af aan al een van onze favoriete speelgoedmerken. Miss G speelde altijd met van die beestjes. Als je ze in een soort van huisje op stoelen zette, maakten ze allemaal een ander geluid. Volgens mij bestaat dat tegenwoordig niet meer.

Ook Miss C heeft het nodige speelgoed van Vtech. Zoals een tablet maar ook een Magisch Droompopje. Hier slaapt ze elke avond en elk middagdutje mee. Voor de Nationale Mamabloggers Dag kreeg ik van Vtech Prinses Penny & Eenhoorn opgestuurd. Ik was meteen verkocht. Penny is namelijk een donker popje. Het is ontzettend lastig om poppen en speelgoed te vinden waar mijn dochters zich mee kunnen identificeren. En donkere prinsessen zijn net zo zeldzaam als eenhoorns. Daarom vind ik het mooi dat Vtech een donker poppetje heeft.

Prinses Penny & Eenhoorn

Vrolijke Vriendjes Prinses Penny is een ondernemend meisje. Het speelsetje bevat 6 melodietjes en 3 gezongen liedjes. Prinses Penny moedigt je kind aan om op ontdekkingstocht te gaan en haar fantasie te gebruiken. Naast popje bevat de verpakking ook nog twee eenhoorns. Een grote waar de prinses op rijdt. Maar ook een lieve kleine baby eenhoorn die op een karretje wordt voortgetrokken. Dit speelsetje kun je in combinatie met alle andere Vrolijke Vriendjes setjes gebruiken. En heb je als ouders even genoeg gehad van het vrolijke geluid? Er zit een automatische uitschakeling op.

nationale-mamabloggers-dag_vrolijke-vriendjes_prinses-penny-en-eenhoorn

Nationale Mamabloggers Dag winactie

 

In samenwerking met Vtech mag GoodGirlsCompany Prinses Penny & Eenhoorn van de Vrolijke Vriendjes. Wat je daar voor moet doen?

 • Like GoodGirlsCompany op Facebook
 • Laat in de reactie hieronder je naam achter (met een geldig e-mailadres) en een enthousiaste reactie natuurlijk

Extra kans maken?

Deel deze actie op Facebook, Twitter of Instagram met de hastag #nmbd2016

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. Deze actie loopt tot en met 24 september. Op 26 september maak ik de winnaar bekend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Fleur
  23 september 2016 at 23:31

  Wat een leuke prijs! Ik doe graag mee voor Kate.

 • Reply
  Rory
  23 september 2016 at 14:42

  Whut? Ik was al langs gehopt maar helemaal vergeten een reactie te geven. Dank voor je mooie introductie. Je hebt er sowieso een mooi en uitgebreid artikel van gemaakt. En een supermooie prijs! Ik sla even over maar wilde op het allerlaatste moment nog even langs’hoppen’. Fijne dag nog!

 • Reply
  Kristel
  21 september 2016 at 23:00

  Ik maak graag een kans. Dan komt hier een meisjes droom uit 🙂

 • Reply
  Claudia
  20 september 2016 at 19:12

  Oh wauw wat zou ik deze graag willen winnen zeg. In een woord GEWELDIG. Dat wordt duimen draaien de komende dagen. Wat is ze cute zeg.

 • Reply
  Miranda de Jong
  19 september 2016 at 21:18

  Wat een leuk geschreven blog weer zeg! Je blog dat zoveel bezoekers trok heb ik even naar gekeken en het viel me op dat het juist die blog is waar ik een stukje aan heb bijgedragen (bloos). Wat leuk om te lezen dat het zo veel bezoekers heeft getrokken zeg! Ben best benieuwd of er ook bedrijven zijn die daar een reactie op hebben gegeven…
  Oja ik doe natuurlijk graag mee aan deze leuke winactie, voor ik het vergeet 😉

 • Reply
  Jolein koolske
  16 september 2016 at 23:28

  Oh wat super schattig voor een vriendin van me wie pas is bevallen van een heeeeel knap dochtertje 😍 Zou echt leuk zijn voor haar !

 • Reply
  Mariska van Lochem / Mariska Giulianojazzlyna
  16 september 2016 at 22:47

  whaha suoer cool voor mijn kleine prinses. Kunnen we de little peole weer uitbreiden!!

 • Reply
  Cindy
  16 september 2016 at 21:40

  Leuk dat je ook meedoet met de bloghop. Ik doe graag mee aan de winactie, lijkt me wel wat voor mijn dochtertje. Ze wordt bijna twee dus wellicht een leuk extra verjaardagscadeautje!

 • Reply
  Liesbeth
  16 september 2016 at 20:49

  Wat leuk! Ik heb een lief klein vriendinnetje dat hier vast heeeeelll blij van zal worden! Ik volg je blog al een tijdje

 • Reply
  Dhini
  14 september 2016 at 20:51

  Wat een leuk actie en leuk prijsje heb je! Ik gun deze keer voor andere moeders die kleine kinderen hebben

 • Reply
  Marian
  14 september 2016 at 20:43

  Hartstikke leuk zo’n donker popje!
  Ik wil het graag winnen voor blonde Geertje die blauwe ogen heeft en 3 jaar is!

 • Reply
  brants
  14 september 2016 at 13:17

  doe graag mee met deze leuke winactie voor mijn kleindochtertje

 • Reply
  kempenaers
  14 september 2016 at 13:16

  wat een leuke actie, schenk dit weg aan moeders voor moeders, die kunnen nog wel wat extra speelgoed gebruiken

 • Reply
  Linda Smeets
  14 september 2016 at 04:42

  Wat een enorm leuk en (h)eerlijk artikel! Met veel plezier gelezen!
  Ik doe heel graag mee voor onze dochter die dol is op eenhoorns!
  Tevens heb ik het bericht op Twitter gedeeld.

 • Reply
  Mahwish
  13 september 2016 at 21:32

  Ik lees je blogs altijd met veel plezier, je schrijft leuk en vlot. En wat een leuke prijs geef je weg. Ik vind Vtech zelf ook erg leuk en doe graag mee voor mijn nichtje.

 • Reply
  Marieke
  13 september 2016 at 18:45

  Wat een mooi eerlijk verhaal!
  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje! Ze zou deze prijs erg leuk vinden! Leuk cadeautje voor haar 3e verjaardag in oktober!

 • Reply
  Precilla
  13 september 2016 at 10:05

  Leuheuk! Feline heeft ook een Jasper. Met een racekar. Echter werkt Jasper zijn knopje niet meer (goh wat vervelend) omdat Feline dol is op knopjes en het liefst datzelfde knopje 20x achter elkaar indrukt. Nieuwe batterijen konden jasper helaas niet meer redden.

  Nu heeft ze een Fleur die dol is op knutselen en Penny met haar eenhoorn willen wij graag adopteren! (Meer vrouwen in huis is altijd beter) ik volg je al een tijdje op FB! Leuke winactie

 • Reply
  Miekske Dingens
  13 september 2016 at 08:35

  Volg je al langer op Facebook, en wat vind ik het zo gaaf dat je ook aan deze mamablogdagactie meedoet! Heel graag een kansje! <3

 • Reply
  Luisa Hansen
  12 september 2016 at 00:49

  Wat ziet dat er ontzettend leuk uit! Ik ben zelf getint en vind het idd erg goed dat er bewuster speelgoed wordt gemaakt. Dus hook deze heel graag te winnen!

 • Reply
  Anne Dierselhuis
  11 september 2016 at 21:02

  WoowAlleen van bpa wist ik dat t kankerverwekkend is… ga morgen gelijk mn kast opruimen en die leuke bordjes en bestek vervangen en ook mn voorraad babyverzorgingsproducten eens nakijken… dus nee ik kende je blog niet, kwam ff voorbij hoppen, maar bedankt voor de link naar een vorig blog van jou… weer wat geleerd
  Maar wat een leuke winactie (dit is toch wel veilig plastic?? 😉) ik waag graag een kansje

  • Reply
   Josan
   11 september 2016 at 22:05

   Dank je wel voor je reactie. Van het plastic weet ik het nog niet. Misschien ooit een blogje schrijven over veilig speelgoed?

 • Reply
  Marian
  11 september 2016 at 16:08

  Prinsessen en eenhoorns dat is het helemaal voor mijn nichtje, ik doe mee voor haar!

 • Reply
  Anita H.
  11 september 2016 at 11:43

  Oh, wat leuk. Ik loot graag mee!!

 • Reply
  Maureen
  11 september 2016 at 11:21

  Wat leuk Josan! Ik volg je al een tijdje maar nu ga ik ook even een enthousiaste reactie achterlaten. Je hebt namelijk een goed punt: vtech is super! Nu onze dame bijna 2 wordt lijkt mij dit zo leuk voor haar verjaardag.

  • Reply
   Josan
   11 september 2016 at 22:05

   Hoi Maureen, leuk dat je meedoet 🙂

 • Reply
  Adelaide Balk
  11 september 2016 at 10:30

  Superleuk om een prinsesje te winnen waar mn nichtje op lijkt. Zo kan ze ook prinsesje zijn

 • Reply
  petra
  11 september 2016 at 09:07

  hophophop ik doe graag mee leuk voor mijn meisje

1 2

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!