Dierentuin Engeland Europa Travel Uitstapjes met kinderen

The National Marine Aquarium, het grootste zeeaquarium van Engeland

6 mei 2018
The National Marine Aquarium, het grootste zeeaquarium van Engeland

Tijdens ons bezoek aan Plymouth moesten we het natuurlijk de National Marine Aquarium bezoeken. Het grootste zeeaquarium van Engeland. Hier leer je van alles over de flora en fauna van de Britse onderwaterwereld en zelfs het Great Barrier Reef.

In dit huishouden hebben alle kinderen een zwak voor het leven in de zee. De Ocean in de Burgers’ Zoo is onze favoriete plek van heel de dierentuin. En ook van Sea Life waren de kinderen onder de indruk. We hoopten dan ook dat het National Marine Aquarium op een van die twee zou lijken en niet op het dolfinarium.

Video The National Marine Aquarium

Klik hier als je de video niet goed kan zien

National Marine Aquarium Plymouth

The National Marine Aquarium

The National Marine Aquarium probeert kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van onze oceanen. Ze stimuleren iedere bezoeker om deel uit te maken van de verschillende programma’s waarmee je de oceanen kan beschermen. Het National Marine Aquarium richt zich er dan ook op om zoveel mogelijk hiervoor te enthousiasmeren. En bieden verschillende mogelijkheden waarmee jij een steentje kan bijdragen om de oceaan te beschermen. Van het adopteren van dieren tot het samen schoonmaken van de stranden.

Of je nu deelneemt aan een show, Citizen Science projects of kleine veranderingen teweegbrengt in jouw omgeving. The National Marine Aquarium is er blij mee en hoopt dat je deel wilt uit maken van de grotere groep mensen die vecht voor het behoud van de oceanen.

National Marine Aquarium summer fun

Parkeren bij The National Marine Aquarium

Vanaf de parkeergarage het shopping centre Drake Circus is het 15 minuten lopen naar The National Marine Aquarium. Maar je kan ook parkeren bij The Barbican dat is dichterbij. Ik koos de parkeergarage op basis van de reviews die ik gelezen had op Google. Rijden vond ik al uitdagend genoeg. Ik wil dan niet nog eens mee maken dat kaartautomaten niet goed werken. Bovendien als je vanaf Drake Circus loopt, heb je een leuke wandeling door Plymouth. Je kan er voor kiezen om langs de hoofdweg te lopen of tussendoor te steken zodat je een stukje van Sutton en Barbican Harbour mee pikt. In elk geval zie de wandeling goed te doen en zie je het gebouw vanaf een afstandje. Vanaf het treinstation is het 25 minuten lopen. En als je een bus wilt nemen, bus 24 stopt vlakbij. Dan hoef je nog maar 3 minuten te lopen. Als je tussendoor steekt, is er een soort looppad omhoog.

bezoek National Marine Aquarium

Kinderwagenproof en rolstoelvriendelijk

Het eerste wat je zal opvallen aan The National Marine Aquarium is dat er overal hellingen zijn. Ideaal! Hierdoor is het hele gebouw behoorlijk kinderwagenproof en rolstoeltoegankelijk. Waardoor je ook de allerkleinsten makkelijk mee kan nemen. Doordat veel vitrines op kinderhoogte zijn hebben zij ook goed zicht. Daar waar het eventueel hoger is, kunnen kinderen op bankjes klimmen. Mijn dochter van 2 kon dit al zelf zonder dat ze er hulp bij nodig had.

The National Marine Aquarium exibit

Looproute

The National Marine Aquarium heeft een looproute die bovenaan begint. Als j de goede looproute hanteert beging je bij De Plymouth sound. Hier heb je een waterbak waar zeesterren in zitten. Hoewel de bak niet is afgedekt word je vriendelijk verzocht niet met je handen in het water te zitten. In het aquarium dat zich in dezelfde ruimte bevindt zwammen vissen en zie je kreeft. Grote kans dat je een van de vele hosts tegenkomt die je antwoord geeft op je vragen. De teksten op de borden zijn in het Engels, maar je kan dit makkelijk vertalen. En zelfs als ze niet alle teksten lezen, is er voor kinderen voldoende te zien.

biozone plymouth

Eddystone Reef

Als je langs de ruimte vol zeegras loopt, zeegras, kom je bij de Eddystone Reef ruimte. Hier heb je het grootste glazen aquariumraam van heel Groot Brittannië. In de ruimte staan stoelen opgesteld zodat je even rustig kan zitten terwijl je geniet van het uitzicht op het aquarium. Er is ook veel om in je op te nemen. Vissen roggen en maquettes van zeedieren boven je hoofd. Doordat het raam zo immens groot is, maakt het niet eens uit of er mensen vooraan vlak bij het raam staan. Het bederft je uitzicht niet.

Ocean drifters Plymouth

Atlantic Ocean

Vanuit de Eddystone Reef exibit kom je langs de Ocean drifters. Vitrines vol kwallen. Door het licht hebben deze beesten iets spookachtigs, maar daardoor ook magisch. Kies je er voor om vanaf dat punt recht door te lopen, dan kom je bij de Atlantic Ocean. Een ruimte met gebogen glas waar je een fantastisch uitzicht hebt om de verschillende citroenhaaien, verpleegsterhaaien, roggen en de zeeschildpad Friday. Op verschillende tijden kan je zien hoe de beesten gevoerd worden. Of er is een uitleg door een van de verschillende hostst. Ondanks dat mijn dochters onvoldoende Engels spreken, begrepen ze de verschillende kinderspelletjes en konden ze daardoor mee doen. Vanaf de Ocean kan je naar de kelder waar je de Laboratory vindt. Maar kies j er voor om weer omhoog te gaan, dan kun je naar de biozone of presentation cinema.

The National Marine Aquarium Plymouth

Openingstijden en entreeprijzen

The National Marine Aquarium bestaat dit jaar 20 jaar. Wanneer je een kaartje koopt, en je registreert je mag je een jaar lang gratis! Sowieso vond ik de prijs erg meevallen met als je het vergelijkt met een dagje uit in een Nederlandse dierentuin.

  • Volwassen (16-59)              £16.95
  • Kinderen (3-15)                  £12.95
  • Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Het is open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Laatste entree is om 16:00 uur, je hebt echt wel een uur nodig binnen.

Ook leuk om te lezen:

National Marine

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]