Machtige Meisjes Opvoeding

Mooiste liedjes voor een dochter

25 juli 2016
Mooiste liedjes voor een dochter-vader-dochter liedjes

Ik liep al een langere tijd met het idee in mijn hoofd om een blog te schrijven over mijn mooiste liedjes voor een dochter. Er zitten enkele vader dochter liedjes tussen. Geschikt om je dochter op weg te geven tijdens haar bruiloft. In elk geval voldoende liedjes om haar leven te herdenken.

En in het afgelopen jaar zijn er mooie liedjes bij gekomen. Maar ik ontdekte ook nieuwe pareltjes die zeker in het lijstje opgenomen moeten worden. Daarnaast bleek het blog ongekend populair. Elke ouder heeft wel zo’n regel die je raakt. Die je wilt gebruiken als inspirerende stukje tekst op een geboortekaartje, quote voor in de kinderkamer. Er moest dus een update komen. Voila mooiste liedjes voor een dochter was geboren.

De mooiste liedjes voor een dochter

Piece by Piece- Kelly Clarkson

De eerste keer dat ik Piece by piece by Kelly Clarkson hoorde, moest ik toch een traantje wegpinken. Het vertelt treffend de impact die haar vaders vertrek op haar leven heeft gehad. Als je zelf uit een gebroken gezin komt, kan het zo’n enorme struggle zijn om dan zelf ouders te worden. Twijfel of je het aankan, maar soms haalt het ook het verdriet uit het verleden naar boven omdat jij jezelf nooit zou kunnen voorstellen hoe je je een hulpeloos kind achter zou laten.

“Piece by piece I fell far from the tree
I would never leave her like you left me
She will never have to wonder her worth
Because unlike you I’m gonna put her first
He’ll never walk away
He’ll never break her heart
He’ll take care of things
He’ll love her
Piece by piece
He restored my faith”

I hope you dance- Lee Ann Womack

I Hope you dance van Lee Ann Womack is zo’n liedje boordevol wensen en levenslessen. Om alles uit het leven te halen wat er in zit. Om geloof te hebben. Om door te gaan als een deur sluit. En als het allemaal dan tegen zit heb he 2 opties; het uitzitten of het van je afdansen. Naast dat ik de tekst mooi vind, vind ik het ook mooi dat haar eigen dochters een hoofdrol in de video spelen. Zowel haar dochter uit eerste als tweede huwelijk.

“Whenever one door closes I hope one more opens.
Promise me that you’ll give faith a fighting chance.
And when you get the choice to sit it out or dance.
I hope you dance….I hope you dance.”

Red Robin – Clark Richardson

Red Robin van Clark Richard is zo’n heerlijk vader dochter liedje. Het begint met de eerste prille momenten dat je je kind in je armen sluit. Vervolgens komen alle hoogtepunten uit een kinderleven voorbij totdat ze uitvliegt. Mooi gezongen vertelt het over de onverwoestbare band.

“If time could only give me
A monment to reflect
To smile on all that has been
To treasure what is left
Though I won’t always be here
This you surely know
That I’ll quietly spot you
Anywhere you go”

Samen voor altijd – Marco Borsato

Het liedje dochters stond al in liedjes voor een dochter #1. Maar dit liedje dat Marco samen met zijn dochter Jada zingt, is ook een pareltje.

“Ik hoor bij jou
Jij hoort bij mij
Wij blijven samen voor altijd
Ik laat je nooit alleen
Jij maakt mij blij
Ik hou je vast en laat je vrij
En ik vertrouw erop dat jij de weg wel weet
Maar stiekem kijk ik toch een beetje mee”

H.O.L.Y.- Florida Georgia Line

Heel erg country, ik weet het. Maar stiekem wel een guilty pleasure. De eerste keer dat ik het hoorde, dacht ik dat het een gospel was. Door het bepaalde religieus taalgebruik. Maar officieel is het een liefdesliedje. En zoals veel liefdesliedjes kun je die natuurlijk ook breder zien.  HOLY staat voor HIGH ON LOVING YOU. En laat ik dat nu net zijn als het om mijn kinderen gaat.

“When the sun had left and the winter came
And the sky thought to only bring the rain
I sat in darkness
All broken hearted
I couldn’t find a day I didn’t feel alone
I never meant to cry, started losing hope
But somehow baby
You broke through and saved me”

You Came – Kim Wilde

Ik heb een zwak voor de jaren 80. Veel liedjes die ik toen hoorde vind ik nu nog leuk. Dit liedje van Kim Wilde is ook een van mijn favoriete liedjes voor een dochter.

“Someone I know is staring at me
And when I look into her eyes
I see a girl that I used to be
I hardly recognize
’cause in the space of a year
I’ve watched the old me disappear
All of the things I once held precious
Just don’t mean anything anymore”

Who I am – Jessica Andrews

Op wie lijkt je dochter(tje) het meest. Het is een vraag die vele jonge ouders en familie aan beide kanten bezighoudt. Misschien heeft ze wel de neus van papa en de ogen van oma. Of jij nu altijd blij bent met bepaalde uiterlijke kenmerken voor kinderen kan het heel mooi bevestigend werken om te zien dat ze op familieleden lijken. Je hoeft niet eens de 7 wereldwonderen te zien. Soms is het al gewoon magisch als anderen opmerken dat je overduidelijk een kleindochter bent van je oma en 2 druppels water op je moeder lijkt.


“I am Rosemary’s granddaughter
The spitting image of my father
And when the day is done
My momma’s still my biggest fan
Sometimes I’m clueless and I’m clumsy
But I’ve got friends who love me
And they know just where I stand
It’s all a part of me
And that’s who I am”

In my Daughters eyes –  Martina Mc Bride

Als moeders heb ik vaak wel  wat aan te merken op mijzelf. Maar hoe kijken onze kinderen eigenlijk naar ons? In de ogen van mijn dochter ben ik meestal een held. Degene die het licht laat worden in haar kamer door het gordijn open te doen. Fantastisch kan koken. En als ik een kusje op een wond geef, is het over.

“In my daughter’s eyes,
Everyone is equal,
Darkness turns to light,
And the world is at peace,
This miracle God gave to me,
Gives me strength when I am weak,
I find reason to believe,
In my daughter’s eyes”

My Little Girl – Tim Mc Graw

Tim Mc Graw heeft net zoals ik 3 dochters. En dat inspireerden hem tot het schrijven van dit liedje.

“You’re beautiful baby from the outside in.
Chase your dreams but always know the road that’ll lead you home again.
Go on, take on this whole world.
But to me you know you’ll always be, my little girl.”

Butterfly Kisses – Rob Carlisle

Tijdens mijn tienerjaren was dit een hit. Ik kan me nog herinneren hoe het weken op nummer 1 stond. Best een lang liedje voor een mega top 50 hit. Maar dit is ook een van die mooie liedjes voor een dochter die de speciale band tussen vaders en dochters goed weergeeft.

“There’s two things I know for sure
She was sent here from heaven,
And she’s daddy’s little girl.
As I drop to my knees by her bed at night,
She talks to Jesus, and I close my eyes.
And I thank God for all of the joy in
My life, but most of all, for
Butterfly kisses after bedtime prayer.
Stickin’ little white flowers all up in her hair.
“You know how much I love you daddy,
But if you don’t mind,
I’m only gonna kiss you on the cheek this time.”
Oh with all that I’ve done wrong,
I must have done something right.
To deserve her love every morning,
And butterfly kisses at night.”

Zoals je naar mij kijkt- Maud

Nee, ik volgde geen Idols en keek ook niet de film waar dit liedjes voor gemaakt is. Toch behoort het al jaren tot een van mijn favoriete liedjes in mijn meiden huishouden. Het is een van die liedjes die we zingen als we ruzie hebben gehad. Het gaat er over hoe je soms iets wilt zeggen en het je niet lukt om de juiste woorden te vinden. En dat geldt niet eens altijd alleen voor de kinderen hoor.

“en nu je hier zo voor me staat
en je ogen naar me open slaat
hoop ik alleen maar dat je ´t ergens weet
als je naar me kijkt
zoals je naar me kijkt
word ik groter dan ik ben
ik wil dat jij me ziet
maar vind de woorden niet
ik ben alles wat ik ben
omdat jij gelooft in mij
jij gelooft in mij
en ik geloof in jou”

Daughters – John Mayer

Daughters van John Mayer mocht natuurlijk ook niet in mijn lijstje ontbreken. Ook dit gaat over de invloed die ouders op hun kinderen hebben. Uiteindelijk neemt je dochter dit ook mee in haar relatie en zal het een rol gaan spelen in wat voor een soort ouder zij wordt. Dus wees goed voor je dochter.

“Oh, you see that skin?
It’s the same she’s been standing in
Since the day she saw him walking away
Now she’s left cleaning up the mess he made

So fathers, be good to your daughters
Daughters will love like you do
Girls become lovers who turn into mothers
So mothers be good to your daughters too”

Mijn favoriete liedjes voor een dochter #2

In deze liedjes voor een dochter #2 voegde ik weer 13 nieuwe liedjes toe aan het lijstje.  Als jij nog suggesties hebt die niet aan mijn lijst mogen ontbreken, laat het mij dan even weten. Dan bewaar ik zo voor deel 3.

Misschien vind je dit ook leuk:

Foto: Pixabay

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Liedjes voor een geadopteerd kindje - GoodGirlsCompany
  27 oktober 2016 at 20:14

  […] de afgelopen jaren maakte ik al een lijst met liedjes voor een dochter. Deel 1 en deel 2 vind je hier. Mooie liedjes die geschikt zijn voor een geboorte. Als je dochter zelf moeder wordt […]

 • Reply
  Wereldmeisjesdag 2016 #loudaboutgirls anthems van mijn girlsquad
  11 oktober 2016 at 17:21

  […] liedjes. Ik heb al eens lijstjes gedeeld met mijn favoriete liedjes voor een dochter zoals hier en hier (*klik). Vandaag deel ik de liedje van mijn […]

 • Reply
  Leonie van Mil
  25 juli 2016 at 17:23

  Wat is dat nummer van Kelly Clarkson toch ontzettend mooi. Wat ook een heel mooi, maar wel heel verdrietig nummer is, is van Daughtry – Gone to soon. Gaat juist over een kindje dat nooit is geboren. Ik heb hem veel geluisterd na mijn miskraam

  • Reply
   Josan
   28 juli 2016 at 11:50

   Het klinkt misschien raar, maar bedankt voor de tip. Heb hem geluisterd en hij is prachtig…kippenvel.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!