Europa

Musthaves voor reizen met kinderen

27 februari 2016
Musthaves voor reizen met kinderen

Er zijn een aantal musthaves voor reizen met kinderen. Van die producten die handig zijn op de inpaklijst omdat je in het buitenland niet zonder wilt zitten.

Voordat ik kinderen kreeg, dacht ik dat het onmogelijk was om met kleine kinderen te reizen. Inmiddels weet ik wel beter. Onmogelijk is het niet. Wel moet je je gewoon wat beter voorbereiden. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer echt een probleem. Dagelijks worden er producten ontworpen die het ouderschap makkelijker maken. Ik stelde een lijstje samen met 8 musthaves voor reizen met kinderen.

Reizen met kleine kinderen-wat heb je nodig

8 Musthaves voor reizen met (kleine) kinderen

Op reis hanteer ik altijd het credo dat ik zo licht mogelijk wil reizen. Het is de kunst van het weglaten van spullen. Zonder dat achter te laten wat ik echt nodig zou kunnen hebben. Je zal altijd zien dat die kiezen doorkomen terwijl jij op vakantie bent in Verwegistan. Dan is het wel zo prettig als je gewoon paracetamol bij je hebt die geschikt is voor je baby.

Paracetamol

Bovenstaand voorval over doorkomende tandjes is gebaseerd op onze reis naar Rhodos. Juist toen moest ze er last van krijgen. Ik wist dat ze in die fase zat en had gelukkig wel een aantal zetpillen mee genomen om het leed enigszins te verzachten. We hebben wat uitstapjes moeten cancelen omdat ze gewoon echt niet vrolijk was. Maar de paracetamol maakte alles net iets aangenamer voor Miss B toen ze moe was van de warmte en slecht sliep.

Draagdoek/draagzak

Een voordeel van reizen met kleine kinderen is dat je meestal vrij snel mag boarden. Yep je komt laat aanzetten en geheid dat je de wachtende rij voorbij kan schuifelen, want klein kind. Zodra je je bagage inclusief buggy of kinderwagen hebt ingecheckt, moet je of je kind de hele tijd dragen of je stopt haar in een draagdoek. Dit laatste doen wij dus altijd. Je kan hem al omhangen of opgevouwen in je tas stoppen. Mijn dochtertjes slapen er altijd goed in en ik heb mijn handen vrij. Ook kan het in het buitenland handig zijn. Je weet namelijk niet of elke locatie die je bezoekt kinderwagen vriendelijk is.

Afleiding

Het wordt inmiddels beter met de oudste meiden, maar ooit hadden ze een spanningsboog van 20 minuten. Langer stilzitten was een behoorlijke uitdaging. Wat meestal betekent dat je als ouders fulltime bezig bent je kroost te entertainen. En dat de hele reis lang want je wilt geen boze blikken in jouw richting omdat jouw kinderen het hele vliegtuig bij elkaar gillen. Voor elke reis verzamel ik maanden van tevoren verschillende leuke dingen. Alles wat nieuw is, vinden ze leuk. Boeken, knuffels, kleurboeken, reisspelletjes stop ik in een eigen rugzakje die ik ze tijdens het boarden geef. Zo zijn ze meestal wel even zoet.

Reispilletjes

Voor opstijgen of landen neem ik altijd een pilletje tegen luchtziekte. Zonder gaat het meestal verkeerd. En ik vind niks zo irritant dan zelf kotsmisselijk zijn en in die staat ook nog voor mijn kroost zorgen. Of mijn dochters luchtziek zijn, weet ik niet maar ze krijgen van mij altijd wel standaard een stukje. Voorkomen is beter dan genezen. Als je borstvoeding geeft en last hebt van lucht- reis of zeeziekte kan je Seabands proberen. Dit heb ik zelf ook al een aantal keren geprobeerd en positieve ervaringen mee.

Thermometer

Ik heb niet de gave om met blote handen aan te voelen of mijn kinderen koorts hebben. Laat staat hoeveel. Daarom heb ik een oorthermometer bij me. Weet ik precies waar ik aan toe ben.

Kopie van paspoorten

Zo hoef ik de paspoorten zelf niet overal mee naar toe te slepen. En ik vind het handig mocht ik ze kwijt raken.

Name Tags

Op de luchthaven of op reis in het land van bestemming telkens wanneer ik de deur uit ga met mijn kinderen dragen ze een name tag met hun naam en mijn telefoonnummer. We zijn elkaar nog nooit uit het oog verloren maar voor het geval dat, vind ik het handig dat ze mij kunnen bereiken.

Luiers

Een heel pak Pampers heb ik niet nodig, maar een paar losse luiers om de reis door te komen of andere noodgevallen is wel handig. Dat geldt ook voor billendoekjes en eventuele crème .

Dit zijn een aantal van mijn musthaves voor reizen met kinderen. Wat vind jij onmisbaar tijdens het reizen?

Ook leuk om te lezen:


Liefs Josan

 • Reply
  Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla
  27 februari 2016 at 20:29

  Oef tandjes die doorkomen tijdens vakantie lijkt mij helemaal niet prettig. Onmisbaar voor mij zijn de vochtige doekjes en altijd een schoon drinkflesje voor de kinderen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨SUNDAY VIBES✨ Yep het maakt me niet uit dat mijn haar nog ongekamd is. Ik in mijn pyjama zit en geen make up op heb 💁🏾‍♀️ deze foto moet gewoon gedeeld worden. Lekker knuffelen met baby hoeft namelijk niet perfect te zijn. Wat doen jullie deze zondag?
.
.
.
#mommysboy #mood #momlife #mamablogger #mama #baby #cutebabies #cutebaby #schattig #knuffelen #momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby

Dit zijn wij!