Lifestyle

Morsecode armbanden van Little Elephant

28 oktober 2016
morsecode-armbanden-van-little-elephant_goodgirlscompany

Veel moeders dragen sieraden met een speciale symbolische betekenis. Het Nederlandse sieradenlabel Little Elephant maakte armbanden in morsecode. Zoals dat bij Moresecode hoort is de boodschap onzichtbaar voor anderen, maar te ontcijferen door degenen die weten waar de verschillende kralen voor staan. Zo draag je je unieke boodschap altijd bij je.

morsecode-armbanden-van-little-elephant_volg-je-hart_goodgirlscompany

Vroeger droeg ik lukraak sieraden. Maar nu ik moeder ben, hecht ik veel meer waarde aan sieraden met een speciale betekenis. Meestal zijn ze een herinnering aan mijn kinderen. Ik merk dat mijn dochters hetzelfde doen. Zo heeft mijn dochter de eerste paar jaar van de basisschool vaak een ketting met een sleutel gedragen omdat haar deze aan mij deed herinneren. Zo was ik toch een klein beetje bij haar. Het zijn kleine gebaren, maar ze hebben veel diepe symboliek.

Een verborgen boodschap

Morsecode is een communicatiemethode waarbij je gebruikt maakt van korte tonen (puntjes) en lange tonen (streepjes). Deze werd vroeger vooral toegepast in de scheepvaart. Deze traditionele manier van communiceren vormt de basis voor de nieuwste collectie van Little Elephant: een speciale serie armbanden met verschillende kleuren kralen, waarvan elke kleur staat voor een spatie, puntje of streepje. Samen vormen de kralen een unieke boodschap in morsecode: verborgen voor de buitenwereld, maar helemaal voor jou alleen!

morsecode-armbanden-van-little-elephant_laat-het-los_goodgirlscompany

Armbanden van Little Elephant

Dat maakt de armbanden van Little Elephant natuurlijk ook meteen heel uniek. Je kan een tekst kiezen uit de vaste collectie zoals ‘Volg je hart’, ‘Offline’ of ‘Wees in het hier en nu’. Maar het is ook mogelijk om de arband te personaliseren met bijvoorbeeld de namen van je kinderen, je trouwdatum of een persoonlijke inspirerende quote. Een van mijn favoriete quotes is: “life is not waiting for the storm to pass it’s about learning to dance in the rain.” Deze herinnert mij er altijd aan om door te zetten ook bij tegenslag.

De morse code collectie

De exclusieve morsecode collectie van Little Elephant bestaat uit een aantal delicate armbanden met verschillende standaardkleuren en -boodschappen, maar het is ook mogelijk om zelf een tekst door te geven. De armbanden zijn gemaakt van miniglaskraaltjes en afgewerkt met .925 sterling zilver, zodat je er gegarandeerd lang plezier van hebt. Je kan de armbanden ook ontzettend leuk combineren met de andere sterling zilveren armbanden, oorbellen en kettingen van Little Elephant. Een morsecode armband uit de vaste collectie kost € 28,95. Wil je er een met een persoonlijke quote dan kost deze € 31,95.

Over Little Elephant

Het is Little Elephants missie om vrouwen te laten zien dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dat ze om kunnen gaan met de uitdagingen in het leven. Dat ze lekker in hun vel zitten en kunnen stralen. De sieraden van Little Elephant zijn zowel stoer als vrouwelijk met vaak een bijzondere boodschap. Ze zijn bovendien met de hand én op maat gemaakt van de allermooiste materialen. Met aandacht en liefde samengesteld, en met evenveel aandacht en liefde feestelijk verpakt. Als cadeautje voor een ander of gewoon voor jezelf.

Welke tekst zou jij laten maken?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Volgmama
  28 oktober 2016 at 21:52

  Wat origineel, echt leuk!

 • Reply
  Leonie
  28 oktober 2016 at 13:37

  Wat leuk om te lezen Josan! 😀

 • Reply
  Jess
  28 oktober 2016 at 13:05

  Wauw wauw wauw!
  Lijkt me ook heelijk om aan je dochters te geven. Een boodschap die jullie beide enkel begrijpen.
  Ik zou voor een klassieker gaan. I lava you (van de pixar film)

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  28 oktober 2016 at 12:34

  Dit vind ik nou echt een leuk en origineel idee! Hoe komen ze er op! Ik vind het echt slim gevonden.

  Zelf zou ik als tekst kiezen: ‘Ook dit gaat voorbij.’

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]