Europa

Musthaves voor reizen met kinderen

27 februari 2016
Musthaves voor reizen met kinderen

Er zijn een aantal musthaves voor reizen met kinderen. Van die producten die handig zijn op de inpaklijst omdat je in het buitenland niet zonder wilt zitten.

Voordat ik kinderen kreeg, dacht ik dat het onmogelijk was om met kleine kinderen te reizen. Inmiddels weet ik wel beter. Onmogelijk is het niet. Wel moet je je gewoon wat beter voorbereiden. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer echt een probleem. Dagelijks worden er producten ontworpen die het ouderschap makkelijker maken. Ik stelde een lijstje samen met 8 musthaves voor reizen met kinderen.

Reizen met kleine kinderen-wat heb je nodig

8 Musthaves voor reizen met (kleine) kinderen

Op reis hanteer ik altijd het credo dat ik zo licht mogelijk wil reizen. Het is de kunst van het weglaten van spullen. Zonder dat achter te laten wat ik echt nodig zou kunnen hebben. Je zal altijd zien dat die kiezen doorkomen terwijl jij op vakantie bent in Verwegistan. Dan is het wel zo prettig als je gewoon paracetamol bij je hebt die geschikt is voor je baby.

Paracetamol

Bovenstaand voorval over doorkomende tandjes is gebaseerd op onze reis naar Rhodos. Juist toen moest ze er last van krijgen. Ik wist dat ze in die fase zat en had gelukkig wel een aantal zetpillen mee genomen om het leed enigszins te verzachten. We hebben wat uitstapjes moeten cancelen omdat ze gewoon echt niet vrolijk was. Maar de paracetamol maakte alles net iets aangenamer voor Miss B toen ze moe was van de warmte en slecht sliep.

Draagdoek/draagzak

Een voordeel van reizen met kleine kinderen is dat je meestal vrij snel mag boarden. Yep je komt laat aanzetten en geheid dat je de wachtende rij voorbij kan schuifelen, want klein kind. Zodra je je bagage inclusief buggy of kinderwagen hebt ingecheckt, moet je of je kind de hele tijd dragen of je stopt haar in een draagdoek. Dit laatste doen wij dus altijd. Je kan hem al omhangen of opgevouwen in je tas stoppen. Mijn dochtertjes slapen er altijd goed in en ik heb mijn handen vrij. Ook kan het in het buitenland handig zijn. Je weet namelijk niet of elke locatie die je bezoekt kinderwagen vriendelijk is.

Afleiding

Het wordt inmiddels beter met de oudste meiden, maar ooit hadden ze een spanningsboog van 20 minuten. Langer stilzitten was een behoorlijke uitdaging. Wat meestal betekent dat je als ouders fulltime bezig bent je kroost te entertainen. En dat de hele reis lang want je wilt geen boze blikken in jouw richting omdat jouw kinderen het hele vliegtuig bij elkaar gillen. Voor elke reis verzamel ik maanden van tevoren verschillende leuke dingen. Alles wat nieuw is, vinden ze leuk. Boeken, knuffels, kleurboeken, reisspelletjes stop ik in een eigen rugzakje die ik ze tijdens het boarden geef. Zo zijn ze meestal wel even zoet.

Reispilletjes

Voor opstijgen of landen neem ik altijd een pilletje tegen luchtziekte. Zonder gaat het meestal verkeerd. En ik vind niks zo irritant dan zelf kotsmisselijk zijn en in die staat ook nog voor mijn kroost zorgen. Of mijn dochters luchtziek zijn, weet ik niet maar ze krijgen van mij altijd wel standaard een stukje. Voorkomen is beter dan genezen. Als je borstvoeding geeft en last hebt van lucht- reis of zeeziekte kan je Seabands proberen. Dit heb ik zelf ook al een aantal keren geprobeerd en positieve ervaringen mee.

Thermometer

Ik heb niet de gave om met blote handen aan te voelen of mijn kinderen koorts hebben. Laat staat hoeveel. Daarom heb ik een oorthermometer bij me. Weet ik precies waar ik aan toe ben.

Kopie van paspoorten

Zo hoef ik de paspoorten zelf niet overal mee naar toe te slepen. En ik vind het handig mocht ik ze kwijt raken.

Name Tags

Op de luchthaven of op reis in het land van bestemming telkens wanneer ik de deur uit ga met mijn kinderen dragen ze een name tag met hun naam en mijn telefoonnummer. We zijn elkaar nog nooit uit het oog verloren maar voor het geval dat, vind ik het handig dat ze mij kunnen bereiken.

Luiers

Een heel pak Pampers heb ik niet nodig, maar een paar losse luiers om de reis door te komen of andere noodgevallen is wel handig. Dat geldt ook voor billendoekjes en eventuele crème .

Dit zijn een aantal van mijn musthaves voor reizen met kinderen. Wat vind jij onmisbaar tijdens het reizen?

Ook leuk om te lezen:


Liefs Josan

  • Reply
    Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla
    27 februari 2016 at 20:29

    Oef tandjes die doorkomen tijdens vakantie lijkt mij helemaal niet prettig. Onmisbaar voor mij zijn de vochtige doekjes en altijd een schoon drinkflesje voor de kinderen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]