Nederland Uitstapjes met kinderen Zuid Holland

Monster Jam bezoeken met kinderen | Onze beste tips

14 juli 2016
Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-Blue Thunder

Het zal misschien niet meteen bij je opkomen maar je kan Monster Jam bezoeken met kinderen. Er is rekening gehouden met de allerkleinsten. Waardoor het ook erg leuk is om met kinderen naar de Kuip in Rotterdam te gaan. Zij kijken hun ogen uit bij het zien van de grote monstertrucks.

Met onze informatie en tips kan je de juiste voorbereidingen treffen zodat het ook voor je kinderen een onvergetelijk dagje uit wordt.

Video Monster Jam 2016


Abonneer je hier op mijn kanaal
Samen met mijn oudste dochters (destijds 9 en 7) bezocht Monster Jam 2016. Dit jaar vond het evenement voor de eerste keer plaats in de kuip in Rotterdam. Mijn meiden zijn dol op Mario Karts. Daarom twijfelde ik er niet aan dat ze Monster Jam leuk zouden vinden. Naast kaarten voor de grote show hadden we ook kaartjes voor de Pitt party. Vanaf Arnhem is hartje Rotterdam 2 uur rijden per trein. Dus waren we die ochtend al vroeg uit de veren. In bovenstaande video zie je hoe we de dag hebben beleefd.

Aankomst bij de Kuip in Rotterdam

Vanaf station Rotterdam Centraal namen we een tram richting de Kuip. Hier kwamen we sonder noemenswaardige bijzonderheden aan. We waren mooi op tijd. Toen we kwamen aanlopen, zagen we al verschillende rijen op het parkeerterrein staan. Deze rijen zijn gebaseerd op:

 • de tribune waar je zit
 • of je kaartjes hebt voor de pitt party

Wij konden naadloos aansluiten voor de Monster Jam Pitt Party. Hier stonden we  te wachten. Voor kinderen duurt elk wachten lang. Vooral ook omdat er weinig afleiding is. En je hoopt dat ze niet naar een toilet moeten. Bij wisselvallig weer, is het bovendien maar de vraag of je droog blijft wanneer je geen paraplu bij je hebt.  Klokslag 11 uur openden de deuren zich. Na een controle konden we zo met onze uitgeprinte tickets het terrein op lopen. De Kuip in. Op zoek naar de Pitt Party.

Monster Jam bezoeken met kinderen

Monster Jam bezoeken met kinderen

Wat kan je verwachten bij de Pitt Party?

Mijn meiden hadden erg uitgekeken naar de Monster Jam Pitt Party. Hier heb je een  apart ticket voor nodig. Deze waren al snel uitverkocht. Om die reden hadden we  hoge verwachtingen. Wat zou het zijn? Een Meet & Greet met de bestuurders? Stieken hoopte we op een fotomoment met een van de vrouwelijke bestuurders: Madusa, Cynthia Gauthier en Briana Mahon.

Of de mogelijkheid om vlakbij of misschien wel in de auto een foto te maken.  Maar in de praktijk waren die verwachtingen te hoog. Op het veld stonden de verschillende monster trucks achter lint opgesteld. Je mocht niet te dichtbij komen. We liepen voetje voor voetje achter de andere honderden bezoekers aan die ook een foto wilden maken. En hopen dat er op je foto geen andere bezoekers stond die gelijktijdig het zelfde probeerde te doen.

Hoe lang duurt de Monster Jam Pitt Party?

De Monster Jam Pitt Party duurde van 11.00 uur tot 13:00 uur. Maar zelfs als je niet zo heel snel loopt, ben je binnen 30 minuten wel klaar. Het officiële programma begon pas tegen 15:00 uur. We moesten ons dus nog 4 uur vermaken op het terrein bij de Kuip. Voor kleine kinderen is dat best wel lang.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-mascotte Fijenoord

Wat is er te doen voor kinderen?

Gelukkig was daar een beetje over nagedacht. Er stond een springkussen. En ook al stond er dan een lange rij van kinderen het lukte mijn dochters toch om een aantal keer het gevaarte op te klimmen en er aan de andere kant weer af te glijden. Ook kon je natuurlijk de nodige merchandise kopen. Zoals een jaarboek, petjes, knuffels en T-shirts.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-Cynthia Gauthier

En er was een mogelijkheid om handtekeningen aan de bestuurders te vragen. Maar ook daarvoor gold dat de rijen enorm lang waren. En ik had niet heel veel zin om achteraan aan te sluiten. Ik zou het veel beter gevonden hebben wanneer de drivers bij de Pitt Party aanwezig waren geweest. Dat geeft zo’n handtekening een veel exclusiever karakter. En dat niet alleen. Als je dan speciaal een ticket daarvoor aan geschaft had, krijg je tenminste waar voor je geld. Verder waren we wel enige tijd zoet met het kopen van voedsel. Weer iets met rijen.

Monster Jam bezoeken met kinderen

Uiteindelijk hielden we zeeën van tijd over. Ook om over het terrein te lopen. Er waren meer ouders met kinderen die op de grond zaten. De tribunes waren nog niet open dus zitten op een stoel kon je niet. En je moet toch wat. Al die tijd staan, begin je op een gegeven moment aan je rug te voelen. Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar ik heb mijn kinderen vermaakt. Terwijl ik hoopte dat de show spectaculair genoeg was voor mijn kritische 7 en 9 jarige dochters.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-verslag

Opening Monster Jam

En dat was het. Al vanaf de opening met vuurwerk zaten we er helemaal in. De race tegen elkaar was spannend. De snelste monster truck mocht door naar de volgende ronde. In de finale won Tom Meents de bestuurder van Max-D. De gewonnen beker hield hij niet voor zichzelf, maar gaf hij aan een fan. Hoe leuk?! Ook deed Tom nog even een stunt. Hij reed door 11 auto’s heen alsof het niks was. Voor ons was het in elk geval spectaculair om naar te kijken.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-vuurwerk

Freestyle

Het draaien van rondjes (donuts) vonden mijn dochters heel spectaculair. En dat lieten ze horen ook! Tijdens dit onderdeel bepaalde het juichen van het publiek de winnaar. Maar het onderdeel Freestyle was natuurlijk waarom we daar zaten. Waar het leek alsof sommige bestuurders maar wat rond karden, maakten een aantal er een ware show van. Containers aan de zijkant van het parcours werden gebruikt om salto’s met monster trucks te maken. Het was GE-WEL-DIG spectaculair. Ondanks de matige start, van de dag werd het einde afgesloten met vuurwerk. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-Scooby Doo

Tips Monster Jam bezoeken met kinderen

 • Neem gehoorbescherming mee. Enkele monster trucks hadden hele harde motors. Na 2 uur in de herrie, doen je oren en hoofd echt wel pijn.
 • Neem iets mee om je kinderen te vermaken.
 • Als je niet een fortuin kwijt wilt zijn aan hapjes en drankjes kan je deze het beste zelf meenemen.
 • Ga met het openbaar vervoer. Bijna iedereen die met de auto ging, hoorde ik klagen over de drukte waardoor de locatie slecht bereikbaar was. Hier was van tevoren ook voor gewaarschuwd in reminders.

Ben jij ook ooit bij zo’n grootschalig evenement geweest?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Silvia
  18 maart 2018 at 18:08

  Even een vraagje in ga er met mijn neefje van 6 naar toe, niet naar de party maar echt naar de show, hoe lang duurt de hele show ongeveer? kan nergens info over vinden.

  • Reply
   Josan
   18 maart 2018 at 18:09

   Poe, als ik mij goed herinner zo’n 1 tot 1 1/2 uur.

 • Reply
  Saskia
  14 juli 2016 at 19:45

  Wat zijn de foto’s van je meiden super leuk geworden! De tip van gehoorbescherming is inderdaad wel een hele goede haha 🙂

  • Reply
   Josan
   17 juli 2016 at 15:31

   Dank je wel Saskia. Ja, ik had geen oordopjes bij mij. Had ik achteraf best spijt van want het geluid vond ik best hard.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]