Lifestyle Moeder & Kind Spelen

My Brown doll

21 februari 2015
GoodGirlsCompany-My Black Doll-GoodGirlsCompany-donkere poppen-Barbie met kroeshaar

My Brown Doll is een online webshop waar je terecht kunt voor Barbiepoppen met een donkere huid maar ook voor poppen met kroeshaar.

Toen miss G. 6 jaar werd, wilde ik haar een pop geven voor haar verjaardag. Niet zomaar een pop. Maar ze wilde dolgraag een pop met een bruine huidskleur. Net zoals zij heeft. Als kind had ik ook verschillende poppen. Een daarvan was een klein bruin popje die een flesje kon drinken. Zette je het daarna op het bijpassende potje dan deed ze een plasje. Uren speelplezier en nostalgische poppenmoedermomenten beleefde ik met dat popje. Dat gunde ik mijn eigen dochter ook. Maar in de Nederlandse speelgoedwinkels kon ik geen een bruine pop vinden. Bestellen uit het buitenland kon wel, maar het was te kort dag. Helaas kreeg ze die verjaardag geen pop. De lente daarop reisden we af naar Engeland. In een van de winkels daar, vond ik wat ik zocht: een bruine pop. Had ik toen maar van webshop My Brown Doll gehoord.
My black doll-bruine pop-zwarte pop-donkere pop-GoodGirlsCompany-Afrikaanse pop-donkere poppen-bruine Barbie
My Brown Doll is een webwinkel gespecialiseerd in donkere poppen en Barbies met krullen. Daarnaast verkopen ze ook boeken en accessoires speciaal gericht op meisjes met krullend haar en een bruine huidskleur. Boeken die helpen om meisjes hun krullen en identiteit te laten omarmen. Want schoonheid is divers.
Voor GoodGirlsCompany spraken we met Sigrid Wijngaards, eigenaresse van My Brown Doll.

Sigrid Wijngaards-My Black Doll- donkere poppen voor meisjes-donkere Barbie-GoodGirlsCompany-Afrikaanse Barbies
Hoe lang bestaat My Brown Doll?

My Brown Doll is in juli 2014 opgericht en is sinds december vorig jaar online.

Wat inspireerde je om My Brown Doll op te richten?

De inspiratie en motivatie voor My Brown Doll is mijn stiefdochtertje. Zoals vele andere verhalen en reacties die ik heb gelezen en gekregen, wilde zij ook stijl, lang ‘blow-in-the-wind’ haar. Ik wilde haar bewust maken van hoe prachtig ze is. Van binnen maar ook zeker van buiten! Aangezien ze al een tijdje met mijn blonde Barbies van vroeger speelde, besloot ik op zoek te gaan naar een donkere Barbie met krullen.

My Black Doll-Goody Bag Princess-GoodGirlsCompany-Afrikaanse poppen-donkere poppen

Je besloot zelf op zoek te gaan naar een donkere Barbie. Hoe verliep deze zoektocht?

“Na lang zoeken, speelgoedwinkels aflopen, vriendinnen en familie in andere steden vragen en forums afstruinen, kwam ik erachter dat het gewoon echt heel moeilijk is een bruine Barbie pop met krullen te vinden. Überhaupt een (nieuwe) donkere Barbie vinden was al lastig. Ik was erg verbaasd dat het zo lastig bleek te zijn en het duurde dan ook niet lang voordat ik besloot hier verandering in te brengen. Eigenlijk is het heel krom als je nagaat dat de schappen vol liggen met dracula’s, zombies, half mens – half paard en monsters, maar een gewone donkere Barbie vergt een hele zoektocht. Laat staan één met krullen!”

My Black Doll- donkere poppen-GoodGirlsCompany-Afrikaanse poppen-review My Black Doll-donkere poppen-zwarte poppen

Wat zijn tot nu toe de reacties van klanten?

“De reacties die ik van klanten en followers krijg, zijn echt heel inspirerend en motiverend! Zo reposte een follower van Instagram een foto van een aantal Homemade Hair Barbies (Barbies waarvan ik het haar zelf in een afro of curl maak) met de volgende tekst: “Man if these type of dolls existed when I was a little girl, never would I had doubted my looks, my beauty. Never would I desire what isn’t me: fair skin, light colored eyes. Never would I destroy my hair with chemicals(…).”.

“Man if these type of dolls existed when I was a little girl, never would I had doubted my looks, my beauty. Never would I desire what isn’t me: fair skin, light colored eyes. Never would I destroy my hair with chemicals(…).”

“Het raakte mij best wel, maar tegelijkertijd vond ik het ook heel mooi. Het laat zien dat wat My Brown Doll doet belangrijk is, maar tegelijkertijd is ze is niet de enige die zich zo voelt of heeft gevoeld. Veel klanten zijn dan ook ontzettend blij dat My Brown Doll bestaat en kunnen niet wachten om het cadeau te doen aan hun (klein)dochtertje of nichtje.”

GoodGirlsCompany-My Black Doll- donkere poppen-homemade hair-Black is beautiful-poppen voor donkere meisjes-bruine poppen-donkere poppen

Wat maakt My Brown Doll uniek?

“Met My Black Doll hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan alle meiden die net dat ene zetje nodig hebben om haar natural hair of huidskleur te omarmen. Niets is tenslotte mooier dan iemand die straalt van trots!”

Als moeder met twee bruine dochtertjes, was ik dan ook meteen erg enthousiast bij het zien van het gevarieerde aanbod van My Black Doll. Ik kan niet wachten om voor baby nummer 3 dit schattige knuffeldoekje te kopen of deze pop op haar kraamcadeaulijst te zetten.My Black Doll-Knuffeldoekje Baby-GoodGirlsCompany-speelgoed voor donkere meisjes

Ook de beide missen hebben al verlekkerd naar de verschillende Barbies zitten kijken. Het is dat hun verjaardag pas geweest is, want anders… .

We vinden dit nieuwe jaar vast wel een reden om ons online winkelmandje vol te gooien.

 • Reply
  Waar kan je een bruine pop of bruine Barbie pop kopen?
  6 november 2016 at 15:07

  […] (lees hier onze ervaring) heeft een uitgebreid assortiment zachte knuffeldoekjes en poppen met een donkere […]

 • Reply
  Waar kan je een donker pop kopen-pop met bruine huidskleur kopen
  10 april 2016 at 18:55

  […] ( lees hier onze recensie) heeft een uitgebreid assortiment zachte knuffeldoekjes en poppen met een donkere […]

 • Reply
  Marlot
  21 februari 2015 at 12:19

  Wat gek eigenlijk, dat er bijna geen donkere poppen bestaan! Wij hadden vroeger wel een donker popje thuis, maar nu ik erover na denk heb ik eigenlijk nooit echt een donkere barbie pop gezien. Ik hoop dat dat in de toekomst gaat veranderen! Mooi dat ze dit initiatief heeft opgezet!

  • Reply
   Josan
   21 februari 2015 at 12:40

   Het valt je pas op als je er echt naar op zoek bent. Ik had meer diversiteit verwacht. Ik zie mijn kinderen graag spelen met poppen uit meer verschillende culturen.

 • Reply
  Celeste
  21 februari 2015 at 09:33

  Wat een inspirerend interview en artikel. Toen ik zelf klein was had ik ook een donkere pop, was echt mijn favoriet 😉 Had eigenlijk niet verwacht dat het nu nog steeds zo moeilijk zou zijn om een donkere pop te vinden, je zou verwachten dat er wat veranderd zou zijn inderdaad. Gelukkig is er nu myblackdoll 😉

  • Reply
   Josan
   21 februari 2015 at 12:37

   Ik heb het idee dat er vroeger ( in de jaren 80) meer keuze was. Ik was echt verbaasd omdat men het altijd over de multiculturele samenleving heeft. Ik hoop dat er meer diversiteit in de winkels komt.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!