Dierentuin Engeland Europa Travel Uitstapjes met kinderen

The National Marine Aquarium, het grootste zeeaquarium van Engeland

6 mei 2018
The National Marine Aquarium, het grootste zeeaquarium van Engeland

Tijdens ons bezoek aan Plymouth moesten we het natuurlijk de National Marine Aquarium bezoeken. Het grootste zeeaquarium van Engeland. Hier leer je van alles over de flora en fauna van de Britse onderwaterwereld en zelfs het Great Barrier Reef.

In dit huishouden hebben alle kinderen een zwak voor het leven onder zee. De Ocean in de Burgers’ Zoo is onze favoriete plek in heel de dierentuin. En ook van Sea Life waren de kinderen onder de indruk. We hoopten dan ook dat het National Marine Aquarium op een van die twee zou lijken en niet op het dolfinarium.

Video The National Marine Aquarium

Klik hier als je de video niet goed kan zien

National Marine Aquarium Plymouth

The National Marine Aquarium

The National Marine Aquarium probeert kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van onze oceanen. Ze stimuleren iedere bezoeker om deel uit te maken van de verschillende programma’s waarmee je de oceanen kan beschermen. Het National Marine Aquarium richt zich er dan ook op om zoveel mogelijk hiervoor te enthousiasmeren. En bieden verschillende mogelijkheden waarmee jij een steentje kan bijdragen om de oceaan te beschermen. Van het adopteren van dieren tot het samen schoonmaken van de stranden.

Of je nu deelneemt aan een show, Citizen Science projects of kleine veranderingen teweegbrengt in jouw omgeving. The National Marine Aquarium is er blij mee en hoopt dat je deel wilt uit maken van de grotere groep mensen die vecht voor het behoud van de oceanen.

National Marine Aquarium summer fun

Parkeren bij The National Marine Aquarium

Vanaf de parkeergarage het shopping centre Drake Circus is het 15 minuten lopen naar The National Marine Aquarium. Maar je kan ook parkeren bij The Barbican dat is dichterbij. Ik koos de parkeergarage op basis van de reviews die ik gelezen had op Google. Rijden vond ik al uitdagend genoeg. Ik wil dan niet nog eens mee maken dat kaartautomaten niet goed werken. Bovendien als je vanaf Drake Circus loopt, heb je een leuke wandeling door Plymouth. Je kan er voor kiezen om langs de hoofdweg te lopen of tussendoor te steken zodat je een stukje van Sutton en Barbican Harbour mee pikt. In elk geval zie de wandeling goed te doen en zie je het gebouw vanaf een afstandje. Vanaf het treinstation is het 25 minuten lopen. En als je een bus wilt nemen, bus 24 stopt vlakbij. Dan hoef je nog maar 3 minuten te lopen. Als je tussendoor steekt, is er een soort looppad omhoog.

bezoek National Marine Aquarium

Kinderwagenproof en rolstoelvriendelijk

Het eerste wat je zal opvallen aan The National Marine Aquarium is dat er overal hellingen zijn. Ideaal! Hierdoor is het hele gebouw behoorlijk kinderwagenproof en rolstoeltoegankelijk. Waardoor je ook de allerkleinsten makkelijk mee kan nemen. Doordat veel vitrines op kinderhoogte zijn hebben zij ook goed zicht. Daar waar het eventueel hoger is, kunnen kinderen op bankjes klimmen. Mijn dochter van 2 kon dit al zelf zonder dat ze er hulp bij nodig had.

The National Marine Aquarium exibit

Looproute

The National Marine Aquarium heeft een looproute die bovenaan begint. Als j de goede looproute hanteert beging je bij De Plymouth sound. Hier heb je een waterbak waar zeesterren in zitten. Hoewel de bak niet is afgedekt word je vriendelijk verzocht niet met je handen in het water te zitten. In het aquarium dat zich in dezelfde ruimte bevindt zwammen vissen en zie je kreeft. Grote kans dat je een van de vele hosts tegenkomt die je antwoord geeft op je vragen. De teksten op de borden zijn in het Engels, maar je kan dit makkelijk vertalen. En zelfs als ze niet alle teksten lezen, is er voor kinderen voldoende te zien.

biozone plymouth

Eddystone Reef

Als je langs de ruimte vol zeegras loopt, zeegras, kom je bij de Eddystone Reef ruimte. Hier heb je het grootste glazen aquariumraam van heel Groot Brittannië. In de ruimte staan stoelen opgesteld zodat je even rustig kan zitten terwijl je geniet van het uitzicht op het aquarium. Er is ook veel om in je op te nemen. Vissen roggen en maquettes van zeedieren boven je hoofd. Doordat het raam zo immens groot is, maakt het niet eens uit of er mensen vooraan vlak bij het raam staan. Het bederft je uitzicht niet.

Ocean drifters Plymouth

Atlantic Ocean

Vanuit de Eddystone Reef exibit kom je langs de Ocean drifters. Vitrines vol kwallen. Door het licht hebben deze beesten iets spookachtigs, maar daardoor ook magisch. Kies je er voor om vanaf dat punt recht door te lopen, dan kom je bij de Atlantic Ocean. Een ruimte met gebogen glas waar je een fantastisch uitzicht hebt om de verschillende citroenhaaien, verpleegsterhaaien, roggen en de zeeschildpad Friday. Op verschillende tijden kan je zien hoe de beesten gevoerd worden. Of er is een uitleg door een van de verschillende hostst. Ondanks dat mijn dochters onvoldoende Engels spreken, begrepen ze de verschillende kinderspelletjes en konden ze daardoor mee doen. Vanaf de Ocean kan je naar de kelder waar je de Laboratory vindt. Maar kies j er voor om weer omhoog te gaan, dan kun je naar de biozone of presentation cinema.

The National Marine Aquarium Plymouth

Openingstijden en entreeprijzen

The National Marine Aquarium bestaat dit jaar 20 jaar. Wanneer je een kaartje koopt, en je registreert je mag je een jaar lang gratis! Sowieso vond ik de prijs erg meevallen met als je het vergelijkt met een dagje uit in een Nederlandse dierentuin.

 • Volwassen (16-59)              £16.95
 • Kinderen (3-15)                  £12.95
 • Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Het is open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Laatste entree is om 16:00 uur, je hebt echt wel een uur nodig binnen.

Ook leuk om te lezen:

National Marine

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!