Family Diary Persoonlijk Tags

#MyBreastfriendstag

2 september 2015
MyBreastfriendstag-Breastfriendsforever-Borstkanker-GoodGirlsCompany

De dagen dat ik snel uit de kleren ging, liggen alweer een poosje achter mij. Toch maakte ik een uitzondering voor de #MyBreastfriendstag. Samen met mijn Breast Friends Forever  Joyce, Fleur, Saskia, Geertje, Gwen, Jess, Lieke, JudithSimone, Meike, Angela en Minke bedachten wij de #Mybreastfriendstag. Niet omdat we nu eens graag legaal bloot op ons blogje staan, maar om stil te staan bij borstkanker. Elk jaar staat oktober in het teken van borstkanker. Een ziekte die 1 op de 8 vrouwen treft. Het heeft een enorme impact. Niet alleen op de levens van de getroffen vrouwen maar ook op die van hun gezin en dierbaren.

Mybreastfriendstag-My Breast friends-Breast friends forever-GoodGirlsCompany

#Mybreastfriendstag


Sinds enkele weken zit ik met een aantal mamabloggers uit mijn regio in een app groepje. Super gezellig!
We hebben veel lol en zo ontstaan de leukste ideeën. Zo ook het idee om eens extra aandacht te besteden aan borstkanker. Voor we het wisten was de #Mybreastfriendstag geboren. Benieuwd wat ik te vertellen heb over mijn boezemmaatjes lees dan snel verder.

Zou je ooit iets aan je borsten laten veranderen ( plastische chirurgie)?
Zo, als eerste gedachte zou ik meteen enthousiast nee zeggen. Ik ben redelijk tevreden. Maar als ik nee zeg, sluit ik daarmee ook de mogelijkheid uit om er in de toekomst iets aan te doen. Mocht ik dan bijvoorbeeld borstkanker krijgen dan zou ik waarschijnlijk wel een herstellende operatie willen doen.

Wat is jouw favoriete kleur bh?
Wit. Het heeft iets puurs. Daar houd ik van. Waarschijnlijk komt het door het enorm contrast is met mijn huid.

Controleer jij ze wel eens?
Nee, tegenwoordig eigenlijk haast nooit. Ik houd mij er ook niet zo erg mee bezig nu ik een baby heb. Voorheen controleerde ik ze sporadisch. Ik weet het, ik zou er meer routine in moeten bouwen. Waarschijnlijk komt dat wel weer als ik uit de babyfase ben.

Komt er borstkanker voor in jouw familie?
Ik ben geadopteerd dus dat weet ik niet. Het is altijd even afwachten welke ziektes en aandoeningen je dan hebt. Tot nu toe heb ik het nog niet van heel dichtbij mee gemaakt.

Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschap(pen)
Ja ik vind van wel. Dat zie ik het beste als ik in de spiegel kijk. Vroeger vond ik ze steviger. Waarschijnlijk kwam dat ook omdat ik toen meer sportte. De gewichtstoename en gewichtsverlies tijdens mijn zwangerschappen hebben toch invloed op de stevigheid. Momenteel geef ik nog borstvoeding waardoor mijn cupmaat groter is dan voor de zwangerschap. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn als ik er mee stop.

Heb jij en/of je man een naam voor je borsten?
Nee! Dat gaat er ook niet komen. Ken je die film How to loose a guy in 10 days?! Dan heeft die hoofdrolspeler ook een naam voor zijn edele delen. Vervolgens koopt die vrouw zo’n chihuahua die ze dezelfde naam geeft. Hilarisch! Maar ik ben dus bang voor dat soort taferelen.

Ken je stichting Pink Ribbon?
Voordat ik deze tag invulde kende ik Pink Ribbon alleen van naam. Maar bij het invullen van deze tag ben ik mij juist ook eens gaan verdiepen in borstkanker.

Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?
Angelina Jolie. Ik vond het heel moedig dat Angelina Jolie vorig jaar de publiciteit zocht om met haar verhaal meer bekendheid te geven aan borstkanker en het preventief verwijderen van borsten. Het taboe rondom het onderwerp werd doorbroken.

Tot zover mijn antwoorden.  Neem vandaag eens de moeite om de antwoorden van eerdergenoemde vrouwen te lezen.

Wil je deze tag overnemen? Dat kan! Vergeet niet om Gwen, Meike, Minke, Judith, Angela, Joyce, Fleur, Saskia, Geertje, Jess, Lieke en mijzelf te taggen. Ik tag Tamara, Lin, Linda en Nicole.

Ons Breast friends Tag logo kan je hier op A 4 formaat downloaden.

 • Reply
  Marjolein
  5 oktober 2015 at 21:53

  Wat een leuk initiatief! Ik wil heel graag meedoen met de tag. Klopt het dat ik het A4-tje niet kan downloaden? De link werkt niet… groetjes, Marjolein

  • Reply
   Josan
   7 oktober 2015 at 15:32

   Dat klopt. Ze had hem verwijderd. Ik moet hem even goed aanpassen en dan kan je ook meedoen.

 • Reply
  Wat maakt je een Fabulous Mama? - GoodGirlsCompany
  2 oktober 2015 at 06:02

  […] denk, denk ik ook aan de digidinnetjes uit mijn App groepje waarmee we samen op het idee kwamen de Breast friends Tag te maken. Een Tag die het onderwerp borstkanker eens extra onder de aandacht brengt. Deze maand is […]

 • Reply
  My Breast Friend Tag - Mamaliefde
  3 september 2015 at 18:41

  […] een grote rol. Als moeder die twee kinderen heeft gevoed ben ik er dan ook super trots op. Josan heeft me hiervoor getagd. Normaal deel ik de tags altijd op zondag, maar omdat ik vanochtend al […]

 • Reply
  Jess
  3 september 2015 at 01:55

  Ik las er nu al enkele en vind het zo’n leuk initiatief! Moedig ook om zo op je blog te verschijnen 🙂 prachtig!

 • Reply
  Sonja
  2 september 2015 at 21:38

  Mooie tag en wat gaaf om te lezen dat jullie groepje zo goed ‘loopt’. Ik zit ook in een whatsappgroepje, maar ik kom er gewoon niet aan toe om het allemaal bij te benen 😉
  Grappig om te lezen dat jij je juist minder controleert nu je voedt. Ik blijf de kliertjes altijd wel spannend vinden, ondanks dat ik ‘weet’ dat het -naar alle waarschijnlijkheid- gewoon melkkliertjes zijn. Het gevoel dat er ‘iets’ zit blijft altijd spannend.

 • Reply
  Nicole
  2 september 2015 at 20:52

  Ooh oh.. Linda wees me er al op dat jij me getagd had. Zal ik dan ook maar met de borsten bloot? Haha. Ik ga eens rustig de tijd nemen want nu mogen jullie nog even in the picture staan!

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 21:23

   Voel je vrij. Het is voor een goed doel en ze kunnen elke hulp gebruiken.

 • Reply
  Fleur
  2 september 2015 at 20:44

  In mijn tag riep ik heel duidelijk nee bij de eerste vraag, maar een herstellende operatie zou ik net als jij wel overwegen.

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 21:24

   Ja, ik zei vroeger ook altijd nee, maar de mogelikheid om hier vanaf te wijken wil ik graag achter de hand hebben.

 • Reply
  Jess
  2 september 2015 at 19:21

  Ik beeld me nu dus een chihuahua in die Prammie heet. Of Ted 😉 Leuk om ook jouw antwoorden te lezen. Ik vind wit ondergoed ook altijd erg mooi.

 • Reply
  Lifesabout
  2 september 2015 at 15:02

  Leuk om te lezen! En die naam voor zijn edele delen kan ik mij ook nog herinneren ja…hahaha

 • Reply
  angela
  2 september 2015 at 12:50

  ook een mooie foto! lijkt me soms wel lastig dat je niks weet over je voorgeschiedenis/familiegeschiedenis.

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 12:55

   Het heeft voor- en nadelen. Tot nu toe ondervind ik er nog geen hinder van.

 • Reply
  Sylvie
  2 september 2015 at 12:29

  Mooie foto en mooie antwoorden!

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 12:56

   Dank je wel Sylvie

 • Reply
  Judith
  2 september 2015 at 12:15

  Hahaha How to loose a guy in 10 days is zoooooo grappig!!!

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 12:56

   Klopt, ik lag helemaal dubbel. Zo lekker gemeen 🙂

 • Reply
  saskia
  2 september 2015 at 11:07

  Aah heel erg leuk gedaan en wat houd je je handen mooi 🙂

 • Reply
  Karen
  2 september 2015 at 10:01

  Wat goed dat jullie aandacht vragen voor deze rotziekte. Als ik aan borstkanker denk, denk ik aan mijn tante die op 34-jarige leeftijd overleed en mijn oom, mijn nichtje van 8 en neefje van 4 achterliet. Ik was toen 9 en dat heeft diepe indruk op me gemaakt. Ook het hele lange ziekteproces en de machteloosheid van mijn oom.

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 12:58

   Wat enorm heftig om dat van zo dichtbij mee te maken. Dat je het jaren later nog herinnert zegt wel iets over de heftigheid er van.

 • Reply
  Lieke
  2 september 2015 at 09:07

  Leuk om je antwoorden te lezen josan! 🙂

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 12:58

   Dank je wel Lieke

 • Reply
  Simone
  2 september 2015 at 08:46

  En ook jouw antwoorden zijn leuk om te lezen, haha!

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 13:13

   Dank je wel

 • Reply
  Nicky
  2 september 2015 at 06:48

  Wat een super initiatief en tag. Wat goed dat jullie op deze manier aandacht aan borstkanker besteden. Ik vond het leuk om je antwoorden te lezen.

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 13:15

   Dank je Nicky, voel je vrij om mee te doen aan deze beweging.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!