Lifestyle

Multiculturele kaarten van Regenboog & Co

22 december 2016
Multiculturele-kaarten_van_Regenboog & Co_GoodGirlsCompany

Net zoals het moeilijk is om een pop met een donkere huidskleur en kroeshaar te vinden, is het ook lastig om multiculturele kaarten te vinden. De meeste kaarten om iemand te feliciteren met de geboorte van een kind zijn blank. En ik wil gewoon meer keuze hebben.

Multiculturele-ansichtkaarten-bruin-prinsesje_GoodGirlsCompany

Regenboog & Co lanceert een eigen collectie multiculturele ansichtkaarten voor kinderen. Voor deze bijzondere serie gingen vier illustratoren aan de slag. Allemaal met één thema in gedachten: kinderen met verschillende huidskleuren. Deze groep is – zo merkte Regenboog & Co-eigenaresse en tevens pleegmoeder Lisette Samplonius op – nog maar weinig vertegenwoordigd. Multiculturele kaarten zijn niet of nauwelijks te vinden zijn. Het motto van de collectie luidt: allemaal anders, allemaal mooi.

Multiculturele-kaarten-van-Regenboog & Co_GoodGirlsCompany

Multiculturele kaarten

In verschillende kinderboeken heeft het ouderwetse beeld – alleen maar blanke kindjes – al plaats gemaakt voor een moderne, meer actuele versie. Bij postkaarten is dit nog niet het geval. Regenboog & Co wil met de multiculturele kaarten deze verandering dan ook verwezenlijken in de wereld van de ansichtkaarten. De kaarten zijn ontworpen door illustratoren Myriam Berenschot, Wendy de Boer, Iris Boter en Deborah van de Leijgraaf. Steeds in hun eigen, kenmerkende stijl. Denk aan een kaart met kinderen uit allerlei culturen die genieten van het seizoen. Of de prinsessenkaart van drie mooie meisjes, allemaal hebben ze een andere huidskleur, uitgedost met kronen en toverstafjes.

Multiculturele-kaarten-bruin-prinsesje_GoodGirlsCompany

Het idee achter de multiculturele kaarten van Regenboog & Co

Bij de webwinkel Regenboog & Co staat kleur centraal. Van een houten regenboog tot kleurtjes in de vorm van stenen, allemaal prachtig te combineren met de uitgebreide collectie kaarten. En nu dus de eerste, geheel eigen collectie ansichtkaarten. Het gezicht achter de webshop is Lisette Samplonius. Naast het runnen van haar bedrijf is zij bovenal pleegouder van twee meisjes. Meisjes met een andere, donkerdere huidskleur dan Lisette en haar man. De gezinssamenstelling roept regelmatig vragen op. De collectie ansichtkaarten bedacht Lisette voor haar eigen meisjes, maar zeker ook voor alle andere kinderen, met welke huidskleur en achtergrond dan ook. De kaarten zijn niet alleen te koop in haar eigen webwinkel, maar ook te bestellen door andere winkels.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]