Lifestyle

Morsecode armbanden van Little Elephant

28 oktober 2016
morsecode-armbanden-van-little-elephant_goodgirlscompany

Veel moeders dragen sieraden met een speciale symbolische betekenis. Het Nederlandse sieradenlabel Little Elephant maakte armbanden in morsecode. Zoals dat bij Moresecode hoort is de boodschap onzichtbaar voor anderen, maar te ontcijferen door degenen die weten waar de verschillende kralen voor staan. Zo draag je je unieke boodschap altijd bij je.

morsecode-armbanden-van-little-elephant_volg-je-hart_goodgirlscompany

Vroeger droeg ik lukraak sieraden. Maar nu ik moeder ben, hecht ik veel meer waarde aan sieraden met een speciale betekenis. Meestal zijn ze een herinnering aan mijn kinderen. Ik merk dat mijn dochters hetzelfde doen. Zo heeft mijn dochter de eerste paar jaar van de basisschool vaak een ketting met een sleutel gedragen omdat haar deze aan mij deed herinneren. Zo was ik toch een klein beetje bij haar. Het zijn kleine gebaren, maar ze hebben veel diepe symboliek.

Een verborgen boodschap

Morsecode is een communicatiemethode waarbij je gebruikt maakt van korte tonen (puntjes) en lange tonen (streepjes). Deze werd vroeger vooral toegepast in de scheepvaart. Deze traditionele manier van communiceren vormt de basis voor de nieuwste collectie van Little Elephant: een speciale serie armbanden met verschillende kleuren kralen, waarvan elke kleur staat voor een spatie, puntje of streepje. Samen vormen de kralen een unieke boodschap in morsecode: verborgen voor de buitenwereld, maar helemaal voor jou alleen!

morsecode-armbanden-van-little-elephant_laat-het-los_goodgirlscompany

Armbanden van Little Elephant

Dat maakt de armbanden van Little Elephant natuurlijk ook meteen heel uniek. Je kan een tekst kiezen uit de vaste collectie zoals ‘Volg je hart’, ‘Offline’ of ‘Wees in het hier en nu’. Maar het is ook mogelijk om de arband te personaliseren met bijvoorbeeld de namen van je kinderen, je trouwdatum of een persoonlijke inspirerende quote. Een van mijn favoriete quotes is: “life is not waiting for the storm to pass it’s about learning to dance in the rain.” Deze herinnert mij er altijd aan om door te zetten ook bij tegenslag.

De morse code collectie

De exclusieve morsecode collectie van Little Elephant bestaat uit een aantal delicate armbanden met verschillende standaardkleuren en -boodschappen, maar het is ook mogelijk om zelf een tekst door te geven. De armbanden zijn gemaakt van miniglaskraaltjes en afgewerkt met .925 sterling zilver, zodat je er gegarandeerd lang plezier van hebt. Je kan de armbanden ook ontzettend leuk combineren met de andere sterling zilveren armbanden, oorbellen en kettingen van Little Elephant. Een morsecode armband uit de vaste collectie kost € 28,95. Wil je er een met een persoonlijke quote dan kost deze € 31,95.

Over Little Elephant

Het is Little Elephants missie om vrouwen te laten zien dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dat ze om kunnen gaan met de uitdagingen in het leven. Dat ze lekker in hun vel zitten en kunnen stralen. De sieraden van Little Elephant zijn zowel stoer als vrouwelijk met vaak een bijzondere boodschap. Ze zijn bovendien met de hand én op maat gemaakt van de allermooiste materialen. Met aandacht en liefde samengesteld, en met evenveel aandacht en liefde feestelijk verpakt. Als cadeautje voor een ander of gewoon voor jezelf.

Welke tekst zou jij laten maken?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Sweethearts pins van Little Elephant - GoodGirlsCompany
  12 augustus 2017 at 17:31

  […] de Leef! Kleurvolle Happines kit en de morsecode armbanden, is de Sweethearts collectie alweer het derde item met een gouden randje, De serie bestaat uit mooi […]

 • Reply
  Leef! Kleurvolle Happiness kit met inspirerende boodschap
  13 januari 2017 at 06:02

  […] Elephant kende je waarschijnlijk nog wel van hun armbanden. Deze bevatten een speciale boodschap in Morse code. Erg origineel en onwijs leuk om cadeu te geven. Ook de Leef! Hapiness kit is zo’n pakketje die […]

 • Reply
  Volgmama
  28 oktober 2016 at 21:52

  Wat origineel, echt leuk!

 • Reply
  Leonie
  28 oktober 2016 at 13:37

  Wat leuk om te lezen Josan! 😀

 • Reply
  Jess
  28 oktober 2016 at 13:05

  Wauw wauw wauw!
  Lijkt me ook heelijk om aan je dochters te geven. Een boodschap die jullie beide enkel begrijpen.
  Ik zou voor een klassieker gaan. I lava you (van de pixar film)

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  28 oktober 2016 at 12:34

  Dit vind ik nou echt een leuk en origineel idee! Hoe komen ze er op! Ik vind het echt slim gevonden.

  Zelf zou ik als tekst kiezen: ‘Ook dit gaat voorbij.’

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!