Moederdag

De leukste Moederdagfilms (op Netflix)

11 mei 2018
e leukste Moederdagfilms

Yes, zondag is het Moederdag! Het is jouw dag dus wat dacht je van een Netflix marathon met een van deze Moederdagfilms?

Ik ben het hele jaar beschikbaar, maar op Moederdag ga ik op mijn strepen staan. Dan wil ik quality time hebben voor mijzelf. Een perfect moment om een van de onderstaande films te kijken.

Moederdagfilms

Op Netflix heb je natuurlijk veel films waarin vrouwen de hoofdrol spelen. De gecompliceerde relaties tussen moeders en (klein) dochters levert natuurlijk heel wat filmmateriaal op. Vandaar dat ik dit lijstje met Moederdagfilms er verschillende staan.

De leukste Moederdagfilms (op Netflix)

Mother’s Day

Deze film gaat over het vieren van Moederdag. In Mother’s Day zie je een aantal verschillende verhaallijnen bij elkaar komen. Een beetje hetzelfde concept als de films Valentines Day en New Years Eve. Je ziet de levens van verschillende moeders. Sandy (gelukkig gescheiden). Totdat haar ex het stiekem trouwt met een jongere vrouwe (lees model). Opeens moet ze dealen met een stiefmoeder die alles ook nog eens heel perfect doet. Oh en dan is er nog die leuke alleenstaande vader… Bradley. Hij voedt 2 dochters op nadat zijn vrouw is overleden.

Dan heb je de zussen Gabi en Jesse. De eerste is lesbisch de laatstgenoemde is getrouwd met een Indiaanse man. Sterker nog, heeft er een kind mee. Maar hun ouders weten van niks…en dat heeft een reden. Denk aan luidruchtige, conservatieve stereoptype Amerikanen. Miranda is een succesvolle Tell sell dame, maar heeft een groot geheim. Kristin is een new mom en probeert al die ballen in de lucht te houden. Haar vriend wil graag trouwen, maar zij wil niet. Ze is zelf geadopteerd en heeft daardoor de nodige vragen.

Breaking Inn

Ben je de zoetsappige romcoms rondom Moederdag zat? Probeer dan Breaking In. Alleenstaande moeder Shaun trekt met haar zoon en dochter in het huis van haar overleden vader. Een gigantisch afgelegen huis ergens in Malibu. Maar wat ze niet weet is dat er 4 inbrekers zich in het huis verschuilen die het hebben gemunt op de kluis van haar vader. En die zaten niet te wachten op 3 gasten. Als ze nietsvermoedend even naar buiten loopt, sluiten de criminelen het huis af en gijzelen ze haar kinderen. Zoals elke moeder probeert Shaun naar binnen te komen om haar kinderen te redden. Wat volgt is een film waarin men laat zien dat een moeder die in het nauw gedreven wordt, rare sprongen maakt. Een voor een zal ze ze afmaken…

Bad Moms

Klaar met de moedermaffia en ja altijd aan de regels houden? Dan is Bad Moms jouw film. Verwacht geen diepe verhaallijnen maar wees voorbereid op (soms) platte humor en hier en daar grof taalgebruik. Amy betrapt haar man tijdens een sessie met een webcam girl en schopt hem het huis uit. En ze ontmoet single moeder Carla, ploetermoeder Kiki. Samen nemen ze het op tegen Moederoverste van de Moedermaffia Gwendolyn James.

The Meddler

Moeders hebben het beste voor met hun kinderen. En dat zie je in deze moederdagfilm The Meddler. Weduwe Marni vertrekt na het verlies van haar man naar Los Angeles. Daar woont haar dochter Lori. Eerst bemoeit ze zich met het liefdesleven van haar dochter. Al snel blijkt dat er meer mensen op haar (ongevraagd) advies zitten te wachten.

The Women

The Women is een film over moederschap en de sterke vriendschappelijke band tussen vrouwen. Hoewel er verschillende vrouwen aan bod komt, gaat het hoofdverhaal over Mary. Een vrouw die het allemaal heeft. Rijke echtgenoot, geweldige carriere, leuke dochter. Totdat een van haar vriendinnen ontdekt dat haar man vreemdgaat. Blijf je, ga je weg? En welk effect heeft dat op je vriendinnengroep. De film schuwt alle clichés niet, maar met zo’n sterrencast kan het geen kwaad dat het verhaal flinterdun is. Het kijkt lekker weg en door de clichés is het juist lekker herkenbaar.

Georgia Rule

Georgia Rule lijkt op een lekkere wegkijk chick flick zoals er in de Zeros’ zoveel gemaakt werden. Maar voordat er echt aandacht was voor seksueel misbruik in main stream films was er al Georgia Rule. Een verhaal waarbij 3 generaties vrouwen bij elkaar komen. Elk met hun strubbelingen. De titel verwijst naar Georgia. De liefdevolle maar strenge grootmoeder van Lilly.

Mama Mia!

Ooit begon ik aan deze film maar ik heb nooit het einde gehaald. Waarom niet? Ik ben geen ABBA fan. Bovendien vind ik musicals sowieso een genre  met wat uitdaging. Ik weet nooit precies bij welk liedje de emmer deed overlopen en zorgt dat ik afhaak. Maar er zullen vast lezers zijn die hier van smullen.

The Perfect Men

Weer zo’n romcom van vroeger. Het grappige is dat je bepaalde dingen nu zelfs al wel weer gedateerd vindt. Verhaal is zoals veel chick flicks. Tienerdochter wordt een beetje moe van de kansloze vriendjes van haar moeder. Zelfs heeft ze ook de nodige struggles met haar vriendje.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]