Lifestyle

Morgen ga ik beginnen met sporten. Nee, maar echt!

23 maart 2018

Meer dan een jaar lang claimde ik binnenkort te gaan beginnen met sporten. Maar na een jaar van uitstelgedrag, halfslachtige pogingen en het op de baan schuiven, deed ik iets totaal onverwachts.

Die dag was ik begonnen met een ontbijtje bij de Mac Donalds. En nee, niet de gezonde varriant. Het was al middag dus ik vond dat ik best met frietjes kon beginnen. En een hamburger. Enne ook appelflapjes. Yep ik lijk zo klein en slank maar ondertussen.

20 kilo aankomen tijdens de zwangerschap

Eigenlijk heb ik altijd een hele gecompliceerde relatie met voedsel gehad. Doordat ik jarenlang een ondergewicht had, was voedsel niet iets waar ik mij erg mee bezighield. Hoeveel ik at, het was toch nooit genoeg. Te dik zijn levert commentaar op, maar als je dun bent, krijg je net zoveel ongevraagde adviezen. Vandaar dat ik me altijd erg bewust was van mijn lichaamsbouw en gewicht. Jarenlang woog ik hetzelfde. Af en toe ging er een paar gram af. Soms met heel veel pijn en moeite kwam er wat bij. Maar het was nooit van lange duur.

Toen ik zwanger was van Miss G ging er dan ook een wereld voor mij open. Van 40 kilo groeide ik in 9 maanden tijd naar 60 kilo. Ik had er geen moeite mee dat ik zoveel zwangerschapskilo’s aankwam. Wel was het een enorme belasting op mijn bekken en rug. En hoewel ik die 20 kilo in minder dan 2 weken na de bevalling weer kwijt was, mogen het duidelijk zijn dat er tegen de striae niet op te smeren viel.

Mijn eerste vetrolletjes

In de jaren er na lukte het om mijn gewicht te stabiliseren rond de 45 kilo. Soms 44 soms 46 maar hier moest ik het mee doen. Tijdens de tweede zwangerschap herhaalde zich hetzelfde patroon. Maar van maat 152 kon ik nu eindelijk een beetje maat XS en S. Wat was ik trots. Eindelijk een normale vrouwenmaat! De zwangerschap van Miss C catapulteerde mij in de echte vrouwenmaat. Maat 36 was eindelijk binnen bereik. Ik maakte iets mee wat zoveel vrouwen voor mij al ervaren hadden: je skinny jeans passen niet meer. Of ik kreeg mijn rits niet meer dicht. Hilarisch vond ik het. Veel kleding deed ik weg en ik kocht zonder tranen nieuwe broeken, jurken en rokjes en T-shirts. Eigenlijk voelde ik me prima met mijn nieuwe figuur.

Nog steeds hadden veel mensen de illusie dat ik enorm slank ben. Maar goed, die zien je ook niet zonder kleding. Ik vond het wel best. Maar toen ik enkele weken geleden opeens 3 vertrolletjes zag, moest ik toch eerlijk bekennen dat ik dat wat minder vond. Tijd om het roer om te gooien.

Spontaan inschrijven bij de sportschool

Op de desbetreffende vrijdag reed ik langs de sportschool. Ik had er al regelmatig naar gekeken als ik voorbij reed. Maar deze vrijdag parkeerde ik de auto op de parkeerplaats, laadde Miss C uit en liep naar binnen. Toen ik weer naar buiten liep, was ik een sportschoolabonnement voor een jaar rijker en had ik de eerste contributie betaald. Lekker spontaan, maar anders komt het er nooit van. De vrijdag erop zou ik samen met een personal trainer mijn programma samenstellen.

Hoe bevalt het sporten nu?

Die vrijdag volgde ik mijn eerste persoonlijke trainingsprogramma. Ik sport niet om af te vallen want ik ben tevreden met mijn gewicht. Het weegmoment toonde, dat ik in de afgelopen 10 jaar ook maar 5 kilo ben aangekomen. Wel wil ik iets meer spiermassa en vind ik het belangrijk om aan mijn conditie te werken.

De wekelijkse gang naar de sportschool valt mij enorm mee. Ik zie er niet tegen op. Sterker nog, ik vind het wel leuk. Naast mijn trainingsprogramma heb ik nu ook de groepslessen ontdekt. Hoe blij en energiek kan je worden van een klasje Zumba? Ook al ken ik nog niet alle pasjes en bewegingen en loop ik soms uit de maat. Gisteren was ik weer eens veel te vroeg wakker, maar sleepte mijzelf toch naar de les. Uiteindelijk leefde ik weer helemaal op. Vannacht heb ik sinds lange tijd weer eens enorm goed geslapen.

Uiteindelijk vond ik de stap nemen een stuk makkelijker dan gedacht. Ook het sporten zelf is niet zo moeilijk. Dat weet je ook wel, maar je moet er wel naar handelen. Al zou ik na 1 jaar stoppen, dit wordt mijn jaar en pakt niemand mij meer af!

Ben jij ook na lange tijd weer begonnen met sporten? Zo ja viel het mee? En zo nee, wat houd je tegen?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]